kelab blogger ben ashaari, KBBA,

08 October 2013

Festival Makanan Thai di Stadium Kota Bharu



Salam Sejahtera Untuk Semua


Festival Makanan Thai sedang berlangsung sekarang ni, di Stadium Sultan Muhammad (IV) di Kota Bharu. bermula 3-12 Okt 2013. korang yg duk kota bharu tu dah pergi ke belom?? ramai pengunjung datang untuk menikmati pelbagai menu dan makanan dari Thailand. meriah gilerrr. jaa sendiri pun tak lepaskan peluang! tahun lepas pun jaa pergi. entrynya kat SINI.

makanan, festival makanan di kota bharu, pesta makanan, festival thai, food festival, makanan best, makanan sedap,

Jaa datang SSMIV sini pada Ahad lepas. dah lama benornya duk plan nak datang, tapi sokmo bizi dan tak berkesempatan. jaa memey suko la kalo bab Festival Food nih. sebabnya boleh makan macam-macam. jaa ni mulut jer kecik, tapi nafsu makan besar. cuma tak gemok-gemok jer... uhu!

makanan, festival makanan di kota bharu, pesta makanan, festival thai, food festival, makanan best, makanan sedap,

memula sampai jaa tanya en.suami, boleh ke kita makan kat sini? tapi tak di baginya. dia nih memang tak suka bersesak kat tempat macam nih. akhirnya kami tapau jer makan kat rumah. (T_T). eh korang, kat sini ada tayangan Wayang Kulit LIVE gak yer. boleh la tengok dedekat camana Tok Dalang gerakkan watak wayang kulit tuh.

kuih cara berlauk, kuih pelik di thailand, kueh siam, kuih thailand, kuih popular di thailand,

Nama kueh kat atas ni jaa lupa nak tanya si penjualnya tuh. tapi kan, kueh ni memang femes di Thailand nuh. kuih ni lebih kurang macam Kuih Caraa Berlauk tapi yang ini ada kelainan sikit lah. special sebab ada sotong, bukan daging. rasa dia memey sedap. korang kalo jumpa kueh ni sila beli ok.

makanan, festival makanan di kota bharu, pesta makanan, festival thai, food festival, makanan best, makanan sedap,

Laksa Siam RM5.00 Sebungkus/Semangkuk

laksa siam sedap, laksa siam yang sedap, cara nak buat laksa siam, kuah laksa siam yang sedap, laksa siam, laksa siam special,

Dalam bebanyak makanan Thai, yang jaa paling suka ialah Laksa Thai. Laksa siam ni memang sedap okey. my pebreto forever gak tu. bila ada laksa siam, nasi pun jaa tak pandang dah. kalo mak jaa buat, 4-5 kali jaa duk ulang makan. tak makan nasi pun takpe. wehihi.

makanan, festival makanan di kota bharu, pesta makanan, festival thai, food festival, makanan best, makanan sedap,

Kerabu Pauh a.k.a Kerabu Mangga pun RM5.00 jugak

kerabu pauh, kerabu mangga, kerabu mangga thai, kerabu mangga yang sedap, cara buat kerabu mangga,


Kerabu Pauh ni pun sedap. rege pun murah, RM5.00 aje. banyak lak tu. makan dua orang pun tak habis. kiranya menu-menu yang ada kat festival makanan ni original from penjual Thailand Muslim. so, kekawan yg ada di kota bharu tu, cecepat ler datang yer. Festival Makanan ni berakhir pada 12 Okt 2013 ini.


Untuk maklumat lanjut sila ke : https://www.facebook.com/ThaiFest

13 comments:

  1. terliur tgk mknn2 ni semua.. mknn thai terkenal dgn rasa masam2 dan pedas.. pling best klu somtam...

    ReplyDelete
  2. Bestnya kalau ada festival makanan macam ini. Kat JB tak adalah Jaa...

    ReplyDelete
  3. sy tertarik dgn laksa tu.. hehe.. cam sedap.. tp jauh lahhh..

    ReplyDelete
  4. org thai masak sedap kn kak jaa,,hehe (^___^)

    ReplyDelete
  5. wah..bestnya..cik nor tak g pon walaupon dkat ngn rumah..hihik

    ReplyDelete
  6. teringin nak ke sana
    xpenah pegi
    bnyk makanan kan
    hehe

    ReplyDelete
  7. Ya Allah... sedaknya napok jaa weyyy... terliur doh ni...

    ReplyDelete
  8. bestnyaa....
    kalau dekat lama dah boleh pergi..
    ni jauh sgt...huhhu

    ReplyDelete
  9. laksa thai tu best nyer...nk try somtam hehee...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...