kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 October 2013

Henpon Baru : Samsung Note 3




Orang lain dah berkurun pakai henpon samsung yang gojes-gojes, tapi haku? baru sekarang mampu memilikki nya. huhu. ini kiranya hadiah untuk belated besday la ni. kih3. lama giler dah duk mengidam, akhirnya tercapai gak hasrat hati. syukur!

Selama ni, duk pakai gak la henset Norkia cikai tu haa.. dah masuk 4 tahun lebih duk kelek henset C3 tu kot. dah lebam habis dah.. setakat ni henset tu tak penah rosak pun, cuma bateri tu penah arr jaa tukar sekali sebab koonggg! sikit lagi boleh la lelanting kat adik-adik.

 

Jaa ni memang jenis setia tak suka membazir, selagi boleh pakai, akan ku pakai sampai hayat benda tu tamat. tapi kali ni belum rosak lagi dah tak setia, dek penangan Samsung Note 3 yang sentiasa duk menari-nari dalam kepala. sampai termimpi-mimpi oooo....

Akhirnya aku tewas gak, terbeli jugak akhirnya Samsung Note 3 nih. even mahai nak mampoooos ku tahan gak nafas sekejap. ikat perut sebulan. mengidam punya pasal. bak kata my laki, ini bukan keperluan tapi kehendak. kah3. apa nak buat...... bila hati dah berkenan kan?

 

Hampir 2 minggu lebih pakai, bagi jaa henpon ni memang superbbbb. gambar giler punya cantekkk! teranggg trang tang tang. 13MP, memang terbaikkk lahhh... sikit lagi boleh ler lelanting Kamera Olympus daku dalam Mudah.com. kekeke.

Sesapa yang teragak-agak nak bertukar ke henpon baru, boleh ler try ushar Note 3 ni yek. kualiti dan kelebihan dia memang best! berbaloi-baloi. jaa pada mulanya mmg nak beli Note 2 aje, tapi bila di promote memacam oleh seller tuh, terusss termelencong niat asal. pesan jaa, jangan beli yg China or Korea punyaa ok. pastikan Samsung ORI baru beli... ngeee!

Sekarang jaa masih duk mempelajari selok belok guna Note 3. banyak benda shortcut yang jaa belum tahu. apapun henset ini jaa guna untuk snap gambar ngn online tenet ajer. untuk buat panggilan jaa masih guna C3 tu lagi. sayang ooooo banyak jasa henset C3 tuh.


Tab HKV pulak jaa guna lagi jugak. cuma tak berapa nak aktif sangat sebab dia punya gambar tak berapa nak lawa sangat. kurang sharp! jaa guna dia just bila Note 3 habis bateri jer. tak pun jaa guna wat main Talking Tom ngan si Fikri atau belajar ABC.

Untuk pakej internet lak, jaa guna Simkad Celcom 1Malaysia tu (SKMM). pakej intenet nya murah giler. RM25 sebulan (1GB). okla setakat nak online FB dan blog masa kat luar umah. masa kat rumah jaa tak risau dah sebab jaa mmg ada Streamyx. harga pek simkad ni RM50. kadar panggilan pulak 28 sen utk 10 minit. hrmmm jimat berganda-ganda!
  
gadjet hkv, kelebihan samsung note 3, note 3, review note 3, samsung note 3, simkad 1 malaysia, simkad celcom 1 malaysia, telefon samsung,

Kelebihan Galaxy Note 3
Rangkaian : 4G (LTE Cat 4 150/50Mbps) Android 4.3 (Jelly Bean)
Prosesor : 2.3 GHz Quad-Core (LTE) / 1.9 GHz Octa Core (3G)
Paparan : 5.7-inci Full HD Super AMOLED (1920 x 1080)
Memori : internal 32GB + microSD (sehingga 64GB) 3GB RAM
Saiz : 151.2 x 79.2 x 8.3mm   Berat : 168g
Bateri : Li-ion 3200 mAh   Harga : RM2399


p/s : gaji oooo gaji Nov....cepat laaaa kau masukkkkkk oiiiii.....!!


28 comments:

  1. jauh terduduk tu gaji bulan nov tu..sama la sue kat sini dok la menghitung gaji nov tu bila mau muncul..waa note 3 tu..best3..gamba mmg sharp ni

    ReplyDelete
  2. tak pelah.. meraikan diri sendiri... tapi sekali dapat yg mahal, kita akan hargai kn.. :)

    ReplyDelete
  3. Sonoknya pakai hp baru.saya pakai Sony Xperia Z1.....best lg...Gambar 20.7mp

    ReplyDelete
  4. wah..bestnya...sy pun tk pki lg hp samsung...

    ReplyDelete
  5. waa bestnyer ader phone baru...bestla nak bergambo kan...boleh ber ig...jaga elok2 jangan bg jatuh hp akak baru jer retak seribu jatuh huhu...tapi dah ok...Note ni dia sensitip sikit kalo jatuh,,,

    ReplyDelete
  6. wow..bestnya jaa..bla lah blh guna note 3 nie..berangan jer la cik nor..:)

    ReplyDelete
  7. Hamboi syoknya dapat fon baru. Akk pun ngidam note 3 8.0 gak. Tapi nanti nanti la beli. Skrg pakai note 1 yg hubby punya dulu. Pakai selagi boleh. Yg ni akk ambik data pakej celcom. 4g monthly rm68. Mmg guna utk intenet je. X buat call.

    ReplyDelete
  8. oo kak jaa.. bestnya kalau mama dapat.. hihi, belum ada kemampuan nak beli lagi lah kak..

    ReplyDelete
  9. fooooyo pakai hp baru ..alah sya punye pon hp biase je ja...ehhehe..entah bile nak tukar yg lagi gojes...

    ReplyDelete
  10. Bestnya dapat hadian Note 3..farah hari tue note 1 prob.. so kena tukar hp.. igt nk tnggu note 3 tapi hati tak sabar terus beli note 2.. skrg tgk note 3 telan air liur jer la..hehehe

    ReplyDelete
  11. wah... dapat adiah best... hehe

    ReplyDelete
  12. reward utk diri kan

    wah lama tak singgah, cantik header depa :)

    buat sendiri ke?

    ReplyDelete
  13. mahalnye... tapi berbaloi jugak kan. hehe.

    ReplyDelete
  14. mahal tu.. setakat ni tak mampu lagi untuk memilikinya..

    ReplyDelete
  15. wahhh, henpon idaman saya. memang nak plan beli lepas ni, huhu.

    ReplyDelete
  16. Zara pon mmg da smpn niat nk bli note3 ni..tp blom smpai seru.. Hikhik.. still ngn Bb.

    ReplyDelete
  17. wahhhh...! Daebak..!

    jaa...cepat install wechat..boleh Nur add jaa.. :)

    install wassap....hehehe

    ehh..cemana eh jaa dapat sim kad 1 malaysia tu??murah tol tenet dia..hehe

    ReplyDelete
  18. wah untunglah..say masih x mampu mmbeli sndri..hahaha

    ReplyDelete
  19. bestnya kalau dapat guna handphone samsung...akak guna blackberry jer...

    ReplyDelete
  20. tahniah..Akak masih pakai HP lama huhu, malas nak tukar

    ReplyDelete
  21. Patut la ada bau kedai smpi ke sini ekekekeke

    ReplyDelete
  22. puyyauuu.. bestnya dapat note 3.. pasni boleh snap banyak2 la, takyah usung kamera lagik..

    ReplyDelete
  23. eh sape kata ?? deqla ni x note 2 pun x merasa lagi tau.. apa lagi note 3.. untung la jaa pakai henpon best2.. ;)

    ReplyDelete
  24. boleh x bgtau tntg simkad celcom 1malaysia tu? sb x pnh dengar la..hhehehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...