kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 October 2013

KFC Hot Box - Bigger is Better




Iklan Menu terbaru KFC Hot Box sangattt menggiurkan nafsu perut my en.suami. tagline-nya ''Bigger is Better'' mampu membuatkan my en.suami tak lena tido memalam tahu tak. mengidam! kalah orang peknen 6 bulan. asyik ler duk ajak pergi makan, selagi tak mendapat.. melampauuuu aihhh!!


Cheezy Zinger Burger, menu baru kfc, KFC HOT BOX BARU, HASHED POTATO, ayam goreng kfc, bigger is better, kfc hot box, kfc, kfc tesco,


Makanya, marilah kita ke kehepsi Tesco Kota Bharu kat Lembah Sireh tu. kat Tumpat ni pun ado kehepsi baru bukak almost 4-5 months ago, but my en.suami takmo kesana. nak jugak ke Kota Bharu. suruh si isteri belanja lak tuhhh.... amboihhh kau ngengada toiiii... cium kang baru tahu... (^_^)


Cheezy Zinger Burger, menu baru kfc, KFC HOT BOX BARU, HASHED POTATO, ayam goreng kfc, bigger is better, kfc hot box, kfc, kfc tesco,


Inilah dia rupa sebenar Menu Kfc Hot Box nih. macam biasa lah kan, takdenya ghuper dia nak cecantik macam yang dia dok display dalam iklan tuh. plus lagi burger tuuuu, takde-nya sos tu nak meleleh mcm dlm iklan. sikit pun tak nampak. snap lak ngan kamera kompak yang murah. hah, itu jelah hasilnya. hihi.


Cheezy Zinger Burger, menu baru kfc, KFC HOT BOX BARU, HASHED POTATO, ayam goreng kfc, bigger is better, kfc hot box, kfc, kfc tesco,


Seketoi Ayam Goreng Spicy, seketoi Cheezy Zinger Burger. hah yg tu menu biasa dah kan. menu yg baru ialah ada tambahan seketoi Hash Potato bersama sos jalapeno. cer tengok si fikri tuh, main jilat sos jalapeno cenggitu jer. kalo lah dia tak pelat, mesti macam ni dia cakap ''sedapp...guna jari pun bolehh!'' ehehhe... tu baru betoi-betoi menjilat jari. ye dakk? (^_^)


Cheezy Zinger Burger, menu baru kfc, KFC HOT BOX BARU, HASHED POTATO, ayam goreng kfc, bigger is better, kfc hot box, kfc, kfc tesco,


Sedap ke menu baru KFC? sedap3x. hashed potato tu ialah kentang yg di potong dadu kendian di-celup tepung apa-ke-nama-tah pastuh di-goreng. lupa pulak jaa nak amik gambar dia bahagian dalam hash potato tuh. kalo tak boleh tunjuk cemana ghuper dia. baideway, rasanya sedap bila dicicah sos jalapeno kuning tuh. mavless beb!


Cheezy Zinger Burger, menu baru kfc, KFC HOT BOX BARU, HASHED POTATO, ayam goreng kfc, bigger is better, kfc hot box, kfc, kfc tesco,


Amboiii kekecik dah pandai kehepsi dah yer. sok sok dah besar jangan pepandai nak alwez mengidam kehepsi lak yek. makan sekali sekala okey ler. jangan terlampau addict cam abah udah ler fikri oii... abah kau tu hantu kehepsi. hari-hari kehepsi pun dia mampuuuu habiskan!


Cheezy Zinger Burger, menu baru kfc, KFC HOT BOX BARU, HASHED POTATO, ayam goreng kfc, bigger is better, kfc hot box, kfc, kfc tesco,


Sedap sungguh dia makan ayam goreng. bahagian paha lak tu, macam upin ipin pulak. kekeke. ohye, kitorang amik 2 set jer KFC ni. 1 set RM12.80 then FOC utk upgrade air ke gelas besar. Total 2 set menu baru ni, included gov tax is RM26++ sahaja. murah, sedap, cepat dgn fast food sebab tak perlu masak dirumah. hahahacummmm!!



p/s : blogku dah berubah wajah, ada yg perasan tak??


16 comments:

  1. tetiba teringin lak nak makan kepci...

    ReplyDelete
  2. Assalammualikum..lmt pg jaa..ya..sya nampak..blog sudah smakin cntik..hehe..aritu ada bli dah kfc ni..suka sbb dpt hashbrown tu..hehe

    ReplyDelete
  3. kak jaa,,, raya haji ni jom belanja sy kfc jgk,,haha (^__^)

    ReplyDelete
  4. KFC....lama tak makan....
    theme blog dah berubah....
    header pun dah tukar....
    lama akak tak menyinggah....
    buat ler tutorial tentang tukar theme dan header dear....
    oh thanks....

    ReplyDelete
  5. Aah la..tetiba teringin..rasa macam dah lama jgk Shakira tak pekena KFC ni..ngeh3! Tapi nak tunggu Kak Jaa belanja :p

    ReplyDelete
  6. cantik la header....

    kat sini dah tutup KFc..mmmm..kena G jauh la

    ReplyDelete
  7. tak pernah try lah lagi...

    a'ah Kelantan, k.ema orang pasir puteh...

    ReplyDelete
  8. sy pulak yg teringin nk mkn kfc pulak ni.. haha

    ReplyDelete
  9. Alahai..tengah on diet pulak jaa tunjuk gambar KFC..slurpp

    ReplyDelete
  10. sedappp , menu baru . hehe , anak hensem :D

    ReplyDelete
  11. wah, teruja anak-anak akak ye dapat makan kefci..

    ReplyDelete
  12. sedapnya...!

    senang beli set mcm nikan.
    semua ada...

    nur perasan, semalam lagi,,nak tegur terus lupa bila duk baca entry2 lain...

    header jaa cantikkk.. :)

    ReplyDelete
  13. sedapnya ayam kfc.. tak cuba lagi beli hot box tu.. selalu akak beli ayam saja..
    p.s: comel wajah baru blog jaa.. :D

    ReplyDelete
  14. Abahnya hantu kfc :) terasa kak jaa perli kita lah pulak, sbb kita pun hantu kfc jgk kekekeke. Belum penah try hot box yg baru ni. Nanti nk try

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...