kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 October 2013

New Horizon Garden : My Birthday Dinner



Salam Sejahtera Untuk Semua


Sempena besday jaa yang ke-25 semalam, en.suami belanja jaa candle light dinner besday dinner. restoran pilihan kami ialah New Horizon Garden di Wakaf Che Yeh. First time kami makan kat sini nih. nak celebrate besday mesti pilih kedai yang ''ada class'' sikit kan.  setahun sekali, bukan selalu. (^_^)


 birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Sebelum pergi dinner, jaa singgah beli kek Secret Recipes di KB Mall dulu. 1 slice kek Coklat Indulgence dan 1 slice kek Cappucino Cheese. sedappp weii... lemak berkrim gitewww... nak beli sebijik tak mampu nak beli habiskan. beli yg ni pun ok lah. kekeke. rege 2 slice kek ni RM17.00 termasuk gov tax . SEDAPPP!!


birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Untuk menu dinner lak, jaa order makanan yang Set A. set ni ada 4 jenis lauk yang kita boleh pilih. harga pulak tak mahal sangat. RM67.00 sahaja. Set A ni boleh dimakan untuk 2-3 orang. memang murah dah. portion pun besar gak. bila makan berdua, memang terlebih lak lauk tu.


birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Hidangan set A ni dia dah ready ngan 4 jenis lauk (boleh pilih), nasi puteh, mix fruited dan air teh cina. tapi air teh tu kami tak suka. so kena tambah air lain. three layer tea, fresh orange dan air laici. harga untuk tiga gelas air tu RM10.80. so, total harga dinner malam tu RM77.80. untuk lauk lak kami pilih menu ini :



birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Butter Prawn


birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Ikan Siakap Masam Manis


birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Tomyam Merah


birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Ayam Mango


 birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Mix Fruit / Dessert


birthday, ucapan happy birthday, new horizon garden, new horizon garden wakaf che yeh, restoran new horizon garden, no.tel restoran new horizon


Overall sedappp dan puas hati makan kat sini. suasana pun selesa. ber-aircond. harga pun murah juga. 3.5 bintang jaa bagi markah. hihihi. hujung bulan ni pulak besday my son lak. 22 oktober 2013, kami berkongsi bulan kelahiran yang sama. tapi yang dia tu insyaAllah akan di sambut pada raya haji nanti.



Nama Restoran : New Horizon Garden Wakaf Che Yeh
Alamat : Lot 891, Batu 4, Jln Pasir Mas-Salor, 
15100 Kota Bharu Kelantan.
No. Tel : 09-7447177



p/s : tengkiuuuuu pada yg wishes my besday semalam....!!!


17 comments:

  1. Gembiranya jaa dpt mkn kek..hehe...butter prawn feveret..lma x mkn..nnti leh msk ni..

    ReplyDelete
  2. waa bestnyer...semuanyer nampak sedap tu...ayam manggo tu akak terliur...

    ReplyDelete
  3. sedap tgk makanan semua tuh...
    HB jaa :-)

    ReplyDelete
  4. wahhh mabeles tgk butter prown dia...eh tu peace versi Fikri ke.kekekeke sempoiii apapun hepi belated besday Jaa.moga durahmati Allah selamanya :)

    ReplyDelete
  5. wah sedap-sedap belaka makanannya :)

    ReplyDelete
  6. heppy belated besday jaa..muda lagi baru 25thn..
    woowww tersangat maju dah kb skang..jarang gi jenjalan..

    ReplyDelete
  7. butter prawn cm sedap jee..ehh geng october,sama gn en.tunang..29october...

    ReplyDelete
  8. wow makan besar nampak!! okla happy birthday ...bertambah satu nombor lagi yer..

    ReplyDelete
  9. oooo...baru tau akak beza setahun je dengan nana,heee...hepy belated besday kak!!

    terliur nengok ayam mango tu....boleh try ni nanti^-^

    ReplyDelete
  10. selamat ulangtahun jaa.. :)

    terliur nur tgk semuanya...!

    ReplyDelete
  11. eh eh cikna belum wish eh.. hehe..

    happy belated birthday Jaa.. all the best kay! ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...