kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 October 2013

Pizza Hut Delivery Pasir Tumboh



Salam Jumaat Untuk Semua


Makan apa di hari jumaat nih? syok laa kan, yang pantai timur macam jaa ni, hari jumaat is hujung minggu, aka weekend. boleh lelepak duk umah, merilex mentido, boleh main masak-masak and makan-makan ngn family members yang lain. jaa pulak, wat per di hari jumaat ni? aii keje la uollssss. keje syif petang kul 11 pagi kejap lagi. takde makna nak merilex di hari minggu. plus lagi malam ni lak ada kelas PJJ. hrmmm, stressssnyaaaa lahaiii....

pizza hut, pizza paling sedap di Domino's pizza, pizza paling sedap, pizza hut delivery, pizza hut delivery kota bharu, pizza hut delivery pasir tumboh,

Ok back to tajuk entry, ini kisah jumaat yang lepas. jumaat lepas jaa offday. so, harus ler balik ke rumah mertua di Gunong. masa otw tuh, kitorang lalu kat Pasir Tumboh. pastu tetiba jer tekak rasa nak Pizza. tekak ni pun 1 hal, macam tau-tau lak dia kat pasir tumboh tu ada Pizza Hut. tampo kang baru tau... hahaha. salahkan tekak lak kan.

pizza hut, pizza paling sedap di Domino's pizza, pizza paling sedap, pizza hut delivery, pizza hut delivery kota bharu, pizza hut delivery pasir tumboh,

Makanya terus jaa suruh en.suami berhenti kat Pizza Hut Delivery (PHD) nih. hrmmm... lama betoii tak makan pizza rasanya.... hikhik... nampak sangat menipu. padahal, baru jer selang sehari officemate beli pizza utk makan beramai-ramai.. tapi itu laa kan, makan yang orang punya terpaksa bersopan le sikit, makan sekeping jer, geget pun pelan-pelan biar lambat habis even perut duk berdondang sayang nak kan 2-3 keping lagi.. hoho... overrrr tul!

pizza hut, pizza paling sedap di Domino's pizza, pizza paling sedap, pizza hut delivery, pizza hut delivery kota bharu, pizza hut delivery pasir tumboh,

So, kami order pakej ini : 2 biji Pan Pizza Large size RM45. murah betul. tapi bila jaa request nak jenis yang stuff crunch, ohhhmangaihhhh... mahai ler pulok. dah takjadi murah, hampir nak jadi RM70++. hrmmm... terpaksa lupakan stuff crunch daku.... ok, topping pertama kami pilih Super Supreme. topping ni my febreto forever nih. tapi untuk topping ni kena tambah RM2. huhu. katanya takde lam pakej. huhu.. sabauuuu jer lah... total utk 2 biji ni included gov tax is RM48++. murahhh murahhh.

pizza hut, pizza paling sedap di Domino's pizza, pizza paling sedap, pizza hut delivery, pizza hut delivery kota bharu, pizza hut delivery pasir tumboh,

Untuk pizza yang kedua lak kami pilih, Hawaiian Chicken. hrmmm, dedua sedappp. dedua mavless. jaa beli pizza ni untuk makan di rumah Mil, tapi kan masa duk dalam kete tu yaaaa hampun Tuhan saje yang tahu betapa bergegar nafsu perut aku untuk terus ngapppp pizza tuh lam kete. tapi my en.suami marah. katanya tunggu sampai rumah Mil dulu...huwaaaaa sedih aii LOL!!!! (^_^)

pizza hut, pizza paling sedap di Domino's pizza, pizza paling sedap, pizza hut delivery, pizza hut delivery kota bharu, pizza hut delivery pasir tumboh,


Ini merupakan pengalaman pertama jaa beli pizza thru Pizza Hut Delivery (PHD) ni. bagi jaa servis PHD ni memang ohsem. cepat betul dia buat. lepas ni sesapa yang nak tapau pizza tu, toksah lah duk tunggu Q lelama di Pizza Hut biasa. datang jer ke PHD ni. cepat giler. hanya 15-20 minit sahaja. di kota bharu ni kalo tak silap jaa ada dua kot PHD ni, satu dekat belakang Tesco dan satu lagi di Pasir Tumboh. tapi itu yang jaa tahu la, kot ada lagi yg tempat lain tak tahu ler pulok... kekeke...



p/s : nak makan Domino's, kat kelate ni non-hadooo....hrmmm!!!


13 comments:

  1. akak dah lama tak makan pizza selalu kalopi piza mekan super supreme lepastu hirup mushroom soup sedapnyer...
    biler nengok pizza ni terasa lapo lak...

    ReplyDelete
  2. Kalau anak kakak dah selalu guna PHD ni Jaa. Siap no. tel ada simpan dlm handset dia. Tempat kakak pun cepat juga delivery dia..

    ReplyDelete
  3. Salam jumaat jaa..sya x pnh try domino..ramai ckp lg sdp dr pizza hut eh..klu kat piza hut sya suka island supreme..lebih kju..nyum2

    ReplyDelete
  4. curlassss dio,cikji hok kijo dekat tuh pun xg try lagi pizza situh,hihi.

    bilo xtau nk berenti singgoh

    ReplyDelete
  5. waa bestnya pizza tu, banyaknya cheese, terliur pulak ummi, hehe..

    ReplyDelete
  6. uiks! sedapnya pizza..
    last makan dua bln lepas kot..hehe

    ReplyDelete
  7. baik piza, ataupun dominos, nur jarang mkn..kalau teringin je...

    tp tgk entry ni, jadi terigin lah pulakk..hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...