kelab blogger ben ashaari, KBBA,

25 October 2013

Restoran A.M Tarbush di Langgar Kota Bharu


Restoran A.M Tarbush Kota Bharu
Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu Kelantan
(Berdekatan Hypermarket Billion)
No. tel : 012-9562775


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,


Restoran Nasi Arab ni dah lama jaa nak pergi. tapi asyik tertunggak. beberapa hari sebelum raya lepas barulah jaa sempat pergi makan kat sini. lokasi kedai AM Tarbush ni ialah di Langgar Kota Bharu. berdekatan jugak dengan Hypermarket Billion.


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,


Firstly, kita order air dulu. untuk air jaa request air yang special kat situ. katanya, air Bandung Arab (kiri), Koktail Arab (tengah) dan Air Yogurt Strawberry (kanan). camana rasa dia?

Ermm bagi jaa, yang tengah tuh paling sedap. air bandung arab tuh macam air bandung malaysia kita je pun. huhu. air yogurt lak jaa kureng, sebab masam. fikri ngan abah dia jer minum. rege 3 gelas air nih, RM12.60.


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,


Ni pulak kebab ayam. kebab ni sedap gak. ada hirisan kepingan ayam panggang, salad, tomato dan sos masam apakenametah. nama menu pun jaa dah lupa. tapi spesis kebab ler. hehehe. rege dia RM5.50.


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,

Nih pulak Nasi Mandy. menu tersohor di mana-mana Restoran Arab. malam tu, jaa pilih Nasi Mandy lauk Ayam Madu, RM12.80. My en.suami pulak pilih Nasi Mandy Kambing (Stim). RM15.80.


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,


Nasi Arab AM Tarbush ni memang sedap tau. makan nasi sesaja pun dah sedap. beras dia panjang-panjang dan lembut. even kaler nasi dia nampak tak menarik dan nampak biasa, tapi tak sangka rasa dia sedap.

First time jaa makan, terus rasa teruja nak mai makan lagi. hihi. jaa tak makan lauk kambing. so, jaa prefer ayam madu jer lah. my en.suami pun puji katanya, Kambing Stim tu sedap. takde bau kambing pun. isi dia pun lembut. senang nak makan.


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,

sayur campuran rangup


Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,

sup kosong (atas) dan sambal (gambar bawah ini)

Restoran A.M Tarbush, AM Tarbush, tempat makan best di kelantan, tempat menarik di kelantan, nasi arab sedap di kota bharu, nasi arab sedap di kelantan, makanan, restoran,


1 set Nasi Mandy ni dah sesiap dihidangkan bersama sayur campuran yang rangup, sup kosng dan jugak sambal. kombinasi yang sangat sedap. ekceli, pelayan ada gak offer suruh try Nasi Zaffaran, katanya nasi tu, dihidangkan dengan kuah dalca. 

Tapi kami macam tak nak pulak try lagi. nak test Nasi Mandy dulu. takper lah Nasi Zafaran tu next kunjungan lak kita try yer. hihihi. total sume makanan kami malam tu included dessert yogurt is RM48.20. (^_^). worth it dengan apa yang kami nikmati!





Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


16 comments:

  1. air2 tu nampak menarik...sedapnya..

    ReplyDelete
  2. menyelerakan.. dah la tgh lapar nih.. huhu

    ReplyDelete
  3. Kakak ingat restorannya kena langgar kenderaan. Salah tafsir hihi... nama jalan ye Jaa:)

    Nampak sedap - beras dia panjang.

    ReplyDelete
  4. nampak sedap jugak ye.
    paling penting air. hehehe.

    ReplyDelete
  5. sedapnya.. terliur pulak tengok gambar2 tu.. hehe

    ReplyDelete
  6. terliur betul nur tgk ni....kebab tu, nmpk sedaplah..hehehe

    nanti nak suh cikna bw sini la..kekeke

    nur ingatkan saja2 jaa letak tajuk entry dilanggar kota nharu tu...

    rupa2nya mmg nma jalan tu yea..hehehe

    ReplyDelete
  7. favret port kami ni.. suka kebab ayam dia.. sedappp.. :)

    ReplyDelete
  8. alahai dapnya.
    kedah pon ada nama tempat dia langgar

    ReplyDelete
  9. sedapnya Jaa....akak tak pernah makan lagi nasi arab nie...

    ReplyDelete
  10. Alamak ank jati kelate xprnh mkn lg kt cni. Dk mkn kt cyberjaya.. putrajaya.. shah alam je. Kn test jgk ni. Tq 4 da info deh

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...