kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 October 2013

Restoran Ikan Bakar di Wakaf Che Yeh




ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

Makan-makan di Restoran Ikan Bakar di Wakaf Che Yeh. ini dah kali ke-4 jaa mai sini kot. jaa sekarang ni kalo rasa nak makan ikan bakar, memang akan terjah kedai ni lah. dah jadi kedai pebret pulak. kekeke.

ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

jaa suka makan ikan bakar kat sini disebabkan, pilihan pencicah yang banyak dan sedap. especially jenis sambal lada tuh. masam-masam, manis-manis, pedas-pedas, memang kicked-lah! my laki lak suka cicah air asam.

ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

pilihan ulam-ulam pun banyak, leh pilih memacam. dari yang ulam mentah hingga ke jenis yg celur/rebus. tapi kami amik sikit jer, sbb makan berdua je pun. itu pun tak kehabisan, membazir pulak. hukhuk.

ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

untuk air kami order laici dan carrot susu. tapi lam gambar buah laici non hado sebab fikri dah makan. haha. pebret dia air laici skang ni. 2-3 biji laici yg ada tu, kejap je licin. milo pun dia suka, tp jaa tak order, sebab risau kot kena bajuuu... so, nak selamat pilih laici. tumpah pun takde kesannya.. wehihi...

ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

untuk ikan bakar jaa pilir seekor ikan kerisi. jaa suka ikan kerisi sebab isi dia lembut. ermm... rasa rugi lak malam tu amik seekor, sebab rasa isi dia manis dan lembuttt sangat. len kali kena amik 3 ekor. baru puas hati nak makan dan ratah. ngeeee!

ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

amik jugak separuh ikan pari yg besarrr nih.. ni pebret my laki nih... jaa kureng benornya makan ikan pari. selepas dah kawin ni baru jaa suka makan. sebabnya en.suami alwez dok sogok kata sedap. try ler makan, hrmmm pastu terusss jatuh chenta and jadi poojaaan hati daku... hahaha...

ikan bakar sedap kota bharu, ikan pari bakar, ikan pari bakar yang sedap, ikan bakar berempah, restoran ikan bakar wakaf che yeh, selera ikan bakar, tempat makan best di kelantan,

order gak tomyam untuk dibuat kuah. tapi sayang, rasa dia tersangat-lah failed. langsung tak sedap. serba tak kena di tekak jaa nih. rugiiii je order.... kalo tahu, konfem rejected awal-awal lagi. haishhh, sabor jer lah....


23 comments:

  1. wah..tak pernah g mkn sana..huhu

    ReplyDelete
  2. ya ampun kak!!ya allah! lapau jdik ni..rassa nk oder tomyam, ikan bakar je..lapa.ni smua slh akk bg sy lapa.tolongggg

    ReplyDelete
  3. yumm..sedapnyer ikan bakar..dah lama x mn ikn bakar..tiap kali ke kedai asyik order ian stim/3 rasa je

    ReplyDelete
  4. ayoyo sedapnya.. terliur ni akak, lapar2.. huhu :)

    ReplyDelete
  5. ish...bila la dapat pi wakaf che yeh lagi ni....huhu

    ReplyDelete
  6. sedapnya.. terliur akak tengok.. hehe..

    ReplyDelete
  7. tomyam tu..tengok pun dah tau rasanya...hihi

    ReplyDelete
  8. rasanya ada dua kat area situkan..pernah makan sekali..mmg best layan ikan bakar...

    ReplyDelete
  9. wah.. tomyam tu mengiurkan... :)

    ReplyDelete
  10. Assalam.. dtg2 bw sini dah tengok makanan.. langkah kanan lah saya.. sedap, especially ikan bakar tu.. pieww marveles.. :)

    ReplyDelete
  11. my pebret too. lamo xgi pekeno ikey talapia gorengggg. sambal belacan dio powerrrrr,mkn mlm ni, pah ko esok bau lg belacannyo lekat tgn hahahaha

    ReplyDelete
  12. sedapnya tgk air asam and sambal tu,,huhu T.T

    ReplyDelete
  13. singgah tgh2 malam ni, teraso lapar la pulop

    ReplyDelete
  14. bestnyerr.. dh lama tak turun Kelantan.. suke Restoran Selera Tepi Sungai kat Tanah Merah

    ReplyDelete
  15. ikan pari faveret seisi keluarga.. haish, sedapnya... hehe

    ReplyDelete
  16. wah, sedapnyeee.. dulu mase pergi sane, tak terfikir nak makan ikan bakar. hehe

    ReplyDelete
  17. bakpe kebetulan masuk blog jaa duk jupe entry makanan je.. doh la tengoh lapo.. hahhah

    ReplyDelete
  18. hoh...! terliur dah ni...
    nanti nur pi kelantan nak suh cikna bawa kat sinilah..
    kekeke

    ReplyDelete
  19. uihh.. sambal aje udah 4 jaa hehee :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...