kelab blogger ben ashaari, KBBA,

15 November 2013

Cek Ke-2 Nuffnang : RM55.61





Ini cek kedua yang jaa dapat dari Nuffnang. alhamdulillah. sikit-sikit lelama membukit. InsyaAllah. betul ke blog boleh buat duit? ya, blog memang boleh buat duit. nah, ini buktinya.

Salah satu caranya adalah melalui pemasangan Iklan Nuffnang pada blog! itu haa... iklan yang duk menempel di atas, tepi dan bawah blog jaa ni ler... cer cari? jumpa??

Ada banyak lagi cara untuk jana duit sampingan melalui aktiviti blogging. nak tahu camana lagi cara jaa dapatkan duit melalui blog, boleh rujuk entry ini : Blog Sebagai Pendapatan Sampingan.

Kelmarin jaa ada post berkenaan ini hal cek nuffnang ni di facebook. ada someone yang bertanya tips. hukhuk. ekceli, jaa pun still newbie dalam dunia blog ni. masih banyak yg tak  tahu.

Jaa tak pandai sangat nak explain lelebih. pengalaman jaa sikit je. baru setahun lebih aktif berblog. tapi apa yang penting, MANTAINKAN TRAFIK DULU ! trafik masyuk, insyaAllah duit pun bakal masyuk!

Nak ilmu lebih korang kena gi baca entry-entry lama dari blogger otai seperti Redmummy, Blog Bro Hasrul Hassan, tips blogging Ben Ashaari dan godek gak pasal teknik Asas SEO.

Buat blog hari ini bukan boleh terus dapat duit ye. jangan korang mengharap macam tu pulak. benda ni makan masa. lamaaaaaaaaa, baru boleh merasa ''manisnya'' blogging!


p/s : Pada yang nak beri pandangan atau cadangan, dipersilakan!

18 comments:

  1. tahniah Jaa....akak nak kumpul duit kat nuffnang biar banyak sikit....hihi

    ReplyDelete
  2. hehehehehe... teman nak tunggu hujung tahun baru nak cash out... :)

    ReplyDelete
  3. cikji pun slow2 jgk duk kumpul lonih, sikit2 lamo2 jadi bukit hihihi.

    ReplyDelete
  4. tahniah kak.semoga razeki akak bertambah lagi pasni...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...

    Rezeki jangan ditolak..

    Banyak ni boleh beli dua buah novel.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. urmmm tahniah ja..sikit pun rezki..lama2x banyak lah..cheery belum penah dah cek nuff lagi..cpuv pun bawu jer nak merasa..hihi

    ReplyDelete
  7. wahhh..bestla dapat cek..Alhamdulillah..rezeki..:)

    ReplyDelete
  8. wah dah cashout...farah simpan lagi jaa... nak tunggu bertimbun kalau boleh ...

    ReplyDelete
  9. tahniah jaa...nur pun dah boleh cash out tu..tp sj simpan dulu..kekeke

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah.. sy pulak yg masih menunggu ni. :)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..rezeki berblogging..:)

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah.. sikit pun rezeki.. tahniah jaa... =)

    ReplyDelete
  13. tahniah jaa.rezeki ti.simpan yg skit2 tu.lama2 byk jugak

    ReplyDelete
  14. Tahniah, rezeki... semoga next year bertambah2 rezki

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...