kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 November 2013

Demam Berjemaah




Muka orang demam selesema. tak ceria macam selalu lagi dah... tak larat nak senyum... musim demam selesema skang ni kan.. jap hujan jap panas... 


Ni muka sehari sebelum demam. masih ceria even no spek. no lens. no lipstick. nampak pucat je kannn? tapi masih cantekkk sebab guna kamera 365! 


Bila tak sedap badan, tekak asyik duk mintak nak makan sup mannjanggg... baru lah selera sikit... sup gear box, telor dadar dan sambal. licin pulunn... keh3..


Jaa kena demam selesema teruk masa hari isnin hari tu. demam berjemaah ngan fikri. pastu apa lagi terus lelaju gi amik ubat kat Klinik Kamaluddin di Pengkalan Kubor.

Masa tu jaa keje. tak tahu pulak demam tu semakin teruk.


Nih hasil ubat yang jaa dapat. ubat batuk selesema dan ubat demam... ubat batuk cap kaki tiga yang jaa beli kat Seven E dulu tak berapa ngamm ngan jaa tau.

 Lepas makan terus gatal-gatal 1 badan. alergik ke hape tak tahu.. agaknya tak sesuai ngan jaa kot.. lepas sekali makan terus buang... tak sanggup duk tahan gatal ooo...


Untuk fikri pun jaa amik sekali jugak. ubat demam ngn ubat batuk. tang nama M.Aiman tu abaikan. adik manis yg kat kaunter ubat tu tersalah tulis nama.

Nama sebenar Fikri, Muhammad Haziq Fikri. ermm... nasib baik salah tulis nama jer. jangan tersalah ubat sudaaaa...

 

Esoknya, demam fikri makin tinggi. temperature naik ke 39C. uiii seram nengok nombor tu oiii... dia nangis non-stop.. siap air hingus meleleh bagai.. lastly bagi jaa sumbat ubat bontot pulak...


Fikri time demam gini arr dia. nangessss manjangggg... serba tak kena.. jap nak itu, jap nak ini. manja nya memang terlebih sudaaa... ngan abah dia langsung taknak. nak mama jer.

Semalam jaa buat nasi air. lajuuuu dia makan selepas panas demam dah kurang.. 2 kali gak la tambah. kiranya habis la dalam 2 senduk besar setelah seharian tak makan nasi.

Hari ni demam jaa dah okey. cuma ada lagi la selesema sikit-sikit.

 

Hari ni jaa dah start keje. setelah dua hari bercuti. Fikri pun pagi tadi nampak dah okey masa hantar kat rumah pengasuh dia. sejuk je dia. hope dah tak demam lagi dah... 

Jaa ngan fikri dah 2 kali batuk+demam+selesema musim ni, tapi my en.suami tak pulak berjangkit. biasanya dia arr selalu demam kalo fikri demam. dua beranak tu mudah berjangkit.

Kuat antibodi dia agaknya...


12 comments:

  1. samalah kami anak beranak pun.. ni baru nak sihat huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. moga cepat sembuh kalian berdua..:)

    ReplyDelete
  3. Salam Jaa..kesian Jaa..harap Jaa cepat sembuh ya...kak intan doakan..amin

    ReplyDelete
  4. get well soon jaa nge fikri.
    yolo doh musim dio lonih,mugo uje panas kae.

    ReplyDelete
  5. Sama la jaa.. farah ngn anak baru2 nie pun demam tak nak kebah.. tapi skrg dah okey.. cuma Emir jer masih demam sikit2 lagi.. cuaca sama kot.. ;p

    ReplyDelete
  6. alisha pun baru baik demma.. musim kan...

    btw, licin sunguh muka jaa yer.. come lote

    ReplyDelete
  7. take care JAA...sekarang ramai gak yang kena demam....

    ReplyDelete
  8. mmg musimkan skrang ni...ramai yg demam..

    moga lekas sembuh...!

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...