kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 November 2013

Dilanda Batuk Kering



Semalam, kebanyakkan orang lain sumenya sedap-sedap merilex sakan kat umah sempena cuti Deepavali, cuti Final FA. tapi jaakechik tetap gigih masuk ofis. dah kata masuk keje waktu syif kan, takde maknanya nak dapat kelepasan Am macam orang office hour...


Makanya, marilah kita bekerja dengan riang gembira seikhlas hati mu... kih3... hari sabtu lepas kerja, kelmarin keje, hari ini pun kerja! hmmm.... cuma esok jer jaa offday. cuti sbb offday je pun, bukan sebab sempena hari Awal Muharram. haha.

Semalam sempena Final FA Kelantan vs Pahang, jadiknya jaa pun bersemangat laaa, pakai baju kaler merah... merang terang tang tang... tengok wajah macam ceria jer, macam heppy jer, tapi yg sbenarnya jaa kurang sihat tu. dilanda batuk-batuk!

ubat batuk cap kaki tiga,

Sebelum ke ofis sempat gak jaa singgah beli mende ni di Seven Eleven Pengkalan Kubor. Ubat Batuk Cap Kaki Tiga dan Strepsils Madu Lemon. kata batuk kan. perit betul tekak bila duk batuk mannnjangggg!


Beli jugak air oren sunkist dan seketui kit kat bagi penyedap tekak. muehehe. semalam 2 orang jer keje... sunyi sepi pejabat. even batuk, jaa tetap mai keje. nasib baik aku tak beli MC, kalo aku MC? haaa tutup ler ofis jawabnya. keh3.

Untuk nasi lak jaa tapau jer kat kedai berdekatan je, dan makan kat meja pejabat sorang-sorang sambil layan citer Mr. Arrogant dlm Tonton. wehihi, heavennnn molekkk! puas hati la tak dapat cuuutiii pongggg! keje abis kul 7 petang, mana tak meroyan kalo just duduuuuuk je lam opis kan!


15 comments:

  1. get well soon tau jaa...jaga diri elok2... take care... Farah doakan jaa cepat sembuh...

    ReplyDelete
  2. cuti3 pun akak keje ye. ni hebat D:

    ReplyDelete
  3. Ciannye..moga cepat sembuh jaa..
    Nnti amik ubat kat kinik tau...

    ReplyDelete
  4. alahai cian ja..terseksa tu batuk kering

    ReplyDelete
  5. Assalam...kerja tetap keje ye...

    Salam Maal Hijrah dari bunda...

    ReplyDelete
  6. rajin jaa keje.. :)

    Apapun, jgn minum ais,..nanti melarat lak batuk tu...

    ReplyDelete
  7. mg cpt lega batoknya..
    lawa gambar..ambil ngan tepon baru ke

    ReplyDelete
  8. jaa memey rajin sokmo.. pekerja cemerlang gitu.. huhu..

    cepat sembuh tau! ;)

    ReplyDelete
  9. ooo..jaa kja shift ye.
    dah ok ke batuk tu

    ReplyDelete
  10. aii..comyernyer dier..

    sama r dgn lya..balik family day aritu kna batuk kering.. ni xde suara ha..

    ReplyDelete
  11. best kalau kat opis tak ramai yg keje...opis tu kita yg punya..hihi

    ReplyDelete
  12. get weel soon.. ehh dah sihat la kan skng? sbb ni citer dah lama.. hahaha..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...