kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 November 2013

Hang-Out With 3 Dara Pinggitan



Misi mencari baju baru for majlis wedding adik ipar pada 14 Disember 2013. kaler tema is hijau tua aka hijau pekat untuk majlis menyambut menantu nanti.

Hadooiii susah oiii nak mencari design baju yang secocok ngn kaler tema tuh. ada yang cantik..... terlebih mahal pulokkk... ada yang comel, saiz besauuu. 

Ada yang berkenan... jenis hijau lain puloppp...

Hemmm... geram sungguh!

Puas posing KBMALL, puas menapak Butik PEACE. 2 di kota bharu. 1 di KBMALL. tak jugak jumpa baju yang sesuai ngan kehendak hati dan kehendak poket! :)


 


Setelah puas pusing, akhirnya jumpa gak baju anak-anak sedara en.suami. baju en.suami pun dapat gak, kaler betul-betul sedondon ngn fikri.

My en.suami nakkan kemeja. tapi non hado kaler hijau terangggg. kalo ado pun kaler hijau yang bercampur-campur ngan kaler lain. 

Dia nak kaler hijau banyok. jenis plain pun takpe. tapi takde.

So pasrah sajoo..

Dalam ramai-ramai tu, jaa sorang jer belum beli lagi. takde yang berkenan di hati. kena kena gi cari di Kubang Kerian pulak 1 Dis ni...

Yang deme lain sume ado dah. tapi tak berapa nak hijau tua jugak. ada hijau lumut. ada hijau apple. dah lari banyak dari tema asal yang hijau tua.

Tang baju tu kita tayang nanti majlis wedding tu la ek.. tak seperais pulok kalo tayang awal. anak-anak sedara en.suami sume nya beli baju jenis peplum. 

Hoverrr betoi. bab dressing sume takmo kalah. sume nak vogue!

Alamatnya kalah ler pengantin nanti.




Lepas shopping di KBMall kitorang ke Wakaf Che Yeh lak. misi kali ni nak cari peplum for budak pompuan cilik yang tengah tuh. payah nak jumpa saiz dia.

Puas keliling tak jumpa jugak peplum hijau tua untuk saiz dia. kesudahannya, kaler dia memang lariiiiiiii dari tema asal. so terpaksa pasrah jugak... hikhik...

Kesian ko samirah!

 


After shopping, agak-agak kaki dah lenguh kami singgah makan lagi. kali ni pakat makan Maggi Celop! ermmm... sedakkk oii... maggi dia lak maggi siam... best3x...



Ni rupa maggi celop. mana la tahu kot ada yang tak kenal. mee atau maggi celup memang makanan femes di kelate. kat mana-mana pergi pun memang senang nak jumpa.

Lebih kurang macam mee sup jugakkk...

 


Gambar jaa takde dalam gambar ni. sebab takde yang sudi amikkan gambar daku. nak camwhore sendiri cam memalu lak depan bebudak... muahaha... 

Makanya redo je la gambar ku takde.... hrmm... sedihh.. 

Dah ler baju jaa belum jumpa lagi.

Mmmm sedih kuasa dua!


7 comments:

  1. selamat pagi jaa..apa khbar? wah wah shopping untuk wedding adik ipar yer....uiks makanan2 tu sedap2 belaka..lamaa da kak intan x jejak kaki ke kelate n..teringat zaman study dulu

    ReplyDelete
  2. shopping baju mengalahkan pengantin ni..hahaha..

    ReplyDelete
  3. puye2 uje boh ni sedak molek kalu blh gomo megi celup gini.nyakut moleksss

    ReplyDelete
  4. kakak ipar kate maggi celup kat sana sedap...masa pergi sana tak sempat nak berjalan-jalan..

    ReplyDelete
  5. itu dia mee celop..!
    nampak sedap..!

    ReplyDelete
  6. berjalan sehari suntuk ni.. hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...