kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 November 2013

Klinik Ikhtiar dan Sangkapura Seafood



Pada khamis lepas (28 sept) kami laki bini ke klinik lagi....

Kami ke Klinik Ikhtiar di Wakaf Che Yeh. kali ni bawak fikri jumpa doktor lak. hari tu gi amik ubat jer di Klinik Kamaludin di Pengkalan Kubor.


klinik di kota bharu, klinik ikhtiar, klinik ikhtiar wakaf che yeh, no telefon klinik ikhtiar,


Pergi ni pun sebab stok ubat dah nak habis. alang-alang dah nak habis gi jumpa doktor terus for antibiotic. demam fikri kali ni susah nak kebah.

Jenis kuman degil agaknya. hahah!

Walau klinik ni jauh, kami tetap gigih pergi even hujan lebat. en.suami pulak kepala dah tintong. half way, terus mintak tukar driver.  dia ngantuk. cannot drive anymore.


 


Tengah tunggu turn di klinik pun dia sempat terlelap.

My en.suami dah mula ada simptom nak berjangkit demam ngan kitorang agaknya. yelaa, dia kan gi keje ngan motor jer, jadiknya lebih terdedah ngan hujannnn alwezzz...

Si bini syokk drive kete gi keje. huhu. dah kete ada satu. apa nak buat... kang ada rezeki lebih kita beli la Cik Alza Putih idaman kita tu yer bang..

Tunggu En.PM naikkan gaji pokok ke 2K duluuuuuu... kah3..


klinik di kota bharu, klinik ikhtiar, klinik ikhtiar wakaf che yeh, no telefon klinik ikhtiar,


Then lepas jumpa doktor, hasilnya dapat ler 3 jenis ubat. Total RM22.00. sesapa yang area kelantan nak ke klinik ni, ni dia no.telefon klinik ikhtiar ni, 09-7470377.

Fikri kalo demam or sakit memang kat sini ar tempat kami tuju. serasi dengan fikri. doktor ni berbudi bahasa, pandai layan mood patient. 

Friendly and Humble! murah pun ye gak! (^_^)




Jaa beli jugak kool fever untuk tepek di belakang badan fikri. nak tepek kat dahi tak boleh. dia asyik nak buang. so jalan penyelesaian jaa tepek kat belakang! kih3.

 


Korang pun tengkiu tau coz doakan kesihatan kami anak beranak. jasa mu ku kenang sampai bila-bila! cewaahhhh.... bersopan gituuu.... hiks!

Moga-moga fikri cepat sembuh hendaknya.. Amin! selagi tak sembuh, selalu tu duk merengekkk manjangg.. dan selagi tu lah kami tak tenang.


restoran sangkapura, sangkapura seafood,


On the way balik klinik, kitorang singgah di Restoran Sangkapura for our dinner. ni second time kitorang ke sini. masa 1st time dulu kurang best.

Servis lembabbb..

3 tahun tak datang. kali ni kami singgah lagi...heee!

Second time datang ni dah okey. puas hati. lajuuu je makanan sampai. walaupun ramai pelanggan time tu. 3 tukang masak dia ada (jaa sendiri tanya). agaknya owner dah bertukar kot.

Sebab kedai pun 100% berubah.


 restoran sangkapura, sangkapura seafood,

Rasa makanan kat kedai ni pun not bad laa... harga pun murah RM24.00 sajoo untuk lauk malam tu. ayam masak pedas, belut masak apa tah, tomyam seafood pastu telor!


 restoran sangkapura, sangkapura seafood,


Ni budak yang demam tu. malam tu makan jugak dia nasi dalam 5-6 mulut. pastu takmo dah... dia takde selera. tapi bab melasakk mampu jer dia...

Jatuhkan sudu, jatuhkan bekas tisu, sepahkan tisu.... iskh malu mak!

Fuhhhh.... sabauuu je laa...


4 comments:

  1. semoga cepat sembuh kak jaa. musim demam harap berlalu pergi >.<

    ReplyDelete
  2. moga lekas sembuh..skrang ni mmg musim demamkan....

    sedak2 nampak makanan tu .. :)

    ReplyDelete
  3. wah... sedap tgk menu... demam tak halang selera makan... hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...