kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 November 2013

Kuih Lompat Tikam



kuih lompat tikam, gambar kuih lompat tikam, lompat tikam, resepi kuih lompat tikam,

Kuih Lompat Tikam ni memang tersangat familiar di Kelate. jaa suka benar makan. kena yang terlebih lemak dan manisss memang dua bungkus pun boleh habiss... sruppp-srupppp seminit jer licin. kih3.

kuih lompat tikam, gambar kuih lompat tikam, lompat tikam, resepi kuih lompat tikam,

Harga Kuih Lompat Tikam ni murah jer bergantung pada sikit ngan banyak isi dia. biasanya rege dia RM1 atau RM1.50. yang jaa beli ni RM1.50 kot. lupa lak nak tanya rege coz beli banyak kuih hari tu.


Jaa pun sesaje menggatal post Gambar Kuih Lompat Tikam ni dalam WeChat. tapi tak sangka lak ada yg tak kenal kuih ni. maybe belah luar non hadooo kot. kat tempat korang adooooo ke? psstttt... psssttt.... Cik Nur, kalo nak try kuih ni meh arr kelate. nanti jaa belanja.... kekeke...


Sedikit selingan, nak add WeChat Jaakechik tak? moh ler scan My QR Code sekarang. (^_^). jaa tak aktif sangat. tapi kalo nak tanya something dan nak jaa jawab lebih cepat secara personal. jom le add. boleh sesembang. boleh bergossiiiipppp.... muahahaa...


15 comments:

  1. handerrr lamo xmakey kue goniih, cikji behi bena kalu air nisey byk gak, sedakkk

    ReplyDelete
  2. Hahahaha..

    pernah dgr nama, tapi tak pernah tgk..bila jaa post,,itulah pertama kali nur tgk.hehehe

    wokehh..nanti jaa belanja yea..hehe

    ReplyDelete
  3. wah sedapnye tgok...:)..nak cikit...

    ReplyDelete
  4. kalau syuk dah melantak habis dah . haha. bape mangkuk pun takpe >.<

    ReplyDelete
  5. huhu..lama tak makan lompat tikam..lagi2 yg mak buat..sedapnyaa...

    ReplyDelete
  6. xpernah dgr dan x pernah rasa..tgok gambar mcm sedap je jaaa

    ReplyDelete
  7. owh.. tahu nama je.. ni bru tgk ropernye...

    ReplyDelete
  8. wah! sedapppnya...jarang makan kuih ni..sbb sini susoh nak jumpa..:)

    ReplyDelete
  9. sedapnya tgk..pnh dgr tp ayu tak pnh mkn lg..

    ReplyDelete
  10. macam tak pernah rasa jer...akak nak add ler...hoho...

    ReplyDelete
  11. sedap ni jaa.. feberet deqla..
    pssttt.. baru perasan header dah tukor.. blog pun.. nmpk sgt dah lama x mari sini.. haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...