kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 November 2013

Mee Udang Relax Cafe di Kutan



Jaa ke kelas Sidang Video (SV) di kubang kerian hari tu bersama en.suami. selalunya jaa pergi ngan Ana, tapi disebabkan kelas cuma 1 jam my laki pun ikut sama gak. siap bawak fikri lagik.

Sesambil tunggu jaa habis kelas selama sejam, my en.suami gi me-round dulu dalam Mydin Mall Kubang Kerian tuh. kendian kena mai amik jaa pulak kul 9pm.


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


Selepas balik dari kelas Sidang Video (SV) tu pulak kami laki bini sempat gi ngetest Mee Udang di Kutan. kedai yang kami singgah ni namanya Relax Cafe.


 harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


Ekceli kedai ni femes ngan Maggi Ketam tapi dah masa kami tanya tu rege Meggi Ketam tu sepinggan RM28 hingget (ketam dia buh sekor je pon) makanya, kitorang makan Mee  Udang jer laa.. RM10 je sepinggan. kih3.


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


Tak kuasa nak membazir duit. kah3. nak makan pun harus berkira dicatu bila di penghujung gaji ni, pempaham je laa kan. kami bukan ada kilang cop duit sendiri (^_^).


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


muka orang tak sabar menunggu Mee Udang


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


tetiba my laki bertukar jadi putih bila terkena flash. heeee!




Untuk air kami order milo ngan laici. buah laici tu pebret si fikri. sekarang ni gi lah memana pun mesti kena order air laici nih. stakat 2-3 bijik tu 2 minit jer licinnnnn....




Hah tu dia Mee Udang dah pun sampai ke meja kami. Harga Mee Udang ni RM6.50 untuk yang jenis biasa. ada udang, sotong, telor dan hayam. kiranya itu sikit, ini sikit ler. udang hok ni udang biasa.


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


Yang ini pulak Mee Udang Galah. rege dia RM10 sepinggan. ada udang sajo-sajooo... ada 4 ketui. 2 kecik, 2 besar sikit. besar sikit jer la. tak banyak pun. ngeee!

Sengaja kitorang order makanan yang berlainan sebab nak tahu apa bezanya. pastuh kami makan bertukar pinggan dan bertukar lauk. kau makan aku punya, aku makan kau punya. hihihi.





Si fikri ni pulak ni first time jaa bagi dia makan megi dekat kedai yg berperencah. selalunya kalo makan kat rumah jaa tak letak perencah pun untuk dia, letak kicap jer.

Oleh kerana mee ni tak berapa pedas sangat jaa bagi gak dia rasa sedikit. tak letak kuah pun. letak mee sajo-sajooo... pahtu bagi dia makan telor..

Lagipun kitorang dah makan kat rumah sebelum keluar malam tu. tu yang tak order nasi tu. ikut kan hati jaa nak balik terus, tapi en.suami yang beria ajak ngedate!


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


Okey moh kita zooom kasi dekatttt sikit Mee Udang Kutan ni. saje nak kasi korang terliur. Kedai ni femes di kota bharu tau. bila search dalam google ramai duk kata sedap.. sedapp... sedappp...

Cakap-cakap orang pun tak kurang hebatnya, sebut je mee ketam atau mee udang kutan sume nak kasi thumbs up! so jaa pun nak kasi thumb up jugak laaa... ermm 4/5 bintang... bolehhhh????


harga mee udang, maggi ketam, mee bandung sedap, mee udang, mee udang di kelantan, mee udang kota bharu, mee udang kutan, mee udang sedap di kota bharu, mee udang yang sedap,


Total yg kami makan malam tu RM20.80 sahaja. sekian citer kami kali ni, next time bersua lagi yekkk.... hehe.. jaa ni asyik citer hal makanan jer kan? ada yang boring kahhh???

Assignment menimbun tapi haku masihhhhh relax meng-update blog. apa nak jadi tak tahu lar... harharhar... bulan ni 2 assignment perlu di submit. next month lak ada 1.

Hari ni pon jejari ligat duk menaip kat microsoft word. rasa berpinar dah ni duk perah otak karang esaimen beribu words.... uhh pengsannnn....

Makanya, penawarnya adalah blogging pastu tidooooooo!!!



20 comments:

  1. Aduh Kak Jaa, pagi2 buat kita terliur ni :)

    ReplyDelete
  2. kenapa megi ketam tu mahal sangat..?

    nampak sedaplah mee udang tu...

    ReplyDelete
  3. Sabtu sampai Rabu minggu depan akak g kelantan Jaa, kena bukak balik entry jaa ni satu-satu, nak cari tempat menarik

    ReplyDelete
  4. nampak sedap tu ja...udang banyak melimpah ruah..mesti kuah dia manis kan...sedap3

    ReplyDelete
  5. Sronok la ngedate ngan husband! Hihi. Btw, mcm sedapp je rupa mee tu. Hehe..

    ReplyDelete
  6. macam mahal je , macam mahal je . hehe

    ReplyDelete
  7. waa mee udang sedapnyer...kegemaran hubby akak ni...

    ReplyDelete
  8. alahai mahai benor maggie ketam tu jaa
    baik beli ketam buat kat rumah kan

    nti mai kl mai singgah makan mee udang mak jah pulak kat wangsa maju ye

    ReplyDelete
  9. Hello, There's no doubt that your web site may be having browser compatibility problems.

    Whenever I look at your site in Safari, it looks fine
    however, when opening in I.E., it has some overlapping issues.

    I just wanted to give you a quick heads up! Besides that,
    fantastic blog!

    Here is my homepage: Mulberry Somerset Bags

    ReplyDelete
  10. Napok sedap mee ude weh.
    Cuti Deepavali lepas ambo gi make mee udang Mak Teh Kuala Sepetang...hampeh.

    ReplyDelete
  11. salam...sedapnya meee udang tu kak =.=

    salam kenal...dtg blog akak dh rasa lapar dh ni hihih

    ReplyDelete
  12. sesekali kuar dating dengan hubby memang best, dapat makan mee udang...sedapnya...

    ReplyDelete
  13. amboii siap tunjuk udang.. saja bg kite terliur.. huhuhu...

    ReplyDelete
  14. nampak sedap jaa. boleh try ni. besar gak udang dia.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...