kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 November 2013

Restoran Emas 10 Perak 10



tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, restoran sedap di kota bharu, makanan, EMAS 10 PERAK 10,


Hari tu masa kitorang sedang berbincang untuk siapkan Assignment PJJ-USM, kami duk melepak kat kedai ni lah... Restoran Emas 10 Perak 10 berdekatan Bangunan Menara Perbadanan .

Alkisahnya kami baru lepas pergi interview sebuah kedai gambar di w.bharu untuk dijadikan bahan Assignment JUS kami. lepas tu bila perut mula berkeroncong, kami singgah ler makan kat sini.

Memula masuk, alamak aihh nampak cam eksklusif jer.. dengan kerusi dia yang macam comel jer, macam cantik jer, membuatkan kami terus berkenan untuk test power makanan kat situ.


tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, restoran sedap di kota bharu, makanan, EMAS 10 PERAK 10,


bandung cincau, bandung 3 layer, jagung cincau


tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, restoran sedap di kota bharu, makanan, EMAS 10 PERAK 10,


Jaa memula nak makan Nasi Padprik jer, tapi bila tengok menu specialnya ialah Nasi Goreng Emas 10 Perak 10 terusss tekak terasa nak cuba menu pelik ni.... pelayan tu kata ni menu tersohorr di kedai mereka. okey la kami try!

Harga dia RM6.50. nasi goreng kaler kuning + telor mata kerbau + daging goreng kelabu merah + sup kosong. rege bagi jaa memey murah dah. rasa nasi goreng ni pon agak boleh tahan jugak. jaa kasi A. haha. A je tau bukan A plus-plus atau AAA.... kekeke...


12 comments:

  1. adoi... sedapnye.. tergoda sungguh..

    ReplyDelete
  2. informasi berguna ni bila nak pegi sana nanti

    ReplyDelete
  3. air 3 layer tu nampak sedap..mmg sedap ke Jaa?..

    ReplyDelete
  4. haha ayat macam comei menjadi ikutan ramai =)

    ReplyDelete
  5. unik betul nama restorans tu.. :)

    nasi tu mmg nmpk sedap.. :)

    ReplyDelete
  6. nape pelik sangat nama dia tp air tu memang nampak sedap..

    ReplyDelete
  7. membuka selera.nape jaa tak tnya pelayan tu mana emasnya.hihi

    ReplyDelete
  8. sedap jugak resepi tu JAA...harga pun memang berbaloi....

    ReplyDelete
  9. tgk harga pakej keluarga tu kira ok la tu kan.. nama restorannya lain dari yg lain..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...