kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 December 2013

Bungkus Puding For Merisik - Susah Oiiii...



cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Puding Gula Hangus ni jaa buat untuk majlis merisik ''someone''. Bila puding dah sejuk, jaa duk pening sengsorang camana nak bungkus kasi cantekk ni yekk?


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Jaa pun mitak tolong en.suami buatkan. sebab kalo jaa yang buat konfem hancur berderai puding tu. paling tidak pun mungkin akan penyek.. Jaa tangan tak berseni! jenis ganazz! hikhik..


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Then terus en.suami terlangkupkan ke pinggan... slowww and steady jer dia buat. jaa memerhati jer la masa ni. sambil dalam hati berdoa jangan la kau hancurr puding weii!


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Tadaa... comel dan molek jer... kannnn? tengok arr pulak sape yang kukus, sape yang buat puding tu... see my fingers lorr bebeh.... kekeke... 

Nak resepi tak?

Refer entry yang ini : Puding Gula Hangus Sedap + Mudah!


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Orait! bila dah siap, kena telangkupkan ke dalam pinggan lain lagi sekali. kenapa kena terlangkupkan lagi sekali pulak? sebabnya.... supaya....


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Supaya bila kita nak terlangkupkan puding ni ke bekas kek lutsinar ni, bahagian gula hangus (koko) tu akan duk di bahagian atas sekali... 

Dah kata nak bagi kat orang kan. kena arr nampak cecantik sikit. 

For merisik tuuu....


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Haa nak suruh nampak macam ni laa.. yang gula hangus warna koko tu duk di atas. Faham tak? Emm.. baru comeiii...

See?

Banyak kali kena ulang terlangkup kan? dari loyang ke pinggan, pastu ke pinggan lain dan pastu ke bekas lutsinar pulak..

Eee...banyak sungguh stepnya..... kena terlangkupkan bebanyak kali.. tu yang jaa tak berani buat tuuuu... risau kot puding tu penyekkk...

Nak transfer direct dari loyang ke bekas lutsinar takut hancurrrrr...

Sebab bekas tu kecik jer... ngam-ngam muat jer saiz dia..


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Haaaa... baru laa nampak gojesss nak di bawak merisik! dah macam beli kat kedai pulak... bekas lutsinar tu murah je. jaa beli kat kedai bakery. RM1.30 satu.


cara buat puding, cara nak buat, puding gula hangus, puding santan, cara nak buat puding, resepi puding gula hangus,


Last but not least, ni la tuan punya badan yang bersusah payah duk terlangkupkan puding untuk jaa. tak nak dia kecik hati, jaa tepek ar sekeping gambar dia sebagai bukti dia buat kerja!

Mekasih abang... jasamu ku kenang...

Nanti kalau jaa nak bagi puding untuk orang lagi, abang tolong terlangkupkan lagi yer... tangan abang kan berseni... hikhik... kena kipas-kipasss sebanyak mungkin!

Jaa nak citer kisah terlangkupkan puding je hari ni.... Oklah.. babai.. terima kasih kerana membaca... Kih3...


p/s : lepas ni kena beli bekas lutsinar saiz besar sikit baru senang kan? Sekali telangkup jer...


12 comments:

  1. wahhhh byk kali terlangkup pon, puding menten chantek... kot lia, da berkecai abes kot he3

    ReplyDelete
  2. wahh nampak sedap tu...sue pon tringin nak buat tak terbuat lagi puding ni

    ReplyDelete
  3. puding itu nampak sedap.
    banyaknya godaan.. huhu

    ReplyDelete
  4. cantik jer puding tu... -santaileeza-

    ReplyDelete
  5. Kalau isi dalam bekas besar, takut nanti puding tu bergerak2 masa kita bawak dia.. Kang pecah pulak puding tu sebab banyak bergerak..

    Elok dah bekas yang Jaa isi tu.. Ngam2 je..

    ReplyDelete
  6. Cantik la kak jaa, sweet je tengok. Kak jaa nak pinang kita ehh?? Hehehe

    ReplyDelete
  7. nampak kelas bila duk dalam bekas tu yea jaa... boleh buat niaga ni.. :)

    ReplyDelete
  8. mana nak cari bekas plastik mcm 2 ye?

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...