kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 December 2013

Jumpa Classmate di Seminar




Tepek besor-besor gambar perahsan dahku!! hikhik.. gambar dah lebih sebulan ni... perammmmm menjadi pekasam dulu, baru sedap nak makan mengarang....

Ye dakk?

Berbaju hijau, shawl hijau, inner hijau... spender je tak hijau! nasib baik spek mata bukan hijau. kalo takkk? agaknya dah bertukar ngan Ketua Muslimah PAS... kah3...


Masa ni jaa nak ke Seminar Pemantapan Program Pengesanan dan Pengawan anjuran AADK Negeri Kelantan di Menara Perbadanan Kota Bharu.

Seminar ni untuk pemantapan kerja kitorang laa uolls! nak banterassss dadah ke akar umbi kekdahnya.. misi kami kan nak buat negara kita bebas dadah pada tahun 2015 nanti?

Errrr...macam mustahil jerr!


Seminar ni sehari je pon. tapi dikira sebagai kursus gak laa.. boley dimasukkan lam buku servis. hikhik. seminar ni dirasmi oleh Pengarah AADK Kelantan, iaitu Tn. Ibrahim bin Abd Ghani.

Tuuuu yang berbatik putih tuuu...

Psst2x.. dulu masa jaa temuduga untuk keje ni, dia arr yang tukang interview jaa.. masa tu dia jadi Tim.Pengarah... hrmm rasa nak berterima kasih jer sebab pilih aku untuk sandang job nih... kihkih... 

Very the terharuuuu oii... belum berkesempatan nak ucap tengkiuuuu...

Opss jangan ko pikir dia kabel aku hokeyy.. aku tak kenal pun dia before interbiu tuh. bila dah start keje baru kenal dia tuu saper... ko jangan macam-macam lak...


Untuk seminar hari tu, ramai gak arr yang datang. setiap daerah perlu hantar 3 orang kakitangan. kiranya sume AADK Daerah ada. tak kira jauh or dekat.

AADK Bachok, Pasir mas, Pasir puteh, Machang, Gua Musang, Kuala krai, Jeli.. sume ado lahhhh... ramai tak mampu aku nak list kan sume... hehehe...


Dalam banyak-banyak orang, yang jaa paling excited bila boleh jumpa wanita berbaju merah tuh... tu rakan sekolah jaa tuuu... sekelas dan se-dorm..

Dalam kelas pon kami duduk sebelah menyebelah!

Kiranya geng kamcing habisss lahhh....

Tak sangka, kami boleh bekerja dalam satu agensi yang sama. cuma dia senior setahun dari jaa dalam perkhidmatan. memula dia posting di AADK Penang.

Lepas 3 tahun, dia mintak tukar ke AADK Pasir Mas pulak... so sekarang ni kitorang bekerja di bawah agensi yang sama, negeri yang sama, cuma berlaianan cawangan jer.


p/s : bertahunnn...dah jaa tak jumpa dia benornya... (^_^)


11 comments:

  1. jaaaa sangatttttttttt comellllllllllllllllll

    ReplyDelete
  2. seronok jumpa kawan lama kan...happening

    ReplyDelete
  3. tetibe rasa nak jumpe classmate sue jugak.kikikkikikik

    ReplyDelete
  4. comei lagi tuan belog ni rupernye.. persis ank dara... :)

    ReplyDelete
  5. tak sangka lak boleg terserempak dgn kawan lama yea.. :)

    ReplyDelete
  6. Owhh, happynya dpt jumpa kawan lama :)

    ReplyDelete
  7. Kira jejak kasih la ni yekkkk


    P/s akn berada d KB on CNY soon...jom jumpa!

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...