kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 December 2013

Kedai Bihun Sup Popular di Kota Bharu



 tempat makan di kelantan, tempat makan best di kelantan, kedai bihun sup di kelantan, kedai mee sup dikelantan, kedai mee celup di kelantan, restoran,

Minggu lepas masa hari off jaa gi ke Berek 12. pastu sempat gak singgah ke kedai bihun sup tersohor di Kg. Cherang nih. kedai ni dekat je ngan Selera Cik Siti.

Kedai bihun sup ni, memang femes di kawasan kota bharu... taktahu la apa yang membuatkan kedai ni femes sangat, maybe sebab dah lama beroperasi kot (otai).
 

tempat makan di kelantan, tempat makan best di kelantan, kedai bihun sup di kelantan, kedai mee sup dikelantan, kedai mee celup di kelantan, restoran,

Rasa dia kira okeylah jugak. sama jer ngan kedai bihun sup kat tempat lain. tak ajaib mana pon. but tu lahhh.. kedai ni ramai betoi orang!

Sebab murah kot. (^_^)

Masa jaa kekecik dulu, abang jaa alwez singgah kedai ni beli air nyiur (air kelapa). lama benar dah kedai ni nih... masa jaa sekolah rendah dulu memang dah ada.

  tempat makan di kelantan, tempat makan best di kelantan, kedai bihun sup di kelantan, kedai mee sup dikelantan, kedai mee celup di kelantan, restoran,

Kedai lak tak berubah apa pun. still sama dan nampak biasa saja. tapi customer dia... fulamak ramai betoi... kalau nak makan kena menunggu untuk dapatkan meja.

Share meja ngan customer lain itu perkara biasa kat sini ok. tak cukup meja punya pasal. kena pasrah arr tumpang duk semeja ngan orang... hmmm... 

 tempat makan di kelantan, tempat makan best di kelantan, kedai bihun sup di kelantan, kedai mee sup dikelantan, kedai mee celup di kelantan, restoran,

Bukan bihun sup je ada. mee dan kuetiaw sup pun ada. nasi air pun adooo... yg biasa RM2.50. yang special RM3.50. bezanya? ada lauk lebih sikit arr... hihi.

Hirup kuah panas-panas di bawah khemah... makan lak ngan cili hijau jerukkk... mabelessss woo... pekena lak air nyiur susu segelas... burppp kenyang... hahaha...

 tempat makan di kelantan, tempat makan best di kelantan, kedai bihun sup di kelantan, kedai mee sup dikelantan, kedai mee celup di kelantan, restoran,

Korang yang mai kota bharu jangan lupa singgah sini tau. landmark jaa dah bagitahu tadi. Kg. Cherang berdekatan Selera Cik Siti atau berdekatan D'Klasik White Kopitiam Cherang.

Nama kedai or signboard non hadoo. dah kata td kedai biasa sajo kan? kalo korang dari bandar kota bharu, kedai ni duk belah kiri. tengok orang ramai, kete berderet tu betul arr tuu....

Nak pi sana roger arr aku, boleh makan sama-sama...kekeke...


11 comments:

  1. dekat dengan tgempat kerja cik nor tu..tapi tk pernah g makan situ...segan orang sentiasa ramai..:)

    ReplyDelete
  2. terliur tengok bihun tu...pebret tu bihun sup..

    ReplyDelete
  3. macam sedap jer.....telan air liur baca entry nie....hihi

    ReplyDelete
  4. Makan lagi!! tapi badan nampak tak naik pulak..hehehehe..

    ReplyDelete
  5. wah, sedapnye... nampak sangat menyelerakan. nak cuba, tapi jauh

    ReplyDelete
  6. kalau gitu baik pilih yg sepesel..murah lagi harga tu.. :)

    ReplyDelete
  7. murahnya bihun sup dia.. siap ada air kelapa ek.. best best..

    ReplyDelete
  8. kalau dekat dengan area selera cik siti tu, tahu la.. hehehe.. dulu pernah belajar kat usm kubang kerian 1 sem..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...