kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 December 2013

My Family Dalam Sinar Harian




Family jaa masuk akhbar Sinar Harian kelmarin?? aiyooo awat nya? apa tajuk beritanya? apa yang glam? emmm... takde yang glam pun. just kisah anak ramai sajo... haha..

Masuk pun kecik cinonet je. bukan full page pun. 

Gambar pun kaburrrr nambelas! 

Ekceli citernya gini, 26 Nov lepas ada someone inbox di FB jaa. katanya wartawan dari Sinar Harian. nak tahu apa hal yang dia inbox jaa?

Moh baca kat bawah ni.....


Haaa... gitu la kesah nya. bukan nya jaa yg giler glamor ke hape. wartawan tu yang cari jaa. jaa pun tak kenal dia sape. taktahu pun dia orang sokkabor!

Pastuh, jaa tanya en.suami, camano ni?

Nak setuju ke tak?

Kang tak setuju di cop sombong lak... ye dakkk? benornya lam hati excited nak terima. kah3. nak gak tahu apa rasa muka masuk sokkabor...(*_*)

Selepas duk pikir sejam seminit setengah jaa pun reply ar cakap setuju.

 

Pastu malam tu dia mintak gambar family jaa. memula dia nak amik kat blog je. tapi kat blog tu banyak gambar yang jaa dah collage-kan (combine).

Makanya jaa pun email la gambor raya terbaru kami. 

Dia tak tanya pape pun dari jaa. semua maklumat jaa tentang nama, umur sume, dia tengok lam blog. (agaknya lah) sebab dia tak mintak apa2 statement pun dari jaa.

Ayat-ayat yang kuar lam sokkabar tu pun bukan jaa yang draft-kan. itu semua akak wartawan tu yang buat, hasil copy paste ayat dari entry2 lama jaa :





Tup tup, terhasil lah artikel yang kecik cinonet macam kat atas ni. citer ni untuk isu yang berkisarkan ''Rezeki Anak Ramai''.. haaa gitu la cerita nya...

Jaa kan ramai adik beradik. ada 16 orang. no kembar. no tiri-tiri. kami seibu dan sebapa. cucu lak seramai 21 orang.... huuuuuu... ramai tak terkata oii...

Yang kawin baru 7 orang...

Seksok kalau sume dah kawin, dah beranak pinak.. mahunya tak muat rumah. buat kenduri sekor kambing pun belum tentu dapat jemput orang lain makan.. 

Ngam-ngam je untuk kami sekeluarga!


Cinonet tu je la yang masuknya. 9 beradik jer ado. yang lelain anak sedara tuuu... ramai lagi yang tak interprem, sebab sumenya lambat sampai masa kami duk bergoyang gedix tuh!

Plus lagi kami memang takde gambar yang sume berkumpul sekaligus. belum berjaya lagi nak snap reramai gituh. susah nak timing masa. sorang kehulu, 4-5 orang kehilir.

Memang susah nak pose together gether!

Alaa... masuk sinar je pon. bukan masuk tibi!

Bukan kisah dapat anugerah Datuk Datin pong... kisah panasss pun takkk... kitorang bukan retiss nak masuk lam sokkabar bagai ni. kan! sob..sob... ter-sedar diri...

Memang citer kami masuk sokkabar sebab blog ini. tapi..... bukan blog jaa yang masuk paper. hanya kisah family tuan blog je masuk. jangan salah faham ok.

Bukan jaa terhegeh nak glamerkan family sendiri!

Takde makna nya aku nak glamer via akhbar. aku dah cukup glamer dah pon dalam blog aku ni haa... berlambak gambar syok sendiri aku upload everydays.... 

Hahaha... choiii... perahsantan lah sangatttt oiii...


Dan ini ada lagi yang akak tu inbox jaa. ermm... yang ini jaa tengah duk fikir-fikirkan lagi. belum ada idea untuk karang cerita untuk ruangan Jom Jalan tuh.

Tunggu-tunggu la nanti.... bila mood rajin nanti kita draft cerita okey!

So lepas ni jangan pelik kalau tertengok kitorang masuk paper lagi... uiiii kelasss ko jaa... gi over river pun orang nak artikelkan dalam akhbar..

Haha....kau hadooooo????


Tapi yang lucunya kan, kelmarin jaa bagitahu ayah jaa macam ni :

JAA : ''Wea , anok beranok wea masuk surat khabar Sinar!''

(WEA, panggilan jaa untuk ayah)

AYAH : ''Hah masuk sokkabar? Bakpo pulok?''

JAA : ''Pasal wea ado anok ramai....''

AYAH : ''Aikk dia tahu mcm mano? dio tak temuramah wea pon!''

Hahahahaa... gelak besar jaa.. lucu gak ayah aku nih... ada hati nak orang sokkabar interbiu dia tuh... kah3... sakit perut aku tahan gelak...

Pastu dia duk tertnya-tanya, camana dia tahu kita ni ada ramai adik beradik? jaa cakap laa tahu dalam internet. jaa tak citer ar tahu melalui blog aku ni. 

Kang aku citer, lagi banyak lak soklan dia. kang berpeluh lak aku nak explain blog tu apa benda... hihihi... mak aku lak lain soklan nya...

MAK : ''Sinar Harian nak bagi duit bantuan ke?''

Amboiii melampauuu benauuuuu dia punya pikiran!


Last but not least, nak tepek gak seketui gambar family jaa. ini masa jaa kawin ni. 18 ogos 2008. hijauuu epal kauuu.... sakit tak mata... wehihi...

Gambar lamo dah tuuu... zaman dolu-dolu... pasni sesapa nak interbiu aku, meh arrrrr.. jangan segan-segan... wakaka... perahhhsannnn!!!

Mata ke atas, tangan di bahu....lalala... (^_^)


10 comments:

  1. mkn glemer lah blog jaa past nie..:)

    ReplyDelete

  2. memang 16 adik beradik tu jarang kod. akak jaa memang bertuah . hehe

    ReplyDelete
  3. adehh..tgelak nur baca ayat ayah jaa..yea la..dia tahu mana xtemuramah pun..kekekeekeke..

    apapun, tahniah jaa.. pames dah.. :)

    ReplyDelete
  4. hahah..lawak ler bapak kak Jaa..hikhik. caya laa..

    ReplyDelete
  5. Hahahahha...ayah awak mesti la pelik kenapa wartawan tak interview dia!

    Baru saya tau adik beradik awak 16 orang! Ramai betol!...

    ReplyDelete
  6. cikna ada baca aritu.. memula baca tulis ada 16 adik beradik.. tak perasan lagi.. tgk pict, aik mcm kenal je yg sorg tu.. then baca nama & asal baru konfem jaa.. hahaha.. bestla dia masuk paper..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...