kelab blogger ben ashaari, KBBA,

09 December 2013

Shopping Baju Hijau di Peace Collection


Assalamualaikum Semua


11 Dis nanti adik ipar jaa (lelaki) nak bernikah. 12 Disember majlis bersanding. Pastuh 14 Dis lak akan diadakan Majlis Sambut Menantu bagi belah pihak rumah mertua jaa.

Tema pada majlis 14 Disember tu kaler hijau tua. makanya kalut laa jaa mencari baju yang sepadan. nak pakai baju lama macam takde semangat jer...kan?

So meh kita shopping baju baru. heee!

baju kurung 2014, butik peace collection, DESIGN TERKINI BAJU KURUNG, peace collection, peace collection di kota bharu, peminat peace collection, shopping,

Kalau korang masih ingat entry jaa yang dulu ''Hang Out With 3 Dara Pinggitan'' tuu... masa tu jaa dah pergi cari baju... puas pusing KBMALL nuh... tak gak jumpa design dan kaler yang berkenan di hati.

Yang cantikk, rege lak overrr.... yang suka, saiz lak takde.. haishhh!

baju kurung 2014, butik peace collection, DESIGN TERKINI BAJU KURUNG, peace collection, peace collection di kota bharu, peminat peace collection, shopping,

Bila takde yang berkenan, next week nya jaa pergi lagi... kali ni shopping sensorang diri... habis semua outlet Peace Collection aku jejak... nak puaskan hati punya pasal.

Last-last tersangkut kat Peace Collection di tesco kota bharu!

baju kurung 2014, butik peace collection, DESIGN TERKINI BAJU KURUNG, peace collection, peace collection di kota bharu, peminat peace collection, shopping,

Baju ni ala-ala jubah Tokti gituu... macam cantik jew.. tapi errrr segan nak pakai... sebab siap ber-hood lagi tuh.. ''pelik sangat ore kelate kato...'' hahaha.. 

Okey....hok ni rejected!

baju kurung 2014, butik peace collection, DESIGN TERKINI BAJU KURUNG, peace collection, peace collection di kota bharu, peminat peace collection, shopping,

Pastu try lak yang ni, yang ni dah berkenan... tapi ada kesan kotor pulak kat baju. refer kat bahagian bawah baju yg nampak cam basah tu yer. staff peace dah cuba cuci tapi kotoran tu tak hilang... 

Dah la ada 1 je saiz 34.. so rejected jugak! 

baju kurung 2014, butik peace collection, DESIGN TERKINI BAJU KURUNG, peace collection, peace collection di kota bharu, peminat peace collection, shopping,

Hok ni pun macam dah suka jugak... tapi saiz 34 takde. ada 36 je. Aii takmo sebab nampak besar... bahu jatuh, lengan labuh... skirt lak for sure terlebih labuhnya.... 

Handoiiii... rejected lagi kali ni! pasrah!

baju kurung 2014, butik peace collection, DESIGN TERKINI BAJU KURUNG, peace collection, peace collection di kota bharu, peminat peace collection, shopping,

Inilah baju yang jaa menerai kat fitting room tadi tu.. yg kanan yg ada kesan kotor tuh. Yg kiri yg bersaiz besar tu... sume rejected, so aii beli yang mana?

Haaa....rahsia... tunggu the majlis tu berlangsung nanti okey! hihihi...

Baideway jaa memang regular customer Peace Collection. dia punya design kena ngan kehendak poket aku. tapi masalahnya aku punya saiz susah sikit nak ngam. muat saiz 34 je... huuu!

Baju Merah dalam entry INI, baju biru dalam entry INI, dan kebaya nyonya hitam dalam entry INI, semuanya beli kat Peace Collection...

Motif?? itu tandanya aku regular customer dia! (^_^)

13 comments:

  1. gmbr third tu nmpk cntik .. xsabo tgk pict bju sis nnti tu..^^

    ReplyDelete
  2. blh jadi duta peace collection nie ja..:)

    ReplyDelete
  3. sinonim kaler ni dengan negeri cik siti wan kembang.. =)

    ReplyDelete
  4. suka jugak ngan peace collection..
    erm, moga majlis berjalan lancar yerk...

    ReplyDelete
  5. peace collection ni kdg ada baju2 yg lawa juga n saiz besar mcm sy hihihi

    ReplyDelete
  6. jubah tok ti tu, cantik jaa pakai... :)

    mmg sesuai dgn jaa...

    ReplyDelete
  7. susahnya nak beli baju kalau ikut tema kan.....

    ReplyDelete
  8. Hiho. Ciksu tau jaa amik yang ala ala tokti kan

    ReplyDelete
  9. hijaunya mak ngah.. hehe.. yg ala tok ti tu comey la jaa..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...