kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 August 2013

Transitions Colourful Food Photo Contest



Salam Merdeka ke-56 Buat Semua Rakyat Malaysia!!!
jaa nak mintak tolong sikit bolehhhh....????


Colourful Food Photo Contest, contest, contest blog, food photo contest, photo contest, transition photo contest, Transitions Colourful Food Photo Contest,


Vote My Photo Pleaseeeeee!!!! Klik Link Bawah ni :

  tekan kotak ''VOTED'' dibahagian kanan tu okehh!!



28 August 2013

Pesta Buku 2013 di Kota Bharu Kelantan



Salam Sejahtera Untuk Semua!!


Jom ramai-ramai ke Pesta Buku Kelantan 2013 di Dewan Jubli Perak MPKB pada 26 ogos - 1 september 2013. Pesta buku terbesar di Kelantan ini merupakan acara tahunan di Kelantan yang dianjurkan oleh Jabatan Pendidikan Negeri Kelantan dengan kerjasama Syarikat Muda Osman (Rangkaian kedai buku dan alatulis serba lengkap!)
 

pesta buku 2013, pesta buku SMO, pesta buku di kelantan, pesta buku kelantan, pesta buku di kota bharu, alaf 21, karangkraf,


Pesta Buku ini memberi peluang buat ulat buku, especially golongan pelajar, ibubapa dan guru bagi mendapatkan buku-buku kegemaran pada harga yang jauh lebih murah berbanding harga biasa. Cabutan bertuah juga akan dilakukan pada hari terakhir pesta buku ini berlangsung. tawaran hadiah cukup menarik iaitu pelbagai gadget canggih yang terkini seperti Ipad, Smartphone, Kamera Digital, Pemain DVD dan pelbagai lagi!


pesta buku 2013, pesta buku SMO, pesta buku di kelantan, pesta buku kelantan, pesta buku di kota bharu, alaf 21, karangkraf,


Pelbagai aktiviti menarik turut diatur bagi memeriahkan lagi Pesta Buku 2013 ini dengan kehadiran maskot Upin dan Ipin. Anda juga boleh bertemu dan beramah mesra dengan novelis-novelis tersohor kerana mereka akan turun padang untuk berjumpa dengan pembaca setia novel-novel hasil nukilan mereka.


pesta buku 2013, pesta buku SMO, pesta buku di kelantan, pesta buku kelantan, pesta buku di kota bharu, alaf 21, karangkraf,


Jangan lupa bawa seluruh ahli keluarga anda kesini bagi mendapatkan pelbagai jenis buku, alatulis dan pelbagai bahan ilmiah bagi melengkapkan koleksi bahan bacaan dan bahan belajar bagi anak-anak anda dirumah....!!! Buat Semua Warga Kelantan.... Jom Kito Serbuuuuu...



Maklumat lanjut layari  : www.mudaosman.com.my
Like Pages SMO : www.facebook.com/smosb
No. Telefon : 09-7733555



p/s : tak sabar nak bawak fikri jumpa Upin dan Ipin Jumaat Ini!! (^_^)


27 August 2013

Makan Colek di Perdana Beach Resort





















Acara makan ''colek'' di bulan ramadan... murah giler regenya RM8.00/adult... boleh makan  sampai puas... gendang gendut tali kecapi senang perut suka hati... hihi.. offer murah ini hanya setahun sekali diadakan. semestinya di Perdana Beach Resort PCB.... (^_^)

Gambar ni dah berkurun simpan ni... masa bulan puasa lagi neh... tak sempat nak update on time gitu la kekdahnya.. peram berbulan lamanya sampai jadik pekasam.... akhirnya satu perenggan pun aku kelu nak karang ayat mahupun cerita... hahaa... main publish gambar jer la... bolehhh???


p/s : mood blogging semakin menurun semenjak raya...soryyyy to all...


26 August 2013

CPUV ke-7 : Dove Samson D



BE/CPUV nuffnang, cara nak dapat BE/CPUV, Ciri-ciri blog untuk dapat iklan CPUV Nuffnang, cpuv nuffnang, earning nuffnang, buat duit dengan blog,


Rezeki dari Nuffnang datang lagi... kali ni Nuffnang beri kempen Cpuv dari Iklan Dove!! Semoga iklan ni kekal menari-nari di blog jaa tetiap hari sepanjang Cpuv ni on going... 2 Cpuv jaa yang lain tu, (yg masih on going) macam malu-malu kucing jer nak muncul tau.. jarang sangat tunjuk muka even di pagi hari... earning pun ciput jer... hrmm... 



p/s  : blog malas update, salahkan Nuff pula bila earnings kurang... :p


24 August 2013

Mini Reunion Bersama Rakan Sekolah



10 Ogos 2013 - Raya Ketiga :



Gambar dibawah ini di rakam masa rakan sekolah jaa (K.Yana) buat mini reunion di rumah nya di Pengkalan Chepa.. rajin betul dia usahakan mini reunion ni... tahun lepas masa dia buat jaa tak tahu... kali ni pulak di invite sume rakan-rakan di group facebook sekolah kami.... ramai yg nak datang, malangnya jalan jammed teruk di kota bharu. ramai yg terpaksa cancel di saat akhir... jaa pun masa raya ketiga ni dah keje. balik je keje pukul 3 petang terus rempit lelaju ke sini pulak... (^_^)






13 Ogos 2013 - Raya Kelima : 


Gambar bawah tu pulak, gambar jaa dan rakan sekolah jaa pergi melawat rakan kami (IZYAN) yang sakit di Kg. Sungai Keladi. dia sakit disebabkan exciden 17 bulan yang lalu... akibatnya dia setakat ni tak boleh berjalan dan tempurung kepala nya dibuang sedikit di bahagian kiri... masa kami pergi tu pun, dia tak kenal dan tak ingat kami semua ni... ayahnya kata dia memang macam tu... lupa perkara yang lepas... jatuh air mata jaa bila tengok dia... doa jaa semoga Izyan kembali pulih dan kembali cergas seperti dulu...




nota : gambar IZYAN takde dlm ni sebab taknak aibkan dia.


14 Ogos 2013 - Raya Keenam :


Gambar dibawah ni pula, gambar mini reunion kami di majlis perkahwinan salah seorang sahabat baik jaa (Dayat) di Kampung Badang PCB. dulu jaa baik benar dengan Dayat ni sebab dia Ketua Platun Badan Berunifom kami (Kadet Pertahanan Awam). tetiap petang duk training kawad kaki. memang kenal sangat la dengan dia... Dayat ni bertemu jodoh dengan rakan sekolah kami juga. cuma jaa tak berapa nak cam isteri dia tu. maybe sebab semakin cantik membuatkan jaa lupa... lagi pun dah lama tak jumpa hampir 8 tahun.... hihi... 






seronok berjumpa macam ni semula... mujurlah ada laman sosial seperti Facebook... dia menghubungkan semua rakan lama yang terpisah.... kalo tak mungkin sampai sekarang masih lost contact dengan mereka semua ni... hampir 3-8 tahun berpisah....akhirnya bertemu.... seronok sangat!!!



p/s : mood raya dah lama habis...tp baru hari ni sempat update!


22 August 2013

Rezeki : Komisen Pertama Affiliate Jom Niaga



Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera!! (^_^)


Hari ni jaa nak share citer ngan korang pasal Affiliates JomNiaga.com.... kalau korang aktif berblog mungkin dah biasa dengar dan mesti korang penah dapat macam-macam income dengan affiliates kan? paling tidak pun mesti korang penah baca entry blogger yg penah dapat income dari affiliates ni. especially blogger Cik Tom Si Gadis Tomato.

Pada yg belum tahu, meh sini jaa nak citer sikit camana nak jana side income melalui link affiliates ni. buat side income dgn link affiliate ni senang. bukan kita kena promote atau jual barang dia pon. kita as a blogger hanya perlu share link atau banner affilliates tu dalam entry kita aje. if ada pembaca blog kita beli melalui ''hasil klik link atau banner yang kita tepek'' tu, kita boleh dapat komisen!


 


Komisen tu kita boleh dapat lah dalam 30-50 peratus! tak banyak. tapi okey lah sebagai side income kan. sesambil tulis entry di blog sesambil kita selit link/banner affiliates tu sekali... untung-untung jika ada orang beli E-Book tu, masyukkk juga poket kita... hihi...

Jaa sendiri pun baru juga merajinkan diri meng-share banner affiliates dari JomNiaga.com ni... kalo tak silap dalam awal bulan puasa lepas kot... saja jer jaa gatal-gatal tangan... tapi alhamdulillah. tak sangka, ada juga pembaca blog jaa yang beli E-Book tu.


 


Ini ler bukti komisen yang jaa dapat. jaa dapat komisen ni pada 19 ogos 2013 lepas. hasil dari affiliates E-Book Panduan Lulus Exam MUET. harga buku tu RM30.00 dan jaa dapatlah komisen sebanyak 30% iaitu RM9.00. even sikit, jaa seronok. sikit-sikit lelama jadi bukit. duit kan? sape tak suke. ye dokk? kekeke....

Jaa tak buat pun entry untuk promote E-Book Panduan MUET ni. tapi jaa selit bannernya dalam entry jaa yang ini, PJJ USM : 8 Perkara Yang Anda Perlu Tahu. tak sangka pulak jaa, hasil selit banner tu dalam entry itu membuahkan sedikit hasil tanpa perlu mengeluarkan modal sesen pon. just tepek banner jer.




Korang yang rasa nak mencuba nasib dalam mendapat komisen melalui link affiliates ni jom laa... jangan lupa daftar dengan JomNiaga.com. lepas sign up, korang terus ke jer klik bahagian ''Marketplace'' untuk pilih memana link affiliates yang korang suka. ada bermacam jenis affiliates E-Book yang ada.

Pilih aja mana yang berkenan dan mana-mana yang sesuai dengan niche entry atau niche blog korang. contohnya, kalau korang banyak buat entry mengenai cara buat kek, cup cakes, atau biskut korang boleh cuba selit banner atau link affiliates seperti di bawah ini....


 harga E-Book bagi affiliates diatas ini RM90.00. 
komisen untuk kita pula sebanyak 40% iaitu sebanyak RM36.00
 



Pada blogger yg berminat untuk jana side income, jom lah tunggu apa lagi. kan? peluang yang ada perlu grab sekarang. luaskan kuasamu caramu utk buat duit melalui blog. memang niat asal kita berblog bukanlah kerana duit. tapi bila kita tahu melalui blog kita boleh buat duit. kenapa tidak kita usahakan? apa salahnya sambil menyelam, kita minum air, sambil tangkap ikan sekali. ye dakkk??



p/s : kata Mat Tiger ''Kalau tak pecahkan ruyung, Manakan dpt Sagunya''!!


21 August 2013

CPUV ke-6 : The Mortal Instrument



cara buat duit dengan blog, BE/CPUV nuffnang, buat duit dengan nuffnang, Ciri-ciri blog untuk dapat iklan CPUV Nuffnang, earning nuffnang, cara nak dapat BE/CPUV,


CPUV Nuffnang dtg lagi menempel kat blog jaakechik. kali ni datangnya dari Iklan The Mortal Instrument. Kelmarin tengok takde pun CPUV baru. yang ada hanya CPUV lama dari Prepaid Roaming aje. Status CPUV yg tu masih ''On Going'' tapi earning tak berganjak beberapa hari dah.. iklannya pun jaa tengok dah takde maybe dah nak tamat sikit lagi kot... huhu... 

Masa jaa check pagi ni pun masih tak ada lagi yg baru... hampa lak bila tengok... last skali jaa rajinkan tangan utk update bio dan profile dekat Nuffnang dlm pukul 10 pagi... dalam tengah hari akhirnya CPUV ni ada... hihi... Terima kasih Nuffnang....so, sesapa yang belum dapat CPUV tu jangan lupa update bio dan profile di akaun Nuffnang selalu ok... 

Nak update senang je. cara jaa macam ni, memula jaa ''untick'' memana yg jaa dah ''ticked'' dekat tempat update bio profile tu, lepas tu jaa ''tick-kan'' semula... then terus tekan ''SUBMIT''!! (buat 1 je bukan semua sekali) haaa...senang kan! tak perlu pikir nak ubah apa-apa. kita just update sebagai tanda kita masih aktif dengan blog dan juga Nuffnang itu aje... but itu cara yg jaa fikir buat laa...



p/s : kalo korang nak cuba, dipersilakan... (^_^)


19 August 2013

Anniversary Ke-5 Jaakechik dan Suami



17.08.2008  -  Majlis Akad Nikah
18.08.2008  -  Majlis Bersanding



Kenangan di hari perkahwinan jaakechik bersama suami 5 tahun yang lalu (18.08.2008). cepatnya masa berlalu.... tanpa sedar dah 5 tahun kami jadi suami isteri rupanya. tak sangka pulak! ouchh... touching sekejap... hihihi...
 

anniversary, en.suami, gambar kawin, hadiah untuk anniversary, majlis kawin, my family, coklat homemade, blog jual coklat, coklat cikna,


Anniversary ke-4 tahun lepas kami keluar makan Steamboat di Food Village. dan sbg ganti kek, jaa order Coklat dari Cikna's Chocolate Heaven (refer pic atas yg jaa cilok dari cikna tu ye). Untuk tahun ini pula kami celebrate ala kadar sahaja... sambut di rumah mak ayah jaa dgn buat jamuan laksa aje... tak sempat nak bercandle light dinner bagai... kek takde. coklat pun takde. sbb Tokey Coklat busy duk Orientasi... hihi.....



Ya Allah Ya Tuhanku....
Aku ingin menjadi Isteri yang dirahmati, Isteri yang dikasihi...
Isteri yang Solehah dan Isteri yang senantiasa di hati Suamiku...

Ya Allah Ya Tuhanku....
Kekalkanlah kami di dalam kebahagiaan dan kesenangan...
Kau rahmatilah hidup kami sekeluarga di dunia dan juga akhirat...

Amin Ya Rabbal Alamin....



16 August 2013

Raya Kedua 2013 : Jenjalan



Pada malam raya, jaa tido di rumah mak jaa di Kg. Kebakat Wakaf Bharu. makanya, pagi raya tu jaa stay di rumah my mak sampai ke petang.... pkul 4.30 baru jaa bertolak ke rumah Mertua pula di Gunong Bachok.... tapi gambar 1 syawal bersama family en.suami takde, sebabnya semua orang dah tukar ''uniform biasa'' petang tu... huhuhu...


raya, hari raya, baju raya, baju aaron aziz jakel, iklan raya 2013, iklan raya, hari raya, tarikh hari raya, aidilfitri,


Makanya, kami pulun bergambar bergambar masa pagi raya kedua lah pula... tapi tak ramai yang ada. hanya 4 keluarga sahaja. dua lagi ahli keluarga en.suami takde masa ni.... dan yang paling tak sangka tema kami pula ala-ala lebih kurang sama... iaitu merah maroon.... padahal memasing tak berkomplot pong.... kebetulan agaknya.... ngeee!


raya, hari raya, baju raya, baju aaron aziz jakel, iklan raya 2013, iklan raya, hari raya, tarikh hari raya, aidilfitri,


Aktiviti raya kedua kami adalah collect duit raya utk anak ke rumah mak-mak sedara dan nenek en.suami (belah arwah ayahnya) di Kampung Budi... tetiap tahun, itu ler aktiviti kami.... berkonvoi 4-5 buah kereta dari rumah ke rumah.... pukul 9 malam baru balik... balik rumah terus terbungkang tido... masa tu lah, terasa urat kaki habis terasa lenguh dan sakit-sakit... hihihihi....



Ahli Keluarga Jaakechik



Assalamualaikum wbt....
hari ni jaa nak perkenal beberapa family jaa yg dah kawin...
pada yg belum tahu, jaa ni ada ahli keluarga yg ramai...
16 adik-beradik, 7 ipar dan 21 anak-anak sedara...hihihi...


aidilfitri, baju aaron aziz jakel, baju raya, hari raya, iklan raya, iklan raya 2013, raya, tarikh hari raya, my family, family, keluarga jaakechik,


yang berbaju peach tu, abang jaa. anak no.3 (Abdul Kadir)
yang berbaju putih dan hitam tu pulak, abang jaa. anak no.4 (Muhd Hilmi)

kakak jaa yang paling sulung dah meninggal (Aminah)
abang no.2 pula, takde masa raya hari tuh.... (Abdul Rahman)


aidilfitri, baju aaron aziz jakel, baju raya, hari raya, iklan raya, iklan raya 2013, raya, tarikh hari raya, my family, family, keluarga jaakechik,


yang berbaju biru ni pulak... kakak jaa. anak no.5 (Kamilah)
jaa pun interframe sekali ngn dia sebab tema kami sama pada raya tu..
kaler biru tua bendera ''Barisan Nasional'' muehehehee... K.E.B.E.T.U.L.A.N


aidilfitri, baju aaron aziz jakel, baju raya, hari raya, iklan raya, iklan raya 2013, raya, tarikh hari raya, my family, family, keluarga jaakechik,


yangberbaju grey sebelah kiri tu pulak kakak jaa. anak no. 6 (Suhaini)
yang berbaju grey belah kiri tu pulak adik lelaki jaa.. anak no.9 (Mohd Noor)
tema mereka pun ter''sama'' dan ter''kebetulan'' jugak tahun ni...hehehe...




haa... yang ini pulak.... gambar keluarga kecil jaakechik...
jaa anak no.8 dalam family jaa... kiranya lebih kurang anak tengah laa..




ini blog tuan empunya badan, makanya...aii letak lebih sikit gambar...
muahahhaa.... kira aci laa kan....? kekekke...
 entry ini kiranya gambar ahli keluarga jaa yang dah kawin laa.... hihi...
yang bujang tak de dalam entry ni okey....sorrryy!



p/s : sorang abang jaa belum kawin lagi (anak no.7). ada yg berkenan?? (^_^)



Gambar Kami Sekeluarga di Pagi Raya 2013



Assalamualaikum....Salam Aidilfitri ke-9 Buat Semua
hari ni jaa nak tepek gambar keluarga jaa masa pagi raya pertama...
dah lama 1 syawal berlalu, hari ni baru sempat nak update...
sebelum ni sibuk kerja dan sibuk ngn hadiri kenduri kawan-kawan
hari ni jaa tak kerja, pulun buat entry banyak-banyak...haha....




ramai lagi yang tak interframe dalam ni nih,
kalo semuanya masuk konfem tak muat gambar....hihihi....




adik-adik yang masih bujang dan masih belajar....
yg berbaju koko tu adalah adik jaa yang paling bongsu 12 tahun...




aksi menggediks-kan diri memasing....
senyum sorang-sorang bila jaa tengok pic nih......hihihii.....




my family yang datang dari keluarga besar...
meriah bila berkumpul di hari raya...




rumah orang lain, penuh dengan tetamu yg datang...
rumah kami penuh ngan adik-beradik dan anak-anak sedara.... (^_^)




hepyyy sangattttt.... raya paling meriah dirasakan kebelakangan ini kot....
sebabnya ahli keluarga semakin bertambah orang baru....
16 beradik... 7 ipar, 21 orang anak-anak sedara... semuanya berkumpul...
kecuali my abang sulung yg datang lewat hari tu... so dia jer takde masa pic ni diambil...
keluarga ramai ni best, sekali berkumpul riuh dan bergegar satu rumah...hihihihi....



07 August 2013

Salam Aidilfitri dari Jaakechik





selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin dari
jaakechik sekeluarga.....
mohon ampun dan maaf jika ada silap dan salah
dari hujung rambut ke hujung kaki...



p/s : salam lebaran untuk semua!!!!



Pusat Latihan AADK di Sungai Petani



~ Assalamualaikum wbt ~


Hari ni jaa nak tepek gambar bilik yang jaa menginap masa gi Kursus Pengucapan Awam di Sungai Petani pada Jun lalu... lama dah haih pergi nya... baru hari ni sempat nak upload gambor.... hope tak basi la yer... hikhik.... kursus kat sini best la jugak, jadual tak pack sangat... makan pun kira ok la... bilik pun selesa, siap ada air cond lagikk... terbaik lahh Pusat Latihan AADK punya infrastuktur....!! 


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,

sebuah rumah gaya apartmen yang sangat luas dan selesa


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


PLAK (Pusat Latihan Antidadah) ini adalah satu tempat khas bagi kakitangan AADK berkursus. Jaa ni pun sepanjang hampir 4 tahun bekerja ngan AADK inilah first time jaa berkursus kat sini… dengan kemudahan infrastruktur yang lengkap tempat ini dikira best lah jugakkk!!

PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,

Penginapan kat sini sangat terbaikkk!! Jaa nak bagi 3 bintang setengah gituuu… muahahaa! sebab penginapan kat sini dah macam hotel pulak tau… bukan macam dorm yang muat ramai-ramai orang tuuu… kat sini kami tinggal serumah ala-ala apartmen gituuuu!!



gaya macam duk hotel aje tau...siap ada coffee dan teh bagai lagi.
nasib baik takde housekeeping yang datang cuci bilik hari-hari jer... (^_^)
kalo tak konfem jaa bagi 5 bintang penuh! agaga!!


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


Sepanjang kursus tu kat tempat ni la kitorang lepak bila balik dari slot kursus. Masa Final FA Kelantan Vs Johor hari tu pun, kat sini laa jaa tengok bola!! Even tengok 2 orang jer, tapi happening gak laa menjerit riuh bila Norfarhan sumbat gol pada minit ke-15 tuu….heeee!! siap nyayi lagu ‘’Ayuh…Ayuh…Kelateku’’ lagi…. Wahhhh…semangat gitu! nasib baik jaa tak pakai baju bola jer tau…


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


Untuk blok kami adalah macam ni, (korang baca sambil imagine okeh) 1 rumah ada 4 bilik pastu 1 bilik ada 3 katil single, dan 3 bilik lagi ada 1 katil single setiap satu bilik. Tetiap bilik lak ada aircond! 1 rumah memang luas giler!! Siap ada ruang tamu, ada ruangan dapur (tapi takde dapur gas laa), 2 bilik air siap ada TV juga…. Ermmm... kira  besttt lah kan?? Takde ler rasa macam tido dalam asrama sekolah jerrr!!cuma astro jer non hado...


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


Kursus kat sini bertambah best bila mereka sediakan shuttle bas (Van Kia Pregio AADK) untuk ke dewan makan dan ke kelas… takde lah kena terkejar-kejar berjalan. Tunggu je van datang ambik… kejap jer sampai ke tempat yang dituju….hihihihi… sangat sesuai untuk kami yang berheels.. ahaks! kalo berjalan pakai heels, mahunya melecet kaki kot! Al-maklum la jenis jarang pakai heels di ofis gitu lah kekdahnya… nama jer keje pejabat, tapi kalo dalam ofis pakai selipar biasa jer…muahahhaaa!!! pecah lobang!!


PLAK, PLAK AADK, pusat latihan aadk, pusat latihan aadk sungai petani, aadk, aadk kelantan, aadk ekdah, aadk sungai petani, aadk pengkalan kubor, uas pengkalan kubor, kursus aadk, kursus, kursus pengucapan awam,


gambar katil yang ini di rakam masa time ''malam pertama'' kami tido kat situ... makanya, korang toksah heran lah mengapa kami punya bilik dah macam kena hentam dek ribut tu yer...  bila tiba jer malam, kami terus rapatkan katil kasi dekat-dekat sikit... dasar penakut gitu laaa... muahaha... and katil tengah yang cadarnya lurus bantal duk lintang pukang tu lah jaa punya katil.. hihi... atas katil siap ngan extension lagi... best oooo... 1 buat caj kamera, 1 caj henpon, 1 caj tablet... takde makna nak share ngan orang lain dah.... kekeke....


p/s : alhamdulillah setelah 2 bulan entry ni akhirnya siap ku karang! ngeee!


DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...