kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 September 2013

Jeti Sempadan Takbai - Pengkalan Kubor




komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

Kompleks ICQS Pengkalan Kubor

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

Posing di Jeti Bot dan Feri Pengkalan Kubor - Tak Bai Thailand
(abaikan muka ku yg macam tak mandi pagi iteewww)

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

Bot yang membawa penumpang menyeberangi Takbai - Malaysia
 Harga tambang bot, dewasa : RM1.00 kanak-kanak RM0.50

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,

'' Bot ni ter-sangat lah uzurrrr.... so sadisss....''
dari jeti dah boleh nampak Pekan Takbai tuuu. dekat nau jaraknya.

komples imigresen, pekan golok, pekan takbai, pengkalan kubor, semapdan golok, sempadan siam, sempadan takbai, sempadan thailand, tak bai, uas pengkalan kubor,


Ada sesapa yang nak ke Pekan Takbai? Meh calling-calling jaa. jaa tunggu korang kat sini. hikhik. ohye, jaa bukan sesaja melepak kat sini ni tau, tapi jaa punya office memang dedekat ni jer. hari-hari jaa keje duk bersempadan ngan Thailand. Hari-hari boleh tengok overseaaaaaa…kekeke…


29 September 2013

B-Complex Shaklee Yang Murah




Vitamin B-Complex Shaklee ni, jaa beli 25 sept lepas. tak menahan tengok produk yang terlajak laris nih. terasa nak juga try cemana kehebatan produk shaklee ni. jaa beli B-Complex ni saje jer, untuk tambah tenaga. selalu mai keje asyik mengantuk jer kan, so jaa try la makan benda nih. untuk elak mata jadik layuuu manjang.


produk shaklee, review produk, b-complex shaklee, vitami  complex, shaklee, harga b-complex shaklee, b-complex shaklee murah, shaklee palig murah,


Jaa beli B-Complex ni dengan harga yang murah tau. sebab beli ngan kawan se-jabatan. dia ni memang aktif ngan  Shaklee. ramai customer dia di FB tuh. memang terlajak larissss. Harga B-Complex Shaklee yang jaa duk ushar dlm google biasanya RM53.00. tapi dengan rakan jaa ni, jaa boleh dapat murahhhh lagi. korang pun kalau nak produk shaklee murah sila berhubung ngan rakan jaa ni yer --->  Harnani Yaacob 


Satu lagi jaa nak ingatkan. B-Complex Shaklee ni jgn ingat dia MAHAL tau. murah ajer. sebab isinya ada banyakkk dlm tuh.  120 biji. kita just makan sebiji sehari. 1 botol tu tahan 4 bulan. harga dia jika RM50 sebotol dibahagi lak ngan 120 biji, harga untuk sebiji B-Complex Shaklee ni 0.41sen shj. itu kalo regenya RM50 ye. kalo jaa ckp rege yg jaa dpt ni, murah lagi dari itu? haaa... kau kira ler sendiri.... (^_^)




Apakah kepentingan B Complex terhadap tubuh kita?

  • Membantu untuk mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit, mata, rambut, hati dan mulut, serta otot di dalam saluran usus gastro.
  • Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan.
  • Diperlukan untuk pembentukan darah, dengan itu, ia membantu mencegah anemia.
  • Membantu untuk mengelakkan sawan, epilepsi, dan membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.
  • Membina rambut yang sihat dan mencegah uban.
  • Membantu dalam merawat alergi, menyembuhkan luka, mengawal penyakit jantung, hiperaktif,
  • Membina tindak balas imun, mencegah kemandulan, masalah haid, multiple sclerosis, gangguan saraf, skizofrenia, membantu fungsi seksual , kesukaran penglihatan, masalah kehilangan berat badan, dan melindungi terhadap keracunan plumbum.

sumber : http://vitaminsemulajadi.com/kebaikan-vitamin-b-complex/



Nak Beli SHAKLEE? PM Harnani Sekarang!!


Blog Laman Sihat : http://harnanidini.blogspot.com
Call / Sms / Whatsapp : 0148004196 (ID : 934707)


p/s : nak dapat harga yg murah...jangan lupa mention korang dari blog jaakechik!!


USM Pos Ke Rumah Buku Teks PJJ Tahun 2




Buku Teks Tahun 2, Buku Teks pjj usm, modul pjj usm, Buku nota pjj usm, blog pelajar pjj usm, pjj usm, sidang video pjj usm,


Setelah lama menunggu akhirnya Buku Teks Tahun 2 PJJ USM tiba jua. alhamdulillah. sebelum tu jaa cuak juga bila ramai dah kekawan lain dah dapat. sume pakat tayang di FB. sungguh aii jeles okey. sbb jaa ngan member ofis belum dapat waktu tuh. rupanya pihak USM hantar secara berperingkat. ramai sgt student, maybe tak sempat USM nak pos sekaligus kot. FYI, hari ni jaa dah mula start kelas pertama bagi tahun dua (kelas sidang video). lama dah tak ke kelas setelah habis Final Exam untuk first year hari tu.



p/s : bila ada kelas, jaa keje half day jer. seronok okeyyy! lol lol


28 September 2013

Mee Udang Sedap di Kota Bharu




Beberapa malam lepas kitorang planned nak gi makan kat Restoran Kengsom berhampiran Tesco Kota Bharu. tapi, sampai je kat situ kami ter-ubah fikiran pulak. cancel makan disitu, sebabnya ada sebuah kedai berhampiran Restoran Kengsom tu ramai gilerrrrrr orang. penuh meja okey. jaa pun pujuk en.suami untuk makan kat situ lah. nama kedai tu Pak Din Cafe.


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Biasanya bila dah ramai orang duk kerumun kedai tu, mesti sedap masakan dia kan. meja dia pun kebanyakkannya full. terpaksa berdiri seminit dua untuk tunggu meja kosong. bila dah dapat meja, terus jaa tanya pelayan dia. ‘’Apa menu special kat sini dik?’’ katanya ‘’Maggi Ketam dan Mee Udang’’


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Jaa pun tengok orang sekeliling, mmg ramai yg duk makan Mee Udang. Terliurrr pulak jaa tengok. dalam hati, ‘’Rugi tak cuba nih’’. biarpun perut meronta-ronta nak tomyam. pastuh, kami laki bini pun sepakat nak ngetest Mee Udang. menyimpang dari hajat sebenar kami yg nak makan nasi. muahaha. dah le jaa tak suka sgt makan mee. tapi nak try menu special punya pasal, sanggup order mee. tawakkaaaaal! (^_^)


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


15 minit menunggu, akhirnya Mee Udang kami sampai. RM8.00 jer semangkuk. murahhh!! rasanya pulak memang sedap. makan lak ngan cili hijau jeruk. mavlesss! jaa yg tak suka makan mee ni pun terasa nak repeat semangkuk lagi. kah3. overrrr toi!! malam tu, kami request jugak Nasi Ayam untuk suapkan si Fikri.


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Mee Udang Pak Din Café sedap bagi tekak kami. pasni jaa nak datang lagi laa. nak try order tomyam pulak. susah nau sekarang nak cari kedai yang masak tomyam sedap dan kaw. seperti jugak ngn Restoran Kampung Grill, tomyam nya dah tak sesedap dulu. jaa kena cari pengganti restoran lain lah. tomyam kan my febret!


mee udang, mee udang sedap, mee udang yang sedap, mee udang kota bharu, mee udang di kelantan, mee udang sedap di kota bharu, harga mee udang, pak din cafe, mee bandung sedap,


Nama Restoran : Pak Din Cafe
fan page facebook : Pak DIN Cafe  /  no.tel : 014-5111329
lokasi : sebelah Tesco Kota Bharu berhampiran Maheran Laksa



DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...