kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 October 2013

Terjumpa Piya di KFC Stadium KB



Entry makan kehepsi again and again. Ikutkan selera jaa, memang jaa ni jenis kureeeng benornya ngan hayam kehepsi. tapi dah orang nak belanja, takkan nak tolak lak kan. especially my laki, hrmmm takkan ditolaknya. feberet forever katakan...



Yang tukang keluarkan duit belanja kami adik beradik ialah abang jaa yang berjaket hitam tu (paling kanan). rezeki dia mencurah-curah sekarang ni sejak buka restoran sendiri...

Itu yang dia tak lokek berkongsi rezeki dengan kami tuuuu... syukur alhamdulillah semoga makin bertambah rezeki ko nanti yer Din Rio dan semoga cepat bertemu jodoh gak. wehihi.

 

Di ajak nya kami adik-beradik dan anak-anak sedara pergi ke kehepsi stadium pada malam raya haji hari tuh. makpak kami pulak tak datang. letih katanya plus lagi ngantuk. so dia pesan suruh tapau jer utk dia makan pagi raya esok. hikhik.



Masa kami sampai ni lebih kurang jam 10.30 malam. orang kat KFC Stadium Kota Bharu ni punyalah ramai. kena Q lamaaaa giler. dah tu set kfc yg HotBox / Family Feast / Combo / Bucket dia tutup semua.

Diorang buka order untuk Snake Plate dan Dinner Plate aje. pastu pulak ayam original jer yang ada. spicy punya non hadooo... dia tak sempat nak buat, itu alasan mereka malam tuh!


Ayam Goreng dia pun macam lain macam jer malam tuh. tak bersalut cantekkk macam yang kami makan pada hari-hari biasa. rangupp pun tidakkk! sebijik macam ayam goreng pasar malam!

Ayam tu sekali tengok macam tak cukup tepung pun ye gak. kelam kabut sebab customer ramai agaknya yg buatkan dia takdan nak jaga kualiti. mmm... tak puas hati betoii!

 

Sesambil dok pulun hayam kehepsi, seronok laaa kami adik beradik duk bergossip berbual... sesekali gathering dan makan-makan together gether ngan adik beradik sendiri memang syok ooii! 

Berbual hingga tak hengat duniaaaaa... sedar-sedar jam dah menginjak ke 12 malam... aiyooo... duk borak pasal apa, lama bebenor? dok ngumpat ke? hahahhaa... memacam ado aihh....


Ni si fikri dengan adik perempuan bongsu jaa. (nak tgk adik bongsu lelaki jaa refer pic yg ke-2 yek). yang lucunya fikri ni kan, sehingga ke hari ini masih belum berjaya lagi membuat PEACE.

Bila tengok orang nak snap gambar cepat jer dia buat peace. tapi peace empat jari! kekadang kelima-lima jari dia punya peace... muahaha.. sekali tengok : ''Macam Cantik jer, Macam Comel jer...'' kekeke...


Saat kami nak balik terjumpa lak Kapten Bola Sepak Kelantan, iaitu Badri Radzi (Piya). masa tu dia tengah mencari meja kosong. so sebelum dia duduk, moh ler kite bergambar dulu!

Ni pemain kelantan yang paling femes selain Farhan dan Apex. punya lah lewat si Piya ni gi makan kehepsi, lebih kurang jam 12.30 pagi gitu. siap berjubah labuh lagi.. terrrrbaikkkk! 

apex, ahli baru the red warriors, kfc, kfc stadium, ayam baru kfc, piya, kaitan piya dan ajihs, piya 16, kapten kelantan, kapten red warriors,

Piya ni bila tengok lam gambar / tv macam kecik jer, macam hitam jer  tapi tak sangka kat luar dia ni putih tinggi orangnya. agaknya kalo jaa duk sebelah dia, maybe di paras bahu jer kot... ngeee.. 

Baideway hope satu hari nanti kitorang boley bergambar ngan Paan lak.. kekeke.. Apex kami dah pernah jumpa dah dulu, boleh tengok entry ini ''Terjumpa Apex dan Leuniey di Kg Grill''.



30 October 2013

Beli Kasut Zalora Melalui Cash On Delivery



Shopping di Zalora sekali lagi. hikhik. kali ni beli kasut futsal en.suami pulak. kebetulan jaa dapat Voucher Zalora bernilai RM50. makanya jaa hadiahkan untuk en.suami. jaa beri dia pilihan. pilih lah nak beli apa pun, asalkan dalam lingkungan bajet yang aku mampu untuk topupkan belen rege barangan tuh. hahaha...

kasut zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, beli kasut zalora, order zalora tak sampai, zalora, zalora penipu, zalora.com.my,

Makanya en.suami pilih kasut futsal berharga RM89.90. jaa pun mula letak dalam wishlist akaun Zalora. tak sampai 4 hari Zalora email kat jaa yang kasut tu ada diskaun. kasut tu after less is RM75.00. hip hip horrey, itulah taktik yang jaa gunakan untuk beli kasut ngn zalora, takleh tergesa-gesa. sebab Zalora alwez buat promo. so, kena sabar dan kena alert! yang penting masukkan ke wishlist dulu!

Kasut tu pun dah selamat sampai ke rumah kami. biarpun sebelum ni jaa penah post entry mengenai Barang Zalora Tak Sampai, tapi kami tak serik. bagi kami itu cuma masalah teknikal. kita sebagai pembeli ni kena bijak. kalau ada masalah, terus call pada Zalora bertanyakan status barangan tu. selagi tak dapat selagi tu jaa call untuk nak puaskan hati.

kasut zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, beli kasut zalora, order zalora tak sampai, zalora, zalora penipu, zalora.com.my,

Kali ni jaa nak kongsi cerita ngan korang yang jaa beli kasut Zalora ni guna Cash On Delivery (COD) tau. dimana kita tak perlu membuat pembayaran guna kad kredit or online banking pun semasa buat order tuh. kita just perlu bayar harga barangan setelah GDEX hantar barang tu kat kita. ohh mudah giler okey.

kasut zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, beli kasut zalora, order zalora tak sampai, zalora, zalora penipu, zalora.com.my,

So, korang yang masih risau nak shopping ngan Zalora tu, jangan nervous lagi. order jer barang yang korang suka dan sila guna perkhidmatan COD ni. senang dan selamat. kalau barang tak sampai pun, takde ler rasa rugi kan. sebab duit belum bayar lagi. (^_^)

kasut zalora, produk zalora, review zalora, shopping zalora, beli kasut zalora, order zalora tak sampai, zalora, zalora penipu, zalora.com.my,

Kasut futsal merah brand Admiral ni sangat puas hati. itu kata en.suami jaa lah. jaa pulak tak reti bab kasut lelaki nih. bak kata pepatah, hanya jauhari yang kenal manikan. wehihi. best shopping zalora ni, sebabnya... if kasut yang kita order tu saiz nya kecik atau besar, kita tak perlu gelabah gak, sebab kita boleh return semula. ZALORA dah sesiap beri borang untuk lengkapkan untuk urusan pemulangan barang. so korang apa tunggu lagi, jangan ragu-ragu untuk shopping dengan ZALORA, pastinya selamat. 



29 October 2013

Henpon Baru : Samsung Note 3




Orang lain dah berkurun pakai henpon samsung yang gojes-gojes, tapi haku? baru sekarang mampu memilikki nya. huhu. ini kiranya hadiah untuk belated besday la ni. kih3. lama giler dah duk mengidam, akhirnya tercapai gak hasrat hati. syukur!

Selama ni, duk pakai gak la henset Norkia cikai tu haa.. dah masuk 4 tahun lebih duk kelek henset C3 tu kot. dah lebam habis dah.. setakat ni henset tu tak penah rosak pun, cuma bateri tu penah arr jaa tukar sekali sebab koonggg! sikit lagi boleh la lelanting kat adik-adik.

 

Jaa ni memang jenis setia tak suka membazir, selagi boleh pakai, akan ku pakai sampai hayat benda tu tamat. tapi kali ni belum rosak lagi dah tak setia, dek penangan Samsung Note 3 yang sentiasa duk menari-nari dalam kepala. sampai termimpi-mimpi oooo....

Akhirnya aku tewas gak, terbeli jugak akhirnya Samsung Note 3 nih. even mahai nak mampoooos ku tahan gak nafas sekejap. ikat perut sebulan. mengidam punya pasal. bak kata my laki, ini bukan keperluan tapi kehendak. kah3. apa nak buat...... bila hati dah berkenan kan?

 

Hampir 2 minggu lebih pakai, bagi jaa henpon ni memang superbbbb. gambar giler punya cantekkk! teranggg trang tang tang. 13MP, memang terbaikkk lahhh... sikit lagi boleh ler lelanting Kamera Olympus daku dalam Mudah.com. kekeke.

Sesapa yang teragak-agak nak bertukar ke henpon baru, boleh ler try ushar Note 3 ni yek. kualiti dan kelebihan dia memang best! berbaloi-baloi. jaa pada mulanya mmg nak beli Note 2 aje, tapi bila di promote memacam oleh seller tuh, terusss termelencong niat asal. pesan jaa, jangan beli yg China or Korea punyaa ok. pastikan Samsung ORI baru beli... ngeee!

Sekarang jaa masih duk mempelajari selok belok guna Note 3. banyak benda shortcut yang jaa belum tahu. apapun henset ini jaa guna untuk snap gambar ngn online tenet ajer. untuk buat panggilan jaa masih guna C3 tu lagi. sayang ooooo banyak jasa henset C3 tuh.


Tab HKV pulak jaa guna lagi jugak. cuma tak berapa nak aktif sangat sebab dia punya gambar tak berapa nak lawa sangat. kurang sharp! jaa guna dia just bila Note 3 habis bateri jer. tak pun jaa guna wat main Talking Tom ngan si Fikri atau belajar ABC.

Untuk pakej internet lak, jaa guna Simkad Celcom 1Malaysia tu (SKMM). pakej intenet nya murah giler. RM25 sebulan (1GB). okla setakat nak online FB dan blog masa kat luar umah. masa kat rumah jaa tak risau dah sebab jaa mmg ada Streamyx. harga pek simkad ni RM50. kadar panggilan pulak 28 sen utk 10 minit. hrmmm jimat berganda-ganda!
  
gadjet hkv, kelebihan samsung note 3, note 3, review note 3, samsung note 3, simkad 1 malaysia, simkad celcom 1 malaysia, telefon samsung,

Kelebihan Galaxy Note 3
Rangkaian : 4G (LTE Cat 4 150/50Mbps) Android 4.3 (Jelly Bean)
Prosesor : 2.3 GHz Quad-Core (LTE) / 1.9 GHz Octa Core (3G)
Paparan : 5.7-inci Full HD Super AMOLED (1920 x 1080)
Memori : internal 32GB + microSD (sehingga 64GB) 3GB RAM
Saiz : 151.2 x 79.2 x 8.3mm   Berat : 168g
Bateri : Li-ion 3200 mAh   Harga : RM2399


p/s : gaji oooo gaji Nov....cepat laaaa kau masukkkkkk oiiiii.....!!


27 October 2013

Pusing-Pusing di Pekan Golok Thailand





ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Tempat terakhir yang kami singgah untuk shopping dan makan-makan di Thailand ialah di Pekan Golok. ni kiranya last persinggahan lah ni. pusing-pusing kat Pekan Golok ni sebentar utk shopping jeans, t-shirt yang memurah pastu makan lagik. hihihi.


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


barangan made in thailand. apadehal?? yang penting cantik, murah dan selesa dengan poket aku haha. tapi bab handbag jaa tak beli lah sebab duit dah semakin susut. takleh nak shopping lelebih sangat... muahahaa..


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Boleh gila kot mai sini. rambang mata. rege yang ditawarkan sangat murah. separuh harga lebih murah berbanding yang orang dok jual dalam FB dan Blog. lagi cantik lak tu... ayoyo... kalau aku kaya, dah sah-sah akan ku borong 4-5 ketui handbag tuh.. wakaka! tapi apa nak buat bajet lari sudaaaa....


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Agak-agak dah lenguh kaki duk window shopping, moh ler kita menjamu perut pulak. even two hours ago kami dah makan di Pantai Narathiwat, kami tetap makan sekali lagi. bab makan-makan di Thailand haruslah jangan ditolak. plus lagi bila ada yang nak belanja, ye dakk?




Oleh kerana perut kami semua dah fulled, ramai sepakat memilih nak makan benda yang ringan-ringan aje. no more makanan berat like nasi or etc. so marilah kita pekena Mee atau Maggi Cambo. Mee Cambo ni menu famous di Pekan Golok nih selain somtam dan pulut ayam. so, wajib order!




Jaa pulak sebagai salah seorang hantu meggi. memang best lah, ibarat orang mengantuk disorongkan bantal. senyum rapat ke telinga arr. hahaha. tapi kan ikhlas jaa cakap, Megi Cambo yang jaa makan ni, tak sesedap Megi Cambo yang jaa makan masa first day di Thailand, yang itu lebih best dari yang ini. ohhhh, nyesal nya lahai tak repeat makan kat situ masa on the way balik.




Ini lah rupa Maggi Cambo. ianya macam Maggi Celup @ Megi Sup kat tempat kita gak. tapi dia punya kuah lebih kaw. then dia punya perencah maggi pun lebih mabelesss. perisa tomyam. pedas-pedas, masam-masam. perghhh memang serasi sangat ngan tekak daku. makan hari-hari pun takper. hohooverrr!




3 meja sekali cantum. hrmm ramai betul. total bil masa kami makan kat sini di sponsor penuh oleh my abang yang berbaju merah tuh. the bills is 700 bhat iaitu sama dengan RM70 duit malaysia. murah dah tu. Worth it. sebab ramaiii oooo..... 2 buah kete.




Cuma rasa dia tak berapa menyengat. tapi kakak, adik serta mak jaa yang order Kuey Teow Phad Thai dia cakap sedap pulakkk.  my abang yang order Phad Thai Cambo pun cakap sedap. adeh! rugi lak tak order menda yg sama. aiseyyman, camano tuuu?  selera akukah yang cerewet??? (^_^)




Korang kalau datang Thailand jangan lupa request air Teh Susu Panas atau Teh Ais tau. kat Thailand dia punya teh lain macam sikit. susu pekat dia pun manis lemak berkrim jer, memang enak bila di minum. rasanya lebih kaw dan pekat. aii likeeeee sangat!




Setelah shopping dan makan-makan settled ini aje belen duit bhat yang jaa ada. sedih giler kot RM400 yang jaa tukar itu jer bakinya. wahaha. tapi lepas kuar jek dari restoran tuh gigih lagi perabihkan duit belen tu, beli jeans 2 ketui.

Akhirnya, my bhat is zero point..... wohoho... sungguh puas hati! ohye, kadar tukaran setiap RM100 ke Bhat kita akan rugi RM3.50. kalau nak shopping, nilai duit bhat ngan duit kita ialah macam ni  : 1000 bhat = RM100 hingget. makanya, 50 bhat = 50 sen. faham ke tidok?





Bila dah settled makan dan window shopping terus kitorang gerak balik ke rumah. setelah selesai cop passport, border pass dengan Imigresen Thailand dan Imigresen Malaysia kami pun dengan selamatnya tiba di Masjid Beijiing, Rantau Panjang. Alhamdulillah terima kasih Ya Allah kerana melindungi kami sepanjang 3H2M di Pattani Thailand. 


Makan-makan di Pantai Narathiwat



ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Semasa perjalanan balik dari Pattani ke Kelantan, kami sempat singgah ke Pantai Narathiwat. bukan nak mandi. just nak makan-makan. sesambil tu kita shopping baju-baju sikit. muehehe. tetiap kali balik Pattani, kitorang memang akan singgah makan kat sini pada hari terakhir.




Kebetulan pula masa kami sampai tu ada mini fun fair kat situ. sempat ler abang jaa yang berbaju merah berjaket tu belanja anak-anak sedara dia main menda alah ni. bayaran murah jer 20 bhat sekali main (RM2). tapi disebabkan anak-anak sedara asyik duk repeat main bebanyak kali habis gak dia dalam RM30. muehehehe. tu laa saper suruh tak kawin? kan dah kena pow ngn anak buah. kekeke.


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Untuk makan kami terjah kedai ABDUL FATAH ni. memula kami mencari kedai yang kami pernah singgah dulu-dulu tu (sebab sedap) tapi tak jumpa. kami lupa apa nama kedai tu. lastly pilih aje kedai ni. tapi rasa makanan kat kedai ni tak berapa nak puas hati... hukhuk... ada yang sedappp melampau, ada yang hampehhh dan kelauttt....



ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Specialnya makan kat pantai di Thailand ni ialah dia sediakan tempat untuk kita makan bersila. mereka just sediakan meja jepun dan jugak tikar. kendian kita boleh terus duduk bersila sambil makan-makan. cuma waktu tu kami tak pilih meja tu, sebab ada anak kecik susah nak makan bersila kat pasir macam tu, risau kot anak-anak wat masuk pasir atas tikar.




Apa-apa hal meh kita baca doa dulu sebelum makan... sebahagian order nasi dan sebahagian lagi just makan mee maggi. jaa pulak memang tibai nasi. hihihi. keding tubuh jer, nafsu makan tinggi melambung...wehihi... jom tengok apa lagi hidangan-hidangan lain yang kami order masa makan kat sini.





1 pinggan somtam betik, 1 pinggan somtam mangga




Bihun dan Kueteow Tomyam


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Sotong kering bakar




2  pinggan roti udang, 1 pinggan roti ayam. menu kudapan ini tersangatlah sedappppp... highly recommend untuk sesapa yang nak kesini. sangat sedappp wooo... roti celup telur yg ditabur isi ayam atau isi udang segar bersama topping apa tah kendian digoreng rangup. pastu dicicah lak ngn sos masam-masam like pencicah murtabak....  rege roti ni RM8.00 sepinggan. sedap3x.... sangat puas hati.


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Masakan panas : 2 mangkuk tomyam, 2 pinggan kerabu daging, 1 pinggan daging cincang goreng, 2 mangkuk sup perut, 1 mangkup sup perut muda, dan apa lagi ekkk? dah lupa dah.. sebab banyak sangat makan. lain-lain menu banyak yg tak sempat di snap. sume dah makan sebelum sempat aku shoot, huhu sediihhhh!


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Bermangkuk-mangkuk Maggi Cambo


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


2 pinggan sotong bakar




Nyum nyummmm ramai betul ahli keluarga jaa kan. penuh meja. inipun baru 2 buah kereta ni. ramai lagi adik beradik jaa yang tak join. ini baru separuh. total bil untuk makan-makan kat sini ialah 1440 bhat. iaitu sama dengan RM144 duit malaysia. murah kan?

Jaa payung RM100 dan my abang yang topupkan untuk belen yang lain tuh... hrmm syukur alhamdulillah. kenyang perut suka hati. lepas makan, mari teruskan aktiviti shopping lagi... (^_^) ada gak adik jaa naik motor ATV tapi tak sempat nak amik gambar coz kitorang berpecah haluan. baideway kunjungan kami kali ni memang best, sebab sumenya sporting!!! bye bye Narathiwat!!


Bergambar di Masjid Krisek Pattani (Masjid Jamek)



Setelah 13 tahun berlalu, kami akhirnya singgah lagi bergambar disini. di Masjid Krisek di Pattani. yang sebetulnaya setiap kali kami nak balik ke Pattani memang kami akan melalui masjid ni, tapi dah lama kami tak singgah.

ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,

 


Masjid Krisek ni ada sejarahnya yang tersendiri. boleh google kalau nak tahu kisahnya. Masjid Jamek Krisek ini dikatakan tidak pernah siap dibina. walaupun umur masjid ni dah lama tapi itu lah fakta sebenar mengenai masjid ini.


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Masjid yang tak pernah siap! baru nak siapkan, masjid ni kena petirrr. bila disambung bina lagi dan hampir siap masjid ni kena bom pulak. bukan sekali tapi berkali-kali, ada saja halangan nya. parents jaa cakap ini ada kaitan dengan sumpahan oleh pemilik asal tapak masjid ini. kata mak jaa ada cerita nya yg tersendiri. kita tak payah tauuu.. so, kami diam jer lah!


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,

ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Masjid ini pernah dibom berkali-kali. boleh baca berita mengenai kejadiam bom dan tembak menembak itu DISINI. tapi penduduk tempatan tak pernah serik untuk bersolat di masjid ini. ayah jaa jugak tidak ketinggalan untuk bersolat hajat disini.


 

 ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Kami adik beradik pulak just tinjau-tinjau bagi melihat kesan-kesan peluru yang menembusi dinding. masjid ini pernah roboh atau hancur sebelah, tetapi masih dibaiki oleh penduduk setempat. masjid ini dikatakan masjid yang terulung. anda boleh lihat byk lagi gambar masjid ini DISINI. sisa-sisa mayat juga dikatakan terpercik di setiap sudut masjid sehingga ke siling masjid. ayah jaa sendiri mengakui kisah ini.




Ini pula pondok yang ada di tepi pagar masjid ini. sambil menunggu ayah jaa buat solat hajat, kami adik beradik melepak disini. dalam seronok bergambar terdetik gak di hati ''kalau masjid ni dibom pada waktu ini bagaimana?''. tapi fikiran jaa terus teringat akan kata-kata ayah jaa, ''kalau dah sampai ajal, kat mana-mana pun kita akan mati''. tak mati kat sini pun kita mungkin akan mati dirumah. hrmmm insaf lagi!


ban bo thong, bandar golok, narathiwat thailand, pattani thailand, pekan golok, sempadan thailand, songkla thailand, thailand, pantai samila, masjid krisek, masjid jamek, masjid pattani,


Entah bila la kami akan kesini lagi. bila dikenang rasa takut. tapi bila sampai sini hilang terus rasa takut sebab kat sini suasana dia tenang jer. bersih pula tu. bila dapat peluang bergambar terus dah lupa peristiwa berdarah yang pernah berlaku kat sini. ngeee! apapun Al-Fatihah bagi seluruh umat Islam yang terkorban dalam kejadian itu...


DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...