kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 December 2013

Beli Voucher GROUPON : Tiket Murah Ke Lost World Tambun



Assalamualaikum


Hari ni 31 Disember 2013. hari terakhir untuk tahun 2013. hrmmm.... cepat sungguh masa berlalu kan... tup tup next year (besok) umur aku dah 26 tahun... (^_^)

Tapi kalo ikut kalendar Islam, dah lama kita di tahun baru kan? 

So, camana ngan hujung tahun korang kali ni? ada gi holiday mana-mana  tak? jaa pulak tak berapa nak hohoholiday sangat... cuti seminggu hari tu pon just duk rumah.

Next year, baru nak rancang. kami nak honeymoon  bercuti ke Lost World Tambun Ipoh Perak. saje nak main air kat  waterpark nya yang comel tuh.....

Jaa dah pon beli voucher Lost World Tambun via GROUPON .


cara nak beli tiket murah, cara nak buat, Harga Tiket ke Lost World Tambun, Hotel Lost World Tambun, Tiket Murah Lost World Tambun, Website Lost World Tambun,


Cakkk... ini lah dia...!! beli pakej holiday ngan GROUPON ni murah. lebih murah berbanding harga walk-in mahupon rege online di Website Lost World Tambun

2 hari 1 malam + brekfes + tiket waterpark/themepark + tiket ke hot spring and spa (untuk 2 orang), hanya RM235.00. murahhh kaaannnnn??

Sesapa yang berminat boleh la beli voucher murah ni. setakat entry ni ditulis deals ni masih lagi "On Going". pakej ni dah termasuk tax ye. memang berbaloi beli ngan GROUPON. klik link bawah ni kalo nak beli ye..
 





Cara pembayaran pun mudah, boleh bayar melalui kad kredit atau secara melalui online banking like maybank2u, mybsn, cimbclicks and etc etc. jaa guna M2U je. senang!

Beli jer dulu. about tarikh bila nak pergi ke hape kita plan kemudian. voucher tu valid from 23.12.2013 - 21.03.2014. banyak masa boleh pikir lagi..

Jaa dah ada tarikhnya. but kena rahsiakan dulu! heeee!


cara nak beli tiket murah, cara nak buat, Harga Tiket ke Lost World Tambun, Hotel Lost World Tambun, Tiket Murah Lost World Tambun, Website Lost World Tambun,


GROUPON ni boleh dipercayai. buktinya, jaa penah beli dah voucher dulu ngan GROUPON ni. jaa beli pakej ke A Famosa Melaka. 3 theme park hanya RM68.00 untuk seorang.

Refer entry -----> INI

Time nak redeem voucher tu just tunjukkan kat kaunter slip yang groupon email kat kita (kena print). so, kita takyah nak Q pepanjang beli tiket bagai. jimat wang, masa & tenaga! 

Plus lagi hotel Lost World tu pon kalo "book online" melalui website dia (SINI) mahal jugak. RM230. harga tu not include tiket themepark lagi tuh. aiyarkk... fengsan!!!

Pastu pulak cerewet. hanya boleh bayar melalui kad kredit sahaja!




Harga Tiket ke Lost World Tambun ni (tanpa hotel) kalo beli secara walk-in pon dah mahai tau. dewasa RM48.00. kalo beli secara online di website tambun pulak rege dia RM40.80.

Still mahai! kenapa jaa ckp macam tu?

Sebabnya...kalo korang beli dengan GROUPON (deals masih on going sewaktu entry ini ditulis) korang boleh dapat ngan harga RM37.00 dewasa, RM32 untuk kanak-kanak.

Murahhhh giler oiii!

Tapi itu untuk tiket themepark sahaja ye (tanpa hotel). kalo korang nak beli tiket shj, sila klik link ini : Tiket Murah Lost World Tambun.

Untuk tiket ni kita boleh access ke semua themepark. Waterpark, Petting Zoo, Tiger Valley, Amusement Park dan Tin Valley. uuuuu..... best kannnn????

Pakej yg ditawarkan GROUPON memang gempak!!!

Opsss....jaa bukan di upah atau di bayar GROUPON untuk buat entry ni tau. tapi saje nak sharing berita baik ni ngan korang. boleh lah rancang cuti awal-awal. nanti takde le kalut sangat kan!


Jangan lupa baca entry ini : Cara-Cara Nak Beli Voucher GROUPON 


30 December 2013

Libresse : Beri Gift Kalendar Meja 2014


libresse, pad libresse, libresse shine on, kalendar meja, kalendar free 2014, kalendar 2014, mydin mall kubang kerian,

libresse, pad libresse, libresse shine on, kalendar meja, kalendar free 2014, kalendar 2014, mydin mall kubang kerian,

Minggu lepas jaa ke Mydin Mall Kubang Kerian. saje gi beli barang-barang rumah sikit. salah satu yang jaa beli ialah 3 Pek Pad Libresse ni...

Jaa beli sebab ada murah... RM11.90...

Pastu pulak, dapat pulak free gift kalendar Libresse Shine On nih... comeiiii oiii... boleh letak kat meja ofis... korang pun kalo nak, pi le rembat Libresse ni 3 ketui..

Kat mana-mana supermarket pun adoo....


29 December 2013

Makan Roti Nan di Restoran MAC B Kubang Kerian


~  Assalamualaikum WBT  ~



Semalam jaa ke kelas Sidang Video (SV) PJJ di USM Kubang Kerian. ada 3 subjek yang jaa kena hadap. lenguh habisssss urat bontot nak habiskan 3 jam... 

Tersenggukk berkali-kali.....huhu.....


After sejam SV, ada break for magrib (7pm-8pm). then lepas semayang kitorang terus melepak kenyangkan perut. roti canai yg dicari, tapi orang ramai sangat kat kedai tuh...

Cari lak gerai hot burger fizo omar. tapi tutup. agaknya sume outlets gi kenduri fizo di selising kot semalam. makanya, Restoran Mac B ni kami tuju...

Lokasi, dekaaaaat je ngn USM...



Takleh nak makan benda lain coz kejar masa. kelas nak mula balik kul 8 mlm. diorang berdua makan bihun sup. jaa pulak makan Roti Cheese Nan... lama dah kot nak merasa, tapi tak ter-cuba lagik!

So far, sedap! 

Makan panas-panas.. lembut jer roti tuu... ada banyak pilihan kuah like kari ayam, kambing, sayur, etc etc but jaa kurengg sikit. so, mintak kari ayam jer...

Harga Cheese Nan + Kari Ayam = RM4.00 (^_^)


Okey korang... ni satu benda jaa nak citer... Permohonan Baru PJJ USM akan dibuka nanti tau, pada pertengahan januari 2014. bila iklan permohonan tu dah keluar nanti, jaa share ngan korang okeyyy... 

Sesapa yg berminat boleh la apply nanti ye... sama2 kita sambung belajar. syok ke PJJ USM???? kalo nak tahu korang kena baca pengalaman aku kat sini : PJJ USM


25 December 2013

POWERBANK - Satu Keperluan Bagi Ku



powerbank, powerbank yoobao, powerbank terbaik, powerbank yang murah, powerbank murah, harga powerbank,

powerbank, powerbank yoobao, powerbank terbaik, powerbank yang murah, powerbank murah, harga powerbank,

powerbank, powerbank yoobao, powerbank terbaik, powerbank yang murah, powerbank murah, harga powerbank,

Dua bulan menggunakan Powerbank Yoobao ni, memang best i tell you... Powerbank berkapasiti 13000 MAH ni mampu caj penuh for NOTE kami laki bini (sekaligus). 

Kadang tu kalo terlupa caj phone, jaa bawak je powerbank ni ke opis (caj dlm handbag time drive kete). senang keje aku, takyah berebut point plug ngan rakan opis. 

Henpon jaa memang cepat habis bateri, kuat online and layan game! padahal kapasiti bateri NOTE 3 dah tinggi (3200MAH) berbanding henpon samsung lain.

#Note3Terbaekkk...!!
#YoobaoPunTerbaekkk...!!


CPUV ke - 16 : INTI Cycle 1 Degree



BE/CPUV nuffnang, cpuv nuffnang, earning nuffnang, nuffnang, cpuv, CPUV, cara nak dapat BE/CPUV, Ciri-ciri blog untuk dapat iklan CPUV Nuffnang,


Rezeki CPUV di penghujung 2013.

Tengkiu Nuffnang. Tengkiu INTI.







22 December 2013

Modul PJJ USM Untuk Dijual



Entry ni ditujukan untuk Geng PJJ-USM (junior)




Jaa ada 4 modul (subjek first year) untuk dijual. JKJ104, JKA101, JUJ103, JUT101. pada yang berminat boleh beli dari jaa yer..

Condition buku 99.9% cantik!! belum terjejas apa-apa. jaa beli modul ni di tingkat bawah library USM Penang dgn harga lebih kurang RM120 @ RM130.

Harga sebenar jaa lupa...




Jaa nak jual 4 modul ni RM70.00 sahaja. kalo anda berminat nak beli, sila email ke jaakechik@yahoo.com atau inbox ke Facebook Jaa.

Nak jual coz nak beli modul baru for next intensif. modul ni tak dijual sebijik2 ye. jaa nak jual 4 sekaligus. harap maklum. (^_^)



21 December 2013

Restoran Nasi Ayam Hainan Muhammad Lee



First time singgah makan kat Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee ni. lokasi kedai ni, dalam bandar kota bharu. berdekatan ngan WS Handicraft dan Zon Ria.

Al kisahnya jaa gi makan kat sini, selepas puas ukur tanah shopping kain baju ngan anak-anak sedara en.suami. kiranya ni hari yang sama ngan laa ngan Entry Ini.

Ya. entry ni dah lama basi. so, redha jer la ko baca ekkk... hahaha... jaa sibuk sekarang ni memang tak menyempat nak update on time. (^_^)


Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee, restoran, nasi ayam mualaf, nasi ayam hainan, nasi ayam style china, WS Handicraft, Zon Ria, tempat makan best di kelantan,


Budak Kecik ngan Pak Budak yang kelaparannn...
Sejam duk ukur tanah, terus makannnnn.... (^_^)


Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee, restoran, nasi ayam mualaf, nasi ayam hainan, nasi ayam style china, WS Handicraft, Zon Ria, tempat makan best di kelantan,


1/2 Ekor Roasted Chicken RM20.00
Pakej Untuk Family (Harga Termasuk Sup + Tauge)


Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee, restoran, nasi ayam mualaf, nasi ayam hainan, nasi ayam style china, WS Handicraft, Zon Ria, tempat makan best di kelantan,


Sayur Tauge + Carrot yang rangup...!!


Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee, restoran, nasi ayam mualaf, nasi ayam hainan, nasi ayam style china, WS Handicraft, Zon Ria, tempat makan best di kelantan,


Harga Nasi RM0.80 Sepinggan
Harga Air Sirap RM1.00 Segelas


Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee, restoran, nasi ayam mualaf, nasi ayam hainan, nasi ayam style china, WS Handicraft, Zon Ria, tempat makan best di kelantan,


Komen : Sedap....Highly Recommended!!
 Total bill is RM28.00. murahhhhh gilerrr!!


Restoran Nasi Ayam Muhammad Lee, restoran, nasi ayam mualaf, nasi ayam hainan, nasi ayam style china, WS Handicraft, Zon Ria, tempat makan best di kelantan,


Harga Pakej Nasi Ayam Muhammad Lee ni biasanya RM5.50 sepinggan untuk chicken roasted. pakej ni siap ngan air sirap dah. murahhhh kan??? 

Tapi oleh sebab jaa datang berlima, pelayan kat situ cadangkan kami amik pakej family. 1/2 ekor ayam (harga RM20.00). pastu tambah air dan nasi jer...

Kiranya kalo amik pakej family ni lagi untung arr.. ayam dia banyakk... saiz ayam agak besar jugakk.. lima orang makan pun still ada ballance lagi...

Burppp...Alhamdulillah! kenyang sampai ke malam.... (^_^)


20 December 2013

Kursus Integriti 17 Disember 2013



kursus, kursus aadk, kursus integriti, aadk, aadk kelantan, pusat latihan aadk,

kursus, kursus aadk, kursus integriti, aadk, aadk kelantan, pusat latihan aadk,

kursus, kursus aadk, kursus integriti, aadk, aadk kelantan, pusat latihan aadk,


Di penghujung tahun ini. ada lagi kursus yang tersesat. hendak cukupkan 7 hari katanya. tapi takkkk jugak cukup.... untuk tahun ni my kursus just 6 hari sajooo...

Takleh nak buh dalam HRMIS dah pon bila dah penghujung tahun nih. just boleh key in dalam A-Tims je. markah SKT staff gomen dah lama dapat kannn? 

Kau dapat brape? Naik ke turunnnn? (^_^)



P/S : Sabarrrr menunggu bonus next januari.......yeppiii!!

18 December 2013

11.12.2013 - Majlis Kawin Adik Ipar


Salam Sejahtera Buat Semua

 
Setelah seminggu blog tak ber-update, hari ni jaakechik kembali bersiaran. bukan berholiday kemana-mana pon. hanya menyibukkan diri dengan majlis perkahwinan adik ipar jaa di rumah MIL. 

5 hari berumahtangga berkampung di rumah MIL jaa. baju kotor pun menimbun dengan jayanya. nasib baik cuti panjang daku lulus. kalo tak mahunya aku mohon MC di ujung-ujung tahun ni... keh3...

Okeyyyy moh kita layan beberapa keping gambar di sekitar majlis akad nikah adik ipar jaa pada tarikh 11.12.2013 baru-baru ini. zassssss......


11.12.2013 - Majlis Akad Nikah




11.12.2013 ramai yang bergosip tentang tarikh ini. tarikh ini dikatakan sangat unik. tarikh ni jugak dikatakan kali terakhir yang mempunyai susunan macam gini.

The next next next year, takkan ada lagi dah... sebab takkan ada tarikh yang tersusun (berturutan) seperti ini lagi ---> 12.13.2014 atau 13.14.2015... kannnnn??? 

Pada tarikh tu bukan Cik Ta ngan Zain Saidin pon kawin. wallahhh.... ramai benor kawin di tarikh itu... yang beranak pada tarikh tu ponnn ramai.... nice date!

Dengan sekali lafaz akhirnya mereka berdua sah bergelar suami isteri. alhamdulillah syukurrrr...
segalanya berjalan lancar seperti yang di rancang. Terima kasih Ya Allah....


12.12.2013 - Majlis Bersanding








 

Majlis bersanding di rumah pihak perempuan pon berjalan lancar. kitorang bertolak pukul 11 pagi... dalam pukul 2 ptg segala urusan itu settled! 

Takdak setitis pun air hujan yang menitik pada hari tersebut. urusan "berlarok" berjalan lancar... syukur sekali lagi Ya Allah kerana mempermudahkan urusan kami sekeluarga.

FYI, adik ipar dan biras jaa ni sama muda umur ngan jaa. baru 25 thn. kekeke.. dia anak bongsu MIL jaa. kiranya ini kenduri terakhir laa dalam family en.suami. (hope so!)  

7 beradik sume dah berlaki bini... (^_^)


14.12.2013 - Majlis Bertandang


Majlis Sambut Menantu @ Majlis Bertandang pula terdapat sedikit dugaan buat kami. pada hari tersebut hujan turun dengan selebat-lebatnya... non stopppp hokeyy...!! cobaannn cobaaannnnn....

Padahal dah 4 hari tak hujan... pada pagi 14.12.2013 itupun cerahhh manjangg... ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan lebat sepanjang hari...



Dari 11 pagi hingga ke magrib. hujan tetap mencurah-curah.. terpaksa redha dalam pasrah... Allah sedang menguji kami sekeluarga... mungkin ada hikmah disebaliknya...

Hanya DIA yang maha mengetahui....

Yang pasti majlis di rumah MIL jaa itu penuh kelam kabut. hujan terus mencurah-curah. sehingga basah kuyup rombongan pihak keluarga pengantin semasa berarak masuk ke rumah MIL jaa.

Para jemputan basah kuyup, tukang gulai, tukang tambah lauk pun basah.. kami sekeluarga pun kuyup. memang lencunnnn habisss... baju boleh perahhhh berkali-kali... 


Time tu rasa nyesal pakai cecantikk... rasa nakkkkk je ber-tracksuit dan t-shirt biasa.. biar senang nak redah hujan sambil tambah lauk dan melayan tetamu... kih3..

Kemain cantik ngan baju tema hijau segala, pastu non hadoonya cantekkk bila hujannnnnn dan berbasah sepanjang hari... kah3... cobaaannnn sungguh oiii...

Frustttt sesangat.... first time berkenduri pada waktu hujan lebat... frust menonggeng jugak bila takleh nak goyang gedixx photoshoot bebanyak..


Sesi karaoke pon banyak kena skip. beri laluan for hujan. acaner nak karaoke lagu pengantin bila volume speaker dikalahkan dek bunyi hujan... mood karaoke downnnn terusss... hormatkan hujan!

Apapun kami tetap syukur, para jemputan boleh dikatakan 90% hadir.. even terpaksa berpayung, berhujan, berbasah.... terharu sangat ngan komitmen diorang... mereka sangat sporting...!!

6 periuk besar gulai.....licinnnnn hokeyy.... alhamdulillah....


Baideway, sekalung tahniah buat adik ipar dan my biras.. selamat pengantin baru.. semoga kalian berdua tenang dan sabar dalam mengharungi dugaan dan cabaran dalam rumahtangga. doa ku semoga kalian berdua kekal bahagia bersama till jannah... 

Aminnnnn Ya Rabbal Alamin.....



Di Sebalik Tabir Majlis 14.12.2013




 





Antara beberapa babak di belakang tabir Majlis Kawin Adik Ipar jaa pada 11.12.2013 yang lalu... benornya banyak lagi ada gambar tapi kang sakit mata pulok korang nengok kan... 

So ini sajo laaa duluuuu... hihihi... 

Kitorang gotong royong masak untuk kenduri tuuu... no catering no caterer... semangat kejiranan dan semangat kerjasama yg tak berbelah bagi. 

Sekalung tahniah dan setinggi-tinggi ucapan terima kasih untuk semua yang terlibat.... even hujannnnnn manjanggg, we all tetap fun!!


DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...