kelab blogger ben ashaari, KBBA,

15 January 2014

Aktiviti Semalam



Petang kelmarin jaa pergi ke rumah kakak jaa di Dewan Beta.... ada kenduri sambutan Maulud Nabi di rumah dia.. TAPI gambar sepanjang majlis... terlupa nak snap!

Sempat amik gambar fikri naik "Motor Coley" ni jer... hahaha... kemainnn teruja dia bila dapat naik motor roda tiga tuh (milik abang ipar jaa).




Ramai duk kerumun motor ni wehh... pojaaaann hati budak2.. motor tu laki dia buat punggah sampah je pun... tapi bersinar okey... coz dijaga rapi!

Tapi kali buang sampah time petang ramai yg bersusun atas "Coley" ni hinggakan tak muat nak letak sampah... bagi diorang dapat round 3 minit pun jadi laaa....




Pastuh, lepas makan terus melaju tuju ke KBMALL... laju kesana coz my laki nak belanja bini dia seketui Contact Lens baru... ewahhh.. rezeki nih.... tak baik ditolak... ye dak??

Tengkiu my darlings!

Ekceli, my laki kurang suka jaa pakai spek... katanya macam "Orang Tua Lama" huhu.... dia lebih suka kalau jaa pakai lens... tapi masalahnya... time pakai spek ler mata akan lebihhhhhhh clear penglihatannya...

Itu yang jaa lama tak beli lens tuh...

Padahal lens ni murah je pun... Lens Brand Fresh Look baru rege RM35 sepasang... hrmmm murahh kan? tapi tu laa tak berapa nak clear ler berbanding spek!



 


Then kitorang pusing reround lagi...

Pastuuuuuu.... terus jaa berpinar bijik mata bila tengok handbag yang cecantik kat atas ni buat offer gila-gila.... murah wehhh... diskaun 70%!!

Bayangkan beg cute yang jaa pegang kat atas tu rege dia RM339.00 tapi bila di beri less terus rege dia turun ke RM101.70 murahhh betul lah!!

Tapi jaa tak beli pon...

Duit banyak nak pakai bulan ni wehh... mampu jeling sajoooo! hehehe...





Pastuh sempat jugak jaa belanja dua orang adik-adik jaa makan kehepsi... bebudak takde nak makan sangat pon... tapi laki mak yang terlebih excited...

Laki mak kan hantuuuu kehepsi... so dia bodek adik-adik jaa suh masuk kehepsi... amboiii pandai betul di psycho bebudak ni.. padahal bebudak ni nak makan Prosperity McD...

Tapi... dihasut abang ipar diorang yg tak sesudah ngn KFC! (^_^)




Ini dia hantu kehepsi... anak dia pun dah mula ikut sikit-sikit dah pebret si bapak nih.. seketui paha ayam sekejap je licinnn.... menjilat hingga ke tulang hayam... hahaha...
Jaa makan seketui jer.. coz masih kenyang lagi makan kenduri Maulud....




Ini model keding nak tunjuk dia punya contact lens baru... kemain luas lagi mata duk jengil.... nak tunjuk lens kekdahnya! kekeke... gambar ni guna kamera 360... makanya tersangat lah plastikkkkkk hasilnya....

Flawless dan Glowing semacam jer... kulit lebih cerah pun ye gak... padahal itu 360 maaa... Gambar sebenar penuh jerawat duk menempel di muka ni haa.... hahahaha...

Okbai...tengkiu for reading!!


6 comments:

  1. CANTIK... KLU SUAMI BELANJA SAPE XNAK X KIRELAH RM 35 PUN MAHAL JGK TU HIHIHIHI ...

    ReplyDelete
  2. kfc tu macam dah menu wajib je bila keluar ye jaa.. hehe.. seronoknya jenjalan..

    ReplyDelete
  3. wahhh...cantiklah beg tu jaaa...dari jauh dah myerlah kaler dia...hehehe

    ReplyDelete
  4. ehh..dh besar si fikri ni,,hehe lama xjenguk sini,nampak banyak perubahan,makin kemas dan tersusun blog jaa..T_T teruja sangat..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...