kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 January 2014

Dinner With Pengantin Baru @ Kg. Grill





Wajah Pengantin Baru ceria sokmo. Inai dijari pon merah ang ang lagi. Sebelum kawin hari tu dah penah dinner together gether dah. my biras yg belanja.

Kali ni dinner after kawin pulak. my laki pulak belanja depa. 

Kiranya meraikan pengantin baru ler ni. sesambil ambik berkat dan ambik tips ngan pengantin lama. (^_^) hampir dua jam berborak, hingga tak sedar dah pukul 12 lebih...




Malam tu kitorang ber-western food!

Oriental Chicken Chop... ini pilihan pengantin pompuan... nampak yummylicioussss... tapi tak tahu ler "setaro mano" sedapp dia tu... kekeke...

Harga yang ni RM8.50...




Ini pulak pilihan pengantin lelaki dan jugak pilihan my laki. Nama menu, New Zealand Steak... ni rege menu western paling mahal kat situuu... 1 set RM17.90.. tang sedap ke tak sedap aku tak tahu..

Lupa nak bertanya empunya tekak..




Ini pulak pilihan tekak aku. menu ni pihak Kampung Grill yang suggested. katanya menu special di kedai mereka.. ok aku try.... harga tak tahu, sebab tak check di MENU. hihi.

Agak-agak aku... maybe RM10 atau lebih kot... coz ada 3 ekor udang tempura, 2 ketui kepak ayam, sebijik telor dan secoet ikan bilis...

Meriah sungguh lauk dia...tang rasa, sedapppppp!! tapi bagi tekak aku laa... hahahaha... len kali kalo pergi jaa nak repeat order lagi laaa....

(nak survey rege benornya...kah3)




Malam tu banyak nau topik yang kitorang borakkan. rasa seronok pulak. entah bila laa boleh ghatering macam ni lagi. nak buat camana diorang sekarang kat Penang nun oii..

Susah nak jumpa! kalo balik ke rumah mertua pon memasing rushing, tak sempat nak ngedate sesama lagi dah rasanya... hehehe...




Asyik tepek gambar pengantin baru je kan...

Nah seketoi gambar pengantin lama... hahahhaa... tak lama mana pun.. baru lima tahun berkahwin... masih ada auraaaaaaa pengantin baru lagi... (^_^)




Last but not least... nak tepek gak seketoi gambar perahsaaaaannn daku... sila jangan muntah hijau yer... sajer nak tayang spek mata aku yang bengkok nam belas tu haa... kekeke...

Anyway ini makanan yg kami order. Oriental Chicken Chop, 2 set New Zealand Steak, Nasi Goreng Special KG. Grill, 1 plate fun fries, Teh Halia Telor Puyuh, Air Laici, Milo Tabur, Fresh Orange.

Total : RM73.20


p/s : tengkiu en.suami coz belanja kami semua!!!


9 comments:

  1. dah lama tak makan western nie Jaa....

    ReplyDelete
  2. sedapnya makanan..!

    harga pun boleh tahan.. :)

    ReplyDelete
  3. lomentiknya pengantin baru & pengantin lama.. hekhek..

    ReplyDelete
  4. kak nur pernah gak lalu kok tu tapi tak ajing singgah lagi.. salam kenal jaa .. kak follow sini :)

    ReplyDelete
  5. alamak sedapnya.. dah la perut tengah lapar tengok gambar2 makanan ni semua. sobs

    ReplyDelete
  6. aww bukan pengantin lama lah..pengantin semasa gtu..hihihi..

    its ok jaa nanti ada segmen lain saya inform lagi :) jngn missed lagi tau

    ReplyDelete
  7. haiyaa..ni yg rasa nk makan western ni..entry mu sgguh mngoda daku.hehhe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...