kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 January 2014

I'm At Home Now!!!





Semalam exam paper ke-4 di USM. exam tamat pukul 5.30pm, tapi aku keluar awal (5pm) kunun semangat nak balik kampung selepas abih exam tuh... heee!

Kami dapat cuti sempena Tahun Baru Cina selama 4 hari (30 jan - 02 feb). tapi di sebabkan jaa punya jadual pada 4 feb baru ada kuliah makanya aku boleh cuti panjang lagi di kampung...

5-6 hari gak kot! rindu wehh pada keluarga tersayang... my laki... my anak... my parents... adik-beradik and keluarga my MIL jugak... miss them so much...


 


Biasanya tetiap hari hanya mampu video call jer ngan Fikri dan En.suami bagi melepas rindu. sepanjang dok kat sini walau hati tenang tak ingatkan keje-keje ofis... tapi hati tak tenteram teringatkan keluarga...

Lebih kurang jam 6.45pm kami bertolak keluar dari Pulau pinang. berebut redah jammed kat atas jambatan ngan orang yang baru balik keje... 

Pukul 11.50pm akhirnya kami selamat saampai di rumah tuan punya kete di rantau panjang. jaa balik tumpang kawan. 4 orang sebuah kereta. sumenya dari geng AADK jugak. cuma berlainan ofis.

Ana tak balik coz dia ke KL. dia nak ke Sunway Lagoon.




Tinggggg.... akhirnya fikri dah ada dalam dakapan daku semalam... hepy tak terkata aku wehhh.... cumanya sikit terkilan bila Fikri macam buat derkkkkk je ngan aku...

Kemain sombong aihhh... taknak cakap langsung... dia boikot aku ke hape?? sebelum ni en.suami cakap bila ada yang tanya dia "Mama Gi Mana?" fikri akan jawab "Mama Tinggal Adik".

Tu yg dia buat donnoo ngan aku kot! hahaha

Tapi hari ni aku memang hepy... akhirnya setelah 11 hari duk penang. balik gak aku. rindu pada anak menggunung tingginya... rindu pada laki ???? melangit tingginya???

Hahhaha.. ko pikir ler sendiri hoiii...




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


10 comments:

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...