kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 January 2014

Musim Demam Selsema ke Sekarang ni?





First day jaa sampai USM (19hb) jaa terkena demam selsema. badan panas, pening ngan hidung tersumbat segala... memang seksa. pastu batuk-batuk lagi. rasa perit tekak!

Pastuh jaa suruh adik ipar jaa ke Guardian nak beli ubat selesema nih... beli gak air penyejuk badan cap badak... pastu biras jaa bagi pulak panadol milik dia... 

Sampai skarang ni pon masih tak hilang lagi selesama jaa nih... adoii seksa ler bila selesema... serba tak ekna.. asyik nak terbersinnn manjanggg.... alwez kena ada tuala kecik or tisu...




Tapi dalam duk demam selesema pun adik ipar bertuah jaa siap belanja Chatime lagi.... adoiii... punya ler terbaikk layanan untuk kak ipar kau ni kan... sume benda nak belanja...

Aku pun dah orang bagi.. apa lagi bedal je lahhh... kah3... itu yang lambat nak baik aku punya selesema kot.. sesungguhnya ais dan aku tak boleh dipisahkan... heee!




Bukan itu aje... dia belikan jaa Kek Secret Recipe jugak... ohoiii syurga sungguh oiii.... choc indulgence pulak tu... my pebret forever! duk sini best wehhh... brekfes biras jaa sediakan... lunch pulak dia tapau nasi... ohhh sdapp2x...

FYI, semalam (20hb) jaa tak tido di hostel. jaa tido umah adik ipar jaa (Hazwan). umah dia berdekatan Giant Farlim... umah dia atas langit ooo.. di tingkat 18 aiyarkk... gayat mak!
 
Roommate jaa si Ana tu pulak tak ikut. dia tido di hostel sengsorang.. tu lah masa orang ajak dia takmo ikut. kan dah kena tinggal.... (selfish kah aku?) gulp.... ~telan ailio again!

Jaa benornya mmg tak plan pon nak tido di rumah adik en.suami tu. tapi lepas makan Laksa Janggus di Balik Pulau tu, dia ajak melepak di rumah dia.. then malam tu terus dia suruh jaa tido kat umah dia...

Dah la jaa datang selai-sepinggan, tak pasal-pasal kena sewa baju biras jaa... langsung jaa tak prepare pape... kesian lak si Ana kena tinggal malam tu.. sib baik tak ditegur Mak Cik Karipap...

HAHAHAHAHAA...

6 comments:

  1. a'a.. memang musim demam sekarang... Ayah atie baru je baik, sekarang mak pulak demam...

    ReplyDelete
  2. untungla jaa..dilayan bak puteri..:)

    ReplyDelete
  3. alooo..sian ja...

    bykkan minum air suam yea ja...

    ReplyDelete
  4. ok tak laksa janggus..
    sama la su pon baru baik demam, selsema, sakit tekak batuk ni. mmg musim kot

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...