kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 January 2014

Pekena Laksa Janggus di Balik Pulau



jaa kechik, jaakechik, blog jaakechik, blog jaa kechik,


Selepas selesai pendaftaran kehadiran PJJ semalam aku balik ke bilik then taip blog untuk entry INI, kemudian aku terus terbongkang tido... lama aihh... asar baru bangun... hahahaha....

Letih satu badan!

Kul 6.30 ptg adik ipar jaa call cakap nak ajak jaa gi pekena Laksa Janggus di Balik Pulau... ingat gak diorang apa yg jaa jaa request sebelum datang hari tu... hehehe...

Lama dah haih jaa berhasrat nak kesana, cuma belum tercapai.... :)


tempat makan menarik di penang, laksa janggus di balik pulau, laksa janggus di pulau penang, laksa penang paling sedap, laksa paling sedap di p.pinang,


Benornya adik ipar jaa pun tak penah mai sini... tapi dah dia kesian kan aku yang preggy dua bulan mengidam, so depa bawak kan aku ke mari. hewhewhew. datang sini pun guna GPS tau... coz diorang pun tak kenal tempat ni...



Ini pandangan dari luar kedai tersebut



Yang kiri dan kanan tu adik ipar jaa.. yg tengah tu my biras! jaa datang sini berlima bersama si baby fahmi... biras jaa yg sorang lagi takde dalam ni... coz terselindung di blkg.... adik ipar jaa ni dedua duk di Penang.

Itu yang heppy sgt jaa sekarang nih. nak gi memana ada jer sudi bawakkan... kat sini diorang beri layanan first class. jaa di layan bagai puteri... ohhh terharu betoi laa.... 

Masing2 berebut nak suruh jaa tido di rumah mereka! bab makan lak usah cerita... ramai yang nak payungkan.... ermmm syukur alhamdulillah... jimat duit aku... kahkahkah...




Kat sini kena layan diri... masa jaa tanya apa yang best, diorang suggestkan Laksa dan Bihun Th'ng. cara sebut nama menu ni (Th'ng) ialah dengan cara menyebut awalan kepada "Tengkuk".




Semangkuk Th'ng ialah RM3.50. kitorang order 2 mangkuk... makanan ni ala-ala chinese food... Th'ng itu ialah sambalnya (di campur dalam bihun/mee). sedikit pedas dan manis2.. :)

Tapi sayang gambar lupa nak snap!
 

tempat makan menarik di penang, laksa janggus di balik pulau, laksa janggus di pulau penang, laksa penang paling sedap, laksa paling sedap di p.pinang,


Jaa pulak makan laksa special. harga RM4.00 semangkuk. laksa biasa RM3.00. bezanya ialah saiz mangkuk tersebut. dan komen jaa untuk laksa ini adalah.... rasanya hanyalah sedang-sedang sahaja... idok ler sedappp melambunggg or meletoppp letopp...

Just nice!


8 comments:

  1. Laksa adalah salah satu makanan kegemaran Farah... ^_^ Dalam pantang ni lama tak makan, rindu pula...

    ReplyDelete
  2. wee,,..sdapnya..tahniah jaa..peknen 2bln..:)

    ReplyDelete
  3. terliur tgk laksa..lapar la pulak..

    ReplyDelete
  4. alooo...xde pulok gambo Th'ng tu,...nak gak tengok mcm mana..sbb ptama kali dgr ni..hehehe

    ReplyDelete
  5. masa dok penang pernah juga makan.

    ReplyDelete
  6. wow dari kejauhan sampai ke penang

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...