kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 January 2014

SuriRumah Tangga For Seminggu



Seminggu jaa cuti panjang... 21-27 Dis.. perabihkan saki baki cuti untuk tahun ini (OT)... nak claim dah tak boleh dah kan. so moh kita cuti...

Tak gi mana-mana pon. just merilex kat umah. mencari feel jadik ibu / surirumah sepenuh masa. sekali jer hantar fikri ke rumah pengasuh itu pun coz jaa ada hal penting.

Hari-hari lain 24 jam duk berkepit ngan jaa... asyik le duk ngekor bontot jaa manjanggg.... hilang kejap jer dah start mencari,  "Mana mama?'', "Mana Ma Adik?" 

Huhu...





Oleh kerana dah lama giler aku punya dapur tak berasap. makanya gigih aku main masak-masak masa cuti panjang tuu... lama giler oii tak bersilat kat dapur.

Menu atas nih, masa hari kedua @ ketiga aku bercuti... rajin ler snap... sebab lauk macam best jer.. hahaha.. kalo just lauk ikan goreng, ikan rebus goreng, idok ler rajin nak ngaplod... keh3.. 

Lamo aku tak masak wehh....

Kalo masak pun, just for goreng-goreng like telor, nugget, keropok, rebus telor, masak megi, etc and etc... huhu.. pemalassssss benor nak masak yg berat2... kah3...

Bayangkan jaa punya tong gas, sejak habis masa bulan puasa hari tu, baru 2 minggu lepas habis... muahaha... terukkkknyeee lahaiii... 4-5 bulan baru habis... 

Itu bukti kemalasan daku... (^_^)



Ini lak menu for 3rd ke 4th atau 5th ke bila aku tak tahuu... dah lupa... malas nak belek tarikh dalam henpon...eh perasan tak? dedua menu tersebut ada telor goreng? kan?

Motif??

Sajeeee nak suruh nampak banyak lauk... muahahaa! untuk hari tu, my en.suami request nak makan "Ketam Tumis Suhun".

Nak tunjuk aku ni mithali. sooooo.... gigih buatkan... bersungguhhhh dia makan.. suka pulak tengok. dah macam orang kebulur pun yer... hehehe..

Bukan pemalas...tapi tak larat... eh boleh ke guna alasan tu? (^_^) ko bayang ar jaa habis keje kul 7 petang, sampai umah dah kul 7.30 atau lebih... pastu berkejar ngan magrib lagi.. Fenat!

Baik aku tapau jer...balik, terus boleh makan!

Fuhh senang keje aku... wehihi....


p/s : sedang gigih perabihkan entry 2013 dalam draft...ngeee!


7 comments:

  1. wah....ketam tu nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  2. fuhhh..ketam tu...buat nur teringin kot nak mkn ketam..hihihihi

    ReplyDelete
  3. lauk sedap2 weiiyyhh..best kan dpt masak kat rumah masa cuti ni..

    ReplyDelete
  4. rajinnya dia masak.. meriah bebenor lauk..

    ReplyDelete
  5. berasap laa dapur kali ni yea. heheeee

    ReplyDelete
  6. ketam tuuu..aishh,,rajin la tu..apa yg malaihnya..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...