kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 February 2014

Baucer Buku PJJ-USM 2014 (BB1M) RM250



 
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Hampir seminggu blog aku terabai... ada yang rindukah??? hikhik.. lama bebenor aihh menyepi... entry terakhir is 09 februari 2014. its meant 7 hari takdak entry baru...

Ikutkan hati macam-macam aku nak cerita tau... macam-macam cerita ada.. tapi tu laa masa tak mengizinkan.. tersangat lah sibuk... 


 


Jaa bukan sibuk bekerja... tapi sibuk berholiday... hehehe... sesapa yang add atau follow facebook aku mesti dia tahu kemana aku pergi 2-3 hari lepas kan...?

Sesapa yang tak tahu... hahhh ko tunggu ler entry menyusul nanti... kat situ akan aku citer... skang ni aku tengah pening nak pilih gambar yang very very banyokkk...

Sila sabar menanti yer.... Fyi, jaa belum masuk keje lagi tau sejak 17 januari lepas...  18 februari (lusa) baru start masuk office semula...

 


Baideway, hari ni aku just nak citer berkenaan hari last aku Kursus Intensif di USM hari tuh... last day jaa kat USM benornya pada 14hb feb 2014...

Tapi jaa ponteng kuliah terakhir tu.... so my last day at USM is 13 feb 2014... 12 dan 13 feb tu ada exam... masa tu jaa datang ngan my laki kan.. so dah tak stay di hostel.. jaa tido di rumah adik ipar jaa di Georgetown... 3 malam tido kat rumah adik ipar jaa...

Sementara menunggu jaa abis exam, my laki just melepak ler di rumah adik dia... nak pergi exam dia hantar.. balik exam dia mai ambik.. uhhhh syurga wehh...




Pada 12 februari tu jugak, jaa dah boleh collect Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) sebelum exam JKA216.... dapat RM250... urmmm syokk wehhh!!





Boleh shopping memacam benda kat Foyer USM ni... baju budak-budak, baju dewasa, souvenir like keychain, mug, pen, etc and etc.... termasuk gak baju korporat dan lain-lain...





But aku tak shopping pun kat sini.. datang sini just teman Ana... abis gak dia 2 keping baucer masa dok sini... tah apa benda dia beli.. aku pon tak tahu... aku beli anak tudung je pon.. 

Jaa tak beli apa-apa coz jaa dah niat nak beli Hard Disk baru.... dah selamat beli dah pon... Hard Disk Brand Seagate 1 TB.... Harga dia RM260... so kena add on RM10.00.. beli di Kedai My 10's kat KBMALL (tingkat atas).




My laki ni suka dowload citer wat koleksi... so hard disk ni berguna gak untuk dia dan aku.. dia dowload buh lam hard disk.. aku tukang tengok jer... hehehe... nak citer apa? sume dia ada? even yang dah lama-lama...

Hard disk dia yang 500GB Brand Buffalo (hadiah besday) 2 tahun lepas dah full.. so dia mintak yang baru punya... dah alang-alang ada BB1M apa lagi.... rembat ler satu.... heee! 

Korang tahu tak, harga hard disk 1GB yang jaa beli ni menyamai ngan harga hard disk yang 500GB jaa beli 2 tahun dulu... see... banyak murahh dah sekarang kan... kejap je turun harga... 




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


12 comments:

  1. bestnya dpt baucer buku...byk plak tu

    ReplyDelete
  2. wah..untungnya ada baucer buku..:)

    ReplyDelete
  3. baucer buku dah keluar ye? sbb saya dri uitm.

    ReplyDelete
  4. wahh best la dapat voucher kan...at least nampak apa yang di beli tu kan

    ReplyDelete
  5. wah seronoknya jaa dapat baucer...he he he...shopping sakan ek?

    ReplyDelete
  6. errrr bukan baucher buku dapat rm300 ke tahun ni??

    ape2 pun tahniah :)

    ReplyDelete
  7. dpt baucer buku ni dah x dpt br1m kan??

    ReplyDelete
  8. huiii.. licin teruih bb1m jaa.. cikna ada lg dok simpan nk soping buku.. hihi..

    ReplyDelete
  9. haa loo..baru nak minta jaa belanja satu buku..kekekekke

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...