kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 February 2014

Citer Takde Tajuk (^_^)





Hrmm... dah 4-5 hari balik dari USM Penang.. baru jaa perasan ada 1 cerita USM duk terperuk dalam draft blog nih. tunggu masa nak karangg ayat... hahaha...

Ko ingat senang ke nak update citer on time. payah wehh... memula upload gambar... then tunggu masa sesuai, mood baik baru entry boleh entry di karang...

Bila dah banyak hari tak pedulikkkk terusss boleh terlupa nak mengarang. akibatnya hah duduk ler ko kat situ sehingga aku rajin mencari apakah ada saki baki entry lama dalam draft?

HAHAHAHA.... rajin mencari tu pon disebabkan dah takde cerita nak post lagi dah... kalo takkkk, mahunya berkurunnnn lamanya aku jeruk-pekasamkan dia...

Paling teruk... aku akan tekan delete jer terus bila dah lebih 2-3 bln!  (^_^)




Gambar ni di snap masa jaa ngan Ana pergi ke Kedai Jeruk Madu Pak Ali dekat Sungai Nibong (1km dari USM kot). jaa teman Ana beli jeruk untuk kakak dia.

Jaa tak beli lagi. Nak habis Kursus Intensif nanti baru nak gi borong. tapi kan, Jeruk Madu Pak Ali ni dah naik rege laaa... RM13.00 sekilo... huhu... tahun lepas RM12.00 je... tak caye, baca kat sini -----> Jeruk Madu Pak Ali

Bukan berkira... tapi geram bila banyak benda dah naik rege! bukan nak berpolitik ke hape, tapi rasanya semua orang maklum pasal ni kan? barangan dapur, lauk basah dan lelain barangan sumenyaa naikkkk..

Nasi lemak, teh o beng, roti canai semuanya naik. kangkung je turun! :P




Masa tunggu Ana beli jeruk... jaa pon ushar gerai laksa kat depan Jeruk Pak Ali tu. jaa mintak bungkus... coz nak makan di hostel. harga laksa tu RM3.00.

Di signboard dia tulis "Laksa Penang Pulau Jerejak". jaa ni pulak memang hantu laksa... so, terus jer beli... tapi bila jaa makannnn... punya lah hampeh laksa tuhhh... tak sedapp!!

Nyesal beli hoii.... kuah cair, hanyir, tawar! eeee... geram betoii! jaa makan 2 sudu, Ana makan 1 sudu.... dan kemudian terus buh lam tong sampah... tak lalu tekak aku wehh...

Memula sebelum makan, kemain sengih aku selfie with laksa. lastly masam mencuka muka... hahaha.... pot pet tak sesudah mulut aku pasal laksa tuhh..

Dah ler laparrr.... GRRRR....!!




Petang tu pulak (lepas exam) jaa ngan Ana janji nak naik basikal again.... ingat lagi tak entry Kayuhan Ceria @ USM yang jaa post dulu tuh? hah... ini kali kedua lah jaa ikut aktiviti nih...

Masa yang first dulu, terasa sangatlah best kayuh basikal naik-turun-bukit nih... even letih, tetap ada seronoknya... biarpun malam tuh aku tido dalam keadaan lenguh betis. wehihi.




Tapi kali ni tak ramai plok yg join... kami berlima sahaja with leader (En.Mokhtar). masa tu memang dah rasa tak berapa semangat dah. coz tak ramai kan, makanya mood pon kurang happening lorr... rasa excited tu tak seperti masa memula join dulu...




1/2 jam kayuhan jer mampu...kami ber-empat pancitttt awal!!




See, ni muka-muka kepenatan... seperti yang dijangkakan... separuh jalan jer mampu... coz memasing semput awal... especially gegurl yang bertudung hijau tuu...

Dia pestaim join, so memang tak larat.... pucat dan give-up awal. makanya, kami pon ikut give-up jugak.. hahahaha... so memasing pusing balik, hanya separuh je mampu...

HEHEHEHE.... dan mulai hari ituuuu... aku dah tobat... takmo join dahh.. itu mungkin kali yang terakhir aku join menan ni kot... tak larat aku wehh... penat... (^_^)




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


8 comments:

  1. Bestnyer ada kayuh2 beskal ni Jaa, dlu masa dok usm tak dak kot ka MJ yang xtau..hehee
    Appaun Jaa, good luck ye dan semoga selesai semuanya :)
    MJ dah lepas..hehee

    ReplyDelete
  2. jeruk pak ali yg femes. smpai kan cikgu kat sekolah pun ada jual . siap jadi agent lagi kot. hehe

    ReplyDelete
  3. thats why laa.. bblog ni bkn senang kan sis.. hehe.. ada org kata senang.. sbnr nya tak.. zara pon kadang2 masa update tu.. kena pilih ayat yg ssuai spy reader dapat fhm mesej atau crita kita.. xah syok sdiri kn.. heheheh

    ReplyDelete
  4. haishh..sabo je la laksa tukan..syg sbb tong sampah yg habiskan...tp kalau dah xsedap..sape yg nak mkn..

    ReplyDelete
  5. CF pon hantu laksa jugak. dari jauh laksa tu nampak macam bihun sup aje. huhuhu. makin kurus la jaa ye. hihi.

    ReplyDelete
  6. ooo ada perasan kedai tu.. nama kemain cam femes2 je kan.. tp hampehh.. sian jaa kelaparan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...