kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 February 2014

Dari Kelantan ke Penang with Them



Sepanjang Kursus Intensif PJJ USM 2013/2014 ni, 2 kali jaa curi-curi balik kampung... memula sekali masa cuti CNY 28 jan-6 feb. pastu kali kedua balik masa 8-11 feb. curi-curi balik coz ponteng kuliah yang ada sejam-sejam... hihihi..




Pada pukul 2.15 petang (selepas en.suami balik keje), jaa sekali lagi bertolak ke USM Pulau Pinang. kali ni datang together gether with my laki and my anak...

Ni kira last datang ke Penang for intensif ini... datang lagi coz ada 2 paper lagi menanti.. JKA216 dan JMG101. kuliah pun ada 4 lagi... ada yang pergi ada yang skipped. haha..




After dua jam lebih perjalanan, kami singgah makan di R & R Titiwangsa..sempat ler makan-makan and bergambar sekeping dua wat kenangan....




Fikri with paha ayam goreng 
But.... fikri sebut macam gini ----->  "Ayam Doyeng"




Kami datang together-gether ke Penang ni kami tak check-in hotel pon... kitorang tido di rumah adik my laki... dia ada 2 adik kat sini.. so selama 3 malam tu kami stay gilir-gilir... 

3 hari terakhir tu jaa dah tak duk hostel dah... so dah bebas from Desasiswa Aman Damai.... sume kain baju aku dah kosong dalam lemari asrama... done check-out!




Sepanjang 6 jam perjalaanan, si Fikri ni memacam pesen dia tido... jap mengiring... jap meniarap... dia tido kat seat belakang... tapi masa tu kejap je ler dia dok belakang...

Bila dia tersedar mai merangkak duk kat jaa semula kat seat depan.. dan masa dalam perjalanan tu pon, fikri acap kali muntahhh.... ada 3 kali rasanya... habis penuh di baju jaa... 2 kali gak duk benti tukar pakaian...




Al kisahnya sebab fikri main henpon ler... jaa syak dia mewarisi perangai aku kot... tak boleh main henpon dalam kete... asal layan henpon jer rasa loya nak muntah...

Dah larang tapi dia wat dunno jer... tak di bagi kan meraung-raung dia lam keta... nasib baik tak kena seat keta.. kalo tak haru beb...

Jaa memang alwez lapik seat kete ngan kain sarung / batik if berjalan jauh... or time fikri kurang sihat.. sebagai langkah berjaga-jaga... kang terabur di seat kete, aku lak yang meraungg... wehihi...



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


8 comments:

  1. sama la mcm akk iman...lapikdgn toto kat belakang bg si gemuk tdo

    ReplyDelete
  2. laa siannya fikri.. mabuk handphone eh.. hihi.. awal jaa checkout..

    ReplyDelete
  3. sian fikri
    sama la sy pon x blh gna hp msa dlm keta atau dlm bas. bc buku atau paper lg la.

    ReplyDelete
  4. aloo..sian fikri....

    samalah nur...xboleh main phone dalam kete atau bas..pening rasa nak muntah..!

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...