kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 February 2014

Maggi Tomyam Belut Sedap di Tangok





Semalam kami laki bini sempat ngetest power Maggi Tomyam Belut di Tangok, Bachok. kedai ni baru je di buka. belum sampai setahun.

Lokasi : berhadapan Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Perdana atau bersebelahan Pusat Ko-Kurikulum Tangok. lebih kurang 1 KM dari Pasar Jelawat. 




Kami pilih tempat makan di bahagian belakang kedai tersebut, coz nampak sedikit romantik gelap. dibawah rimbunan pokok giteww... hehehehe... 

Jaa datang with anak-anak sedara dan mertua jaa... mertua jaa duk di meja sebelah bersama abang ipar dan biras jaa. kitorang duk meja asing, coz MIL jaa tak makan belut. 

Tengok belut pon dia dah geli...hihihi...


Maggi Tomyam Belut, Maggi Tomyam Belut di bachok, Maggi Tomyam Belut di tangok, mee udang, maggi ketam, tempat makan best di kelantan,


Kat meja jaa ni pulak, semua duk pulun makan menu sama. Maggi Tomyam Belut. Uuuuhhh sedapppp wehhh.... kuah tomyam dia pekat dan kaw...

Memang kena ngan tekak aku yg suka Tomyam. (^_^)


Maggi Tomyam Belut, Maggi Tomyam Belut di bachok, Maggi Tomyam Belut di tangok, mee udang, maggi ketam, tempat makan best di kelantan,


Masa Maggi Tomyam Belut tu sampai, terus aku pulun makan. dah sampai separuh mangkuk, baru lah perasan gambar lupa nak snap....muahaha.... 

Makanya cecepat snap, sebelum licinnnnn aku bedal!! masa tuh, megi pun dah tinggal 2-3 urat je kot.... hahaha... belut ngan sesayur jer yg banyak interprem....

Jaa alwez cam tu. makan megi dulu. dah habis maggi baru pulun makan sayur dan lauk. bukan hape, risau kot maggi jadi kembang benornya.. (^_^)


Maggi Tomyam Belut, Maggi Tomyam Belut di bachok, Maggi Tomyam Belut di tangok, mee udang, maggi ketam, tempat makan best di kelantan,


Tang rege aku lupa nak tanya lahh... coz bayar sekaligus. terlupa nak tanya berapa harga semangkuk Maggi Tomyam Belut nih. tapi rasanya dalam RM6 @ 7.00 kot...

Korang yang duk di area Bachok tu selamat mencuba makan kat sini yer... kedai ni kedai biasa aje. kedai kecik. tapi aku takde masalah. kecik ka besar. asalkan sedap... ye dakkk?? 


No. tel kedai makan ini :  014-8116444 (Kak Zuraihan)





Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :



12 comments:

  1. macam sedap je belut. teringin nak try =)

    ReplyDelete
  2. nampak sedap... tapi saya pun tak makan belut.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. belut goreng sedap. kalau tomyam belum try lak. huhu

    ReplyDelete
  4. tak tahu ada tempat makan sedap kat bachok ni...tp kami tak makan belut...

    ReplyDelete
  5. alamakk belut..? mcm x sanggup jer deqla nak telan.. haha

    ReplyDelete
  6. salam ukhwah salam perkenalan ..singgah dan follow disini dari
    http://thescreammer.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html

    ReplyDelete
  7. nampak sedap..! tapi disebabkan belut tu, mcm tak lepas je nak telan..huhuhu

    ReplyDelete
  8. terer lah jaa boleh makan belut.. kalo cikna join sekaki dok ngn MIL jaa.. hehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...