kelab blogger ben ashaari, KBBA,

06 February 2014

Rumah MIL Berusia Lebih 80 Tahun


Assalamulaikum

Rumah MIL jaa ni rumah lama. pusaka dari arwah nenek en.suami kepada mak dia. masa mak dia kecik lagi, rumah ini dah ada. lama benar aiihh... dah 80 tahun atau mungkin lebihhhh.... coz umur MIL jaa sekarang ni pon dah 60 tahun.




Now rumah MIL jaa ni bakal di robohkan nanti. nak di gantikan dengan rumah batu. rumah ni di renovate oleh bapa mertua jaa sikit demi sedikit. 

Entah bila akan siap, wallahualam. baideway dia jaa semoga segalanya berjalan lancar dan siap dengan jayanya nanti. MIL jaa tak upah orang lain, coz FIL jaa pandai selok belok buat rumah sendiri.




Dua hari lepas, jaa pun balik ke rumah MIL sekali lagi... en.suami nak gi bantu FIL jaa buat rumah ni.. dia tak pandai sangat pun.. tapi boleh lar setakat nak tolong sesikit tuu...




Saje jaa blogkan kat sini... nak jadikan gambar rumah ni sebagai kenangan di hari tua esok-esok. hihihi. rumah ni memang betul-betul lama tau....

Sayang nak robohkan...tapi terpaksa buat yang baru coz rumah tu dah uzur sgt. kayu, dinding dah di makan anai-anai... dah ada papan yang reput pon... 

Bila dah siap nanti jaa update lagi yekkk...



p/s : Jaa dah sampai di USM Penang jam 1pm tadi... letih ngantuk.... sekarang nak tido dahhh.... sok jaa update lagi yek... entry ini sepatutnya jaa set autopublish utk 9am tadi.. tapi terlupaaaaa huhu....


Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :



6 comments:

  1. suami kak jaa tak kerja ke ? ada masa untuk renovate rumah tu ?

    ReplyDelete
  2. lamanyaaaa... kenangan berzaman tuu

    ReplyDelete
  3. sayangnya...tapi nak ade kenangan disini.. :)

    ReplyDelete
  4. sayang la pulak nak robohkan.. rumah lama kan banyak memori..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...