kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 March 2014

Amusement Theme Park @ Lost World Tambun



Amusement Theme Park @ Lost World Tambun, cuti-cuti, Hotel Lost World Tambun, tempat menarik di perak, tempat percutian di malaysia, Tiket Murah Lost World Tambun, travel,


After 2 jam lebih main air di Waterpark Lost World Of Tambun... kami selang seli ngan main fun fair kat sini pulak... kat sini sume menan main FREE... huuuu best gilerrr!! tak macam di A Famosa punya.. di A Famosa sume menan berbayar... padahal dia punya tiket mahal!! kat sini aku suka... sebab fun fair FREE.. jimat dah duit aku... boleh main sepuas hati... hehehe....


Amusement Theme Park @ Lost World Tambun, cuti-cuti, Hotel Lost World Tambun, tempat menarik di perak, tempat percutian di malaysia, Tiket Murah Lost World Tambun, travel,


Rumah hantu ni aku tak masuk... seram!!! hahaha... aku sempat salam je laa ngan Hantu Tambun tuu... muehehe.... aku benornya takde kekuatan nak masuk dalam tu sengsorang... nak masuk ngan en.suami kanggg tak tahu mana nak campak si Fikri nanti... nak masuk ke semua 3 beranak kanggg ada yang histeria kan... so, jalan terbaik... sume tak payah masukkk... heee!!!




Aku naik mini roller coaster jer lahh kat sini... sumpahhhh bestt!!!!!terpekik terlolongggg giler-giler aku kat dalam tuh... hahahaha... dah ler naik sorang diri... memang agak hebakkkk untuk aku yang penakut... kah.. kah.. kah...


Amusement Theme Park @ Lost World Tambun, cuti-cuti, Hotel Lost World Tambun, tempat menarik di perak, tempat percutian di malaysia, Tiket Murah Lost World Tambun, travel,


Kat sini memang nak main mende alah ni, aku kena naik asing-asing ngn en.suami... camana nak naik together gether?? fikri takde yang nak tolong jagakan... so pasrahhh layan menan sorang-sorang... terpekik terlolong sorang-sorang ler aku tanpa peneman!!




Free hokay naik mende ni... 2-3 kali aku repeat!!!




Now... giliran en.suami pulak.... ko tahu tak.... memula kan... laki aku ni takmo naik... dia cakap, tak minat.... hahahaa.... ko dah kenapa bagi alasan macam gituuu??? kata datang sini nak seronok-seronok... nak release tension... naik je laaa....

Dia tetap menggeleng takmo naik... tapi kan... aku syak dia benornya penakut... gayat ngan ketinggian pun ye gakk... hahahaha.... aku siap cakap ngan dia "Abang takut ehh???" 2-3 kali aku ulang... dia cakap "Bukan takut lah!"

Last skali aku cabar dia naik... akhirnya dia naik.... fuhyohhh pantang di cabar tuuu... tapi first round jer laa dia naik.. pastu nak turun dah.. takmo repeat dahh... SAH dia takut naik roller coaster nih!!! hahahaha.... 

Harap badan je tough!! (^_^)


Amusement Theme Park @ Lost World Tambun, cuti-cuti, Hotel Lost World Tambun, tempat menarik di perak, tempat percutian di malaysia, Tiket Murah Lost World Tambun, travel,




Menan pirates ship ni pon aku naik gak... dah kata sume menan FREE kan.. for sure sume benda aku nak try naik... rugi ler bayar tiket memahal kalo tak rembat apa yang ada kan... so layannnn!!!!


 


Tapi.... masa tu Masya-Allah..... punya la kuat suara aku duk terpekik terlolong kat atas tu tau... sungguhh aku rasa takut giler... rasa jantung aku dah takde masa tuh... punya laa laju dan tinggi menda tu duk berhayun... gayat giler wehhhh!!! rasa nak turunnnnnn dan dan tu jugak!!


Amusement Theme Park @ Lost World Tambun, cuti-cuti, Hotel Lost World Tambun, tempat menarik di perak, tempat percutian di malaysia, Tiket Murah Lost World Tambun, travel,


Dalam banyak-banyak menan fun fair kat sini... satu je yang aku terkilan... tu hah menan yang dalam gambar tuuuu aku tak sempat naik hokey... coz aku terlewattt sangat masa tu fun fair dah nak tutup so, dia dah tak benarkan orang naik... huhuhu... sedihhh sedihhh.... kempunan aku nak naik buai bulat tuh!!!

Menan untuk budak pun ada... tapi aku tak kasi fikri naik... macam tak sesuai jer untuk dia... kena ada peneman baru boleh... en.suami lak malas nak temankan... so takyah la untuk fikri.. kali ni kasi chance pada mama jer lepas geram yek.... keh keh keh....


Bersambunggggg..............




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

4 comments:

  1. kira baju basah pun naik benda2 ni semua ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh naik ngan baju basah gitu jer....

      Delete
  2. naik sblm mandi ke selepas mandi ni jaa?

    free, cayalah.
    eh, jap kalau sunway ke tak ke tak erk.lupa dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh naik anytime ngn baju kering atau basah sue...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...