kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 March 2014

Banyak Benda Aku Nak Citer Benornya



Ya Allah... kenapa ler ngan aku ni... punya laaaa bizi minggu ni wehh... sejak balik dari Penang hari tu memang takde masa free di rumah sendiri.... sibuk ke hulu ke hilir manjangggg.... tak lekat lama pun kaki dirumah... asal hari off day jer balik ke rumah MIL di Gunong... asal free jer ada jer menda lain nak dibuat.. keluar... keluar dan keluar.... dapur sendiri pun dah lama tak berasap wehh...


 


Aku penah citer kan... rumah Mil jaa sekarang tengah renovate... so, tetiap kali hari jaa offday jaa akan ikut en.suami balik rumah MIL for bantu tukang rumah buat kerja2 renovate. my laki tak pandai buat rumah pon.. tapi boleh ler nulongg sikit-sikit tu.. takat angkut batu, pasir, gaul simen.. pepagi hari lagi jaa keluar with fikri ikut en.suami gi kerja.. tengah hari lepas dia balik keje terus balik ke Gunong..


 


Tetiap kali offday hokay... memang takde masa free dah.. sibuk benar aih... pastu 25hb lepas masa offday sibuk ke USM kubang kerian siapkan asaimen dengan group kebiasaan jaa tuh... semalam pulak gi melawat adik jaa di Kem PLKN Batu Jong Kuala Krai... pastu memalam hari melepak di rumah parents jaa pulak.. coz dedua parents jaa tak sihat. pakat demam berjemaah. diorang tak keluar meniaga pon..

Next week lak ada 2 lagi esaimen terakhir untuk aku buat... due 30 mac dan 15 april... wuu.. wuu... wuu.. sangat-sangat bizi di minggu ni... thats why minggu ni entry di blog aku memang takde... takde masa nak karang entry baru... takde masa nak hadap dekstop... facebook pon dah jarang bukak...




Plus lagi bila Note 3 aku masuk workshop.. huhu... al-kisahnya rosak di bahagian lubang cas... maybe aku kuat sangat main tepon waktu cas... kendian mende tu asyik gerak-gerak kan... terus lubang dia macam longgar... langsung tak masuk cas weh.. skang ni aku dah takleh nak online ngan henpon ler... takleh dah nak nge-like status deme-deme lain... takleh nak whatsapp.. wechat.. IG.. huuu.. sedihh.. sedihhh!!




Hrmmm... sabor je lahh.. terpaksa guna cik nokia comel ni dulu... nasib baik Note 3 tu masih ada waranty lagi...  FOC! so, tak payah nak kuarkan duit sendiri.. tapi, katanya seminggu gak baru boleh siap... coz kena Q gak.. banyak henpon nak kena baiki... makanya tersadai lah Note 3 aku di Samsung Center Kota Bharu dulu...




Ikutkan hal sebenar... banyak citer yang aku nak share ngan korang nih...  nak share tentang kisah aku gi Lost World Tambun... nak share gambar aku gi Cameron... citer harian dan lelain citer lagi laa... tapi... tapi... tapi.... tu laaa... aku cam sesak napasss nak karang cerita yang banyak giler tertunggak...

Nanti la aku buat entry ber-episod eh... hehehe.. sekarang ni... aku nak berterima kasih pada yang berkunjung ke blog jaakechik.com, even takdak entry baru tetap ada yang menjenguk... tetap ada yg tanya kabar... tengkiu naa... nanti ada mood baikkk sikit.. aku update apa yg aku nak citer tu...

Nasib baik segala gambar-gambar gi Tambun, Cameron yang ada dalam Note 3 tu dah lama aku upload dalam draft blog.. kalo takkkkkk lagi haruuuu... alamat menangis ber-irama dan lagu ler aku... huhu... gambar dah lama giler upload, cuma word je belum dikarang.. tunggu naa.. akan di publish juga nanti..




Haa ni aku nak share aku dapat lagi CPUV baru wehh.. kali ni dari INTI... aku dapat sehari selepas aku buat entry yang aku dapat CPUV Ikea tu... ermmm nasib baik ler ada CPUV, ada gak earning even tuan tanah sibukkk... wehihi... kiranya hari ni aku tulis Entry Rojak hihihi.. dalam 1 entry segala benda aku citer.. hrmm kira halal la yekk??


 


Oklah babai... nanti free aku citer lagi ehh... aku rasa macam nak amik cuti jer 2-3 hari nanti... banyak kain baju kotor duk menimbun tepi mesin basuh wooo... hurmmm pening-pening.. kelam kabut hidup aku seminggu dua ni... rasa nak terperuk di rumahhhhh sendiri seminggu tanpa keluar kemana-mana!!

Sesekali luah perasaan di blog.. fuhh lega jap kepala otak aku!!




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


1 comment:

  1. sibur benor ye jaa. pa pe pon jaga diri k.. sibuk sibuk jga kesihatan pon penting tau.
    nway good luck ye utk buat assignment..jgn noty2.hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...