kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 March 2014

Big Red Strawberry Farm @ Cameron Highlands





On the way balik dari Lost World Tambun ke rumah kami di Pengkalan Kubor... kami sempat menyinggah ke Cameron Highlands dalam 3jam.... dah alang-alang kami lalu ikut Simpang Pulai terus naik ke CH...

Ini kali kedua kami kesini sejak kami kawin... pestaim pergi adalah masa sambut birthday jaa pada 01 Oktober 2010... masa tu fikri pun takdak lagi... hehehehe!!

Dulu kitorang datang 4 buah kereta... ipar-ipar jaa, mentua jaa, parents dan adik-adik jaa semua ikut... masa tu jaa sponsor sewa Homestay 2H1M dekat CH...

Setelah 3 tahun lebih berlalu.... kali ni kitorang mai bertiga pulak with anak sendiri...tapi datang kali ni kitorang tak tido sini ler... sekadar singgah dan snap gambar sahaja....


 


Hehehe... dah pandai posing rupanya anak bujang aku nih....




Mama pun nak posing gak laaa.... posing berdua jer laa boleh nya.. nak posing bertiga tak boleh coz takde yang nak tolong snapkan... malas aku nak mintak orang lain amikkan... so kitorang gilir-gilir jer la amik gambar...




Macam biasa kalau bab bergambar... gambar mama mesti di snap lebih sikit... muahahaa... bukan hape... kekadang spek bengkok sebelah.. kekadang tudung tak menjadi... kekadang mata lak terpejammm.... snap banyak-banyak baru senang aku nak pilih.... hehehehe....

Kau tengok selipar aku.....??? pelik tak?? huduh? memang pongg... tapi aku suka... sejak anak dara lagi aku pakai selipar brands nih... selesa pada kaki... gi mana-mana memang selipar ni aku suka pakai pong... heels aku buat koleksi dalam lemari jer... kah kah kah...

Selipar ni best. lembut berspan... pakai lelama pun kaki tak sakit.. tumit tak pecah... selipar ni Brand Aerosoft yang made in Thailand punya.... but sooo selesa bila pakai... heee!!




 Masa duk tunggu aku beli makanan... 
en.suami layan fikri main mende ni dulu...




Aku beli 1 Jus Strawberry Pure (kiri), 1 Ice-Cream Sundae Strawberry (tengah) dan 1 Jus Strawberry Ice-Cream (kanan). hok tengah tuh seksi gilerrrrr!!




Aku beli gak 2 ketui Kek Strawberry Cheese




Pekena Jus Strawberry Pure kat sini sedap jugak wehhh... rege tak mahal mana pun... yang aku punya tu RM4.90 jer... tapi memang pekat likat melekat.... betul-betul pure lahh!!


 


Yang fikri ni pulak berharga RM6.90. penuh dalam gelas tu dia letak buah strawberry... ada hok masam... ada hok manis... saiz campur-campur... tapi mostly kecik ler... bila dimakan ngan aiskrim dan whipping cream... stoberi tu pun turut rasa lemak manis... sedapppp!!!


 


Ada yang tergoda takkkkk????


 


Kami singgah di Cameron Highlands ni sekejap jer... naik pukul 12 tengah hari... pukul 3 petang kitorang dah turun... rushing nak berkejar balik ke Kota Bharu pulak... 




Dekat Cameron Lavendar ni pun kami tak sempat nak masuk... Just bergambar sekeping jer kat depan ni... plus lagi bateri kamera memasing dedua dah konggg so, terus tak jadik masukk.... 

Lagipun kami nak balik jauh lagi ni wehh... dari Cameron ke Gua Musang 2 jam jugak... dari Gua Musang ke rumah kami lak 2 jam lebih pulak... uuuuu penat.... kena cecepat balik...

Memasing dah ngantuk giler... hingga ada satu kali tu masa jaa yang drive jaa hampir terbabas ke bahu jalan sebab terlalu ngantuk.. (maybe masa tu aku terlelap sesaat) kalo aku tak cepat sedar dah sah sah aku masuk gaung masa tuh... huhuhu...

Masa tu en.suami dah berdengkur dah di sebelah.. dia terlalu mengantuk... tu yang dia pass kat aku.. lepas jaa brek mengejut terus dia tak ngantuk lagi dah... tak lama pastu dia drive kembali...

Apapun nasib baik Allah cepat sedarkan aku waktu tuh... alhamdulillah... Allah masa lindungi kami sekeluarga.. akhirnya pukul 7 petang kami sampai di Kota Bharu dengan selamatnya... syukur....


Babai Penang... Babai Tambun... Babai Cameron...





Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

22 comments:

  1. CH ke Gua Musang 2 jam..?? Biar betul ni.. Laju tu bawak... huhuhu..

    Rasanya 4 jam kott..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa'aa betul la kul 7pm kami dah sampai ke bandar kota bharu.. kami drive tak laju sgt pon...

      Delete
  2. dan lagi dia singgah cameron.. heheheh...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak, wahh sodapnya stoberi. ice cream sundae tu memikat hati. ecehhh. sheila tak pernah lagi sampai sini kak ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm dear... meh ler ke CH... jaa pon baru 2 kali jejak kaki ke sini....

      Delete
  4. Wah asyik berjalan jalan je ni

    ReplyDelete
  5. rindu kat CH

    Fikri dah besar.. hehehe
    dulu jumpa kecik bertatih lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 tahun 4 bulan dah dia sekarang ni hana.. hee!

      Delete
  6. bila lah nak sampai ke cameron highland ni wuwuwuw

    ReplyDelete
  7. bestnya.. rindu nak g CH lagi..

    ReplyDelete
  8. bahaya tu jaa.
    alhamdulillah xda pape kan.
    hati hati tau lps ni. tapi tu la dh dua dua letih kan..

    papepon sundae stobeli tu mmg seksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu lah... nasib baik takde pape.. jaa cepat tersedar... kalo tak... tak tahu ler cemana sue...

      Delete
  9. Bestnyer jenjalan kat CH..
    Hati ni dah la rindu giler dah ni nak ke sana cuma masa tak berkesempatan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung tahun ni ler MJ... tggu bonus masuk.. hikhik...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...