kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 March 2014

Breakfast di Garden Terrace @ Lost World Tambun





Hai.... good morning fikri....!! Seronok tido kat Hotel Tambun dik??? Meraungg raungg pulak dia bila kita kejutkan dia suh bangun... hok tu dia dah siap mandi tu... abah dia yang mandikan... punya la mengamuk sakan dia... hinggakan berguling-guling atas katil... hahaha... 




Syok ler tu tido lam econ... kan?? al-maklum laa umah kita takdak econ... tu yang syok terlebih tuh.. muahaha... mama ngan abah pun samo gak... terlajak tido sampai ke penghujung Subuh... sedap tergolek lam econ hoi.... mata pun bengkak.... 

Ye laa habis berendam dalam Kolam Air Panas Hot Spring and Spa malam tu pun dah pukul 11.00 malam... balik pulak tubuh memang letih giler-giler... penat... 




Okey... dah segala... jom kita turun brekfes kenyangkan perut di Garden Terrace... kat style makanan di hidangkan secara buffet... memacam menu ado heh!!




Apapun jom booking meja dulu... 




Fikri masih lagi badmood... nak berdempeng jerrr!!




Bila dah lama sikit baru dia ngekor bontot aku yang sibuk duk pilih makanan... macam biasa ler laki aku tak pandai nak berdikari sendiri... segala benda aku yang amik-kan... Dia telan jer apa yang aku pilih.. nak harap dia pilih dan amik sendiri memang tak laa....




memula aku amik telur separuh masak 3 biji




amik gak makanan ringan tu untuk fikri
Sosej, kepingan isi ayam, mashes potato..... dia elok jer makan...




ada gak nasi goreng, mee goreng...
standard menu brekfes orang malaysia ler kan.... 
aku amik itu sikit.. ini sikit... cecampur...




ada gak nasi lemak




Ini pulak kaunter western. pilihan air lak ada juice orange dan juice apple... Ada banyak lagi kaunte rmakanan lain, macam mee sup, roti bakar, pasta dan bubur nasi... Tapi aku malas nak snap banyak-banyak... cukup yang ini jer untuk di share ngan korang.... mana tahu kot lepas ni ada yang nak mai sini... boleh ler gambaran sikit-sikit kan... citer tanpa gambar kangg tak paham pulok...




Aku makan bubur nasi jer...pastu try itu sikit, ini sikit terus kekenyangann




My laki pun tak banyak gak makan... coz masih awal pagi kan... kami ni memang jenis tak makan di awal pagi... brekfes kitorang is pukul 10am keatas... hehehee....




Dah siap makan dahhh... jom balik ke hotel...




Balik ke bilik kitorang terus kemas segala pakaian kami... pastikan taklde yang tertinggal... dan kami terus pergi ke kaunter untuk check-out.... masa tu lebih kurang jam 10.30 pagi...




Kami check-out awal coz nak balik awal ke Kelantan... sebabnya kami ada nak menyinggah di tempat lain pulakkk... kat mana??? tunggu next entry lorrr..... hehehe... babai tambun.... insyaALLAH ada rezeki lebih nanti kami datang semula nanti yer.... tengkiu coz be nice to my family!!!


Bersambungggg...........





Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

8 comments:

  1. wahh, memang best aktiviti kak jaa. syuk nak travel tapi takde banyak masa kodd.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahun sekali kena gak plan cuti dab berseronok... utk gembirakan hati sendiri dan family... heee!!

      Delete
  2. Replies
    1. Standard menu hotel dlm malaysia... memana lebih kurang jer rasanya ..

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...