kelab blogger ben ashaari, KBBA,

06 March 2014

Budak Ceria Bina Kereta Api











Seronok bila ada anak ni... dia lah penyeri hidup kami laki bini tetiap hari... seronok tengok dia membesar hari demi hari... tapi aku nak tanya korang ni, sekarang ni musim orang pregnant ke? ramai kekawan aku yang pregnant wehh.. rakan blogger pon ramai yang peknen... contoh terdekat is Blogger Intan Berlian...

Musim mengawan kah sekarang? kekekeke....

Pada pasangan yang belum dikurniakan anak.... aku nak kongsi satu tips yang pernah aku amalkan masa aku "berusaha" nak kan anak dulu... coz aku dulu pun susah gak nak "lekat". hampir 3 tahun kawin baru ada rezeki timang anak sendiri..

Antara yang aku amal ialah.... setiap kali lepas solat... aku akan gosok perut aku (rahim). sambil gosok aku akan berselawat sebanyak 3 kali... lepas tu aku gosok lagi sambil doa macam ni.. "Ya Allah Kau Kurniakanlah Aku Zuriat" sebanyak 3 kali jugak...


Selamat mencuba yer kawan-kawan...semoga berhasil!!


Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

22 comments:

  1. Replies
    1. Kelakar si fikri ni... suka buat aksi pelik2...

      Delete
  2. kreatif dia bina train tu... agaknya memang musim mengawan kot sekarang ni... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim mengawan ehh...? Patut le ramai yg preggy musim ni... kekeke...

      Delete
  3. macam otomen ngan raksasa bila dier nak runtuhkan ketapi tu...kikikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm ye la kan... jaa pun baru perasan... hikhik..

      Delete
  4. seronok tengok orang tersayang membesar kan :D hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu laa.. kejap jer membesar. Rasa barubje semalam bersalinkan dia.. hehehe...

      Delete
  5. Hebat betul budak ni, pandai betul mak ayah dia jaga.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Pakat-pakat cuba amalkan tips tu yer...

      Delete
  7. laaa train ke.. ingatkan castle.. hehe.. kreatif sungguh fikri..

    ReplyDelete
  8. anak2 umo cam ni mmg suka susun brg panjang2..train nya nggak ada roda ya..hehe..kreatif

    ReplyDelete
  9. lepas ni nk try tips jaa vi eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba cikji... semoga berhasil.... amin!!!

      Delete
  10. train fikri ke main panjang benor.hihi.

    thanks jaa bagi tips tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat amalkan tips tu yer sue.. semoga sue berjaya dapat zuriat sendiri nanti. InsyaAllah....

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...