kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 March 2014

Butterfly Farm @ Cameron Highlands Part 1



cameron highlands, butterfly farm di cameron highlands, harga tiket butterfly farm, taman rama-rama, harga tiket taman rama-rama,


Masa kami di Cameron Highlands pada 15 feb 2014 lalu... kami sempat masuk ke Taman Rama-Rama (Butterfly Farm)




Harga tiket masuk ke Butterfly Farm ni ialah RM5.00 untuk dewasa dan RM2.00 untuk kanak-kanak... tapi disebabkan fikri ni baru 2 tahun... makanya FOC!




selfie 3 beranak di taman rama-rama...hehehe....


 


Awat bulat semacam pipi aku ni?




Fikri tengah duk tangkap rama-rama tu... memang jinak rama-rama yang kekecik tuh... senang jer nak pegang... pantang lepa terus fikri sentuh... sambil sentuh sambil dia cakap "Adik Geli..."


 


"eeee....adik geli....!!!"


cameron highlands, butterfly farm di cameron highlands, harga tiket butterfly farm, taman rama-rama, harga tiket taman rama-rama,


Hok kecik jer jinak.... yang besar-besar sume liar... asyik terbang jer... dia suka duk kat atas-atas... tuh yang nampak hitam hitam di dinding tu rama-rama ler tuu... 




Rama-rama memang banyak kat situ.. tapi sebab ada macam-macam kaler so dah tertukar ngan kaler bunga.. ada kuning.. ada putih.... ada merah... banyok tapi tak nampak bila dalam gambar...




Fikri berjaya tangkap 1 lagi rama-rama


cameron highlands, butterfly farm di cameron highlands, harga tiket butterfly farm, taman rama-rama, harga tiket taman rama-rama,


Kalo ko pandai perhati... 
korang akan nampak ada lebih kurang 10 rama-rama kat atas tu....




Hok besar-besar semua duk kat atas heh




Tuh fikri duk tengok ada sekor rama-rama duk makan buah betik.... ralit benor dia aihh.. tak berganjakk... sini takde pape pun.. tapi okey ler untuk budak-budak cam fikri... leh tengok rama-rama secara dekat dan banyakk.... cantik!!!



Bersambunggggg...........





Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

5 comments:

  1. oo dr tambun singgah cameron ye. .terhibur hati fikri ye. mama bawa bjalan..

    suka pic last tu. dh ghope bos kecik melawat kawasan je.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorang nauk ke CH kejap jer sue... dlm 3 jam gitu.. saje nak repeat kenangan lalu... hikhik...

      Delete
  2. Syoknya pi sini, kalau ke Cameron .. memang akan pergi sbb tiket murah

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...