kelab blogger ben ashaari, KBBA,

26 March 2014

Cara Nak Beli Voucher GROUPON Online



Assalamualaikum to my lovely readers


Camana nak mulakan mukadimah entry ni yek..? tulis straight to the point je  lah yer.. haha.. macam tak biasa kan? Okeh, hari ni jaa nak share ngan korang Cara-Cara Nak Beli Voucher Groupon. Ada yang masih tak tahu ke Apa itu Groupon?

Groupon ni laman web yang menjual pelbagai barangan secara online. macam-macam ada. dari powerbank, pakaian, menan kanak-kanak, periuk belanga, perkasas eletrik, henpon dan banyak lagi lahh...




Groupon jugak jual voucher holiday dan voucher makan-makan dengan lebih murah berbanding harga walk-in. buat sesape yang tak penah tahu apa itu Groupon. jemput singgah cuci mata ke laman web diorang disini : www.groupon.my

Semalam bila jaa post status di FB pasal Groupon offer voucher murah ke Tambun... ramai duk inbox / whatsapp jaa tanya camana cara nak beli voucher Groupon nih.

So alang-alang mood rajin aku datang... aku rajinkan diri tulis entry ni untuk korang yang masih tak tahu Cara Nak Booking Voucher Groupon nih. gigih aku printscreen dan edit segala gambar tu okey.

So sila berterima kasih kat aku.. ~ok sila lempang muka aku laju-lajuuu!


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Dah buka Website Groupon? ok jangan lupa register yer (daftar akaun). just masukkan butiran yang dia mahukan macam kat atas tu. nanti senang ler nak shopping dalam Groupon nih...

Jaa penah ke beli voucher cuti-cuti dengan Groupon? ofkos la sayang!! bukan sekali... tapi dua kali dah... pertama jaa beli voucher cuti-cuti ke A Famosa Resort di Melaka (RM68). 

Kali kedua pulak jaa beli voucher Pakej Murah Ke Lost World Of Tambun Ipoh (RM235). sila klik link kat bawah tu kalau nak baca entry lama jaa pasal pengalaman bercuti guna Voucher Groupon ni yekk!!


Beli Voucher Groupon ke A Famosa Resort Melaka
Kami di Safari wonderland A Famosa Resort
Karnival Show di Cowboy Town A Famosa Resort
Mandi Manda di Waterworld A Famosa Resort



groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Okey... jom berbalik pada topik utama...

Macam mana cara nak beli voucher dengan Groupon ni? mudah jer.. pastikan korang login dulu groupon ni. pastu pilih apa benda yang korang nak beli. then terus Klik BUY macam jaa tanda kat gambar atas tuu..

Itu contoh untuk nak beli voucher cuti-cuti ke Groupon ye sayang sayang semua. for your information jugak offer Tambun ni sedang "On Going" sekarang ni okeh. RM265 sahaja.

Pakej ni termasuk stay 2H1M di Hotel Lost World Of Tambun termasuk brekfes untuk 2 orang. 2 tiket ke themepark tambun. 2 tiket ke Hot Spring and SPA (kolam air panas) pada malam hari. Murah berganda berbanding harga walk-in okeyyy!!!




groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Okey bila dah Klik BUY, akan keluar pages macam kat atas ni. korang pilih berapa amount voucher yang korang nak. pilih cara pembayaran (via credit card, online banking or etc etc). pastu tick 2 kotak yang jaa bulatkan merah tuh.

Then dah siap semua, Klik Submit Order.


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Sama jugak kalau korang nak beli voucher makan. Klik BUY aje okey.
(pakej ni hok jaa beli semalam ni...hehehe...)

groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Pastu akan keluar pop-up macam kat atas gambar ni. dia akan suruh korang pilih kat cawangan Kenny Rogers Roaster (KRR) mana yang korang mahukan. pastu Klik Buy sekali lagi.


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Pastu akan keluar gak pages macam gini. pilih amount berapa voucher yang korang nak. pilih cara pembayaran dan tick 2 kotak yang jaa bulatkan merah tuh. then Klik Submit Order.

Paham tak ni?

Nak beli apa-apa saja via Groupon ni korang just guna cara macam ni jer. pertama LOGIN akaun groupon. pilih apa benda yang nak dibeli then Klik Buy. mudah bukan?


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Okey dah paham step tu... meh kita ke step lain pulak.. bila korang dah settled di bahagian Klik Submit Order.. akan keluar pulak pages macam kat atas ni. korang terus Klik Proceed.


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,
.

Kemudian akan keluar pop-up macam gini (kalau korang pilih cara pembayaran via M2U). kalau korang bayar guna CimbClicks akan kuar yang Cimb punya lah okey... pastu masukkan username dan password M2U / Cimb korang. then masukkan nombor kod TAC (yang dihantar oleh pihak bank ke phone kita).


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,


Dah siap semua... akan keluar status "Successful"


groupon, voucher  groupon, cara nak beli tiket murah, cara nak beli guna groupon, voucher murah groupon, cara nak beli pakej groupon, groupon online,



Tak lama kemudian akan keluar pages begini... fokus dekat yg apa jaa bulatkan tuh ya. kat situ ada tulis "Download PDF" so korang KLIK mende tuh. nanti akan keluar ler voucher korang dalam bentuk A4. 

Bila dah keluar... korang boleh print dah simpan! 

Bila dah pikir bila tarikh nak check-in bilik korang boleh jer terus call pihak direct ke hotel tersebut untuk booking tarikh check-in / check-out. cakap jer korang nak check-in guna voucher groupon.

Masa tu, receptionist tu akan mintak ngan korang Nombor Kod Voucher dan Nombor Kod Security voucher tersebut. (boleh amik / refer di voucher tu). 

Lepas dah siap booking bilik... korang akan diberi Number Booking Order oleh pihak hotel. nombor tu sila save. jangan hilangkan. nanti nak tukar tarikh ke hape korang just call bagitahu jer nombor booking tu... 

Paham ke ni?

Sama jugak kalau korang nak beli voucher makan-makan. cth, macam kalau nak makan di Kenny Rogers Roaster korang call jer bagitahu cawangan KRR yang korang nak pergi tu. call tanya available ke tak tarikh dan waktu yg kroang nak pergi tu. jangan main terjah gitu jer. apa-apa hal baik call dulu.




Bila nak pergi check-in atau gi makan-makan just tunjukkan aje file PDF yang korang print tu. nanti dia akan scan dan korang boleh redeem ler bilik hotel or makanan korang tu...

Kat atas tu contoh voucher groupon yer. itu contoh voucher yang jaa beli masa ke Lost World Tambun pada Februari 2014 lalu... beli voucher. print dan booking tarikh. SIAP!!

Now aku harap korang dah paham camana nak beli Voucher Groupon nih. aku tetiap hari ushar laman web Groupon ni. saja cuci mata tengok apa yang murah. kalau kebetulan ada duit dalam M2U boleh ler beli... hehehehe...



Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :
jaakechik@yahoo.com atau inbox di www.facebook.com/jaakechik

44 comments:

  1. kak, sy xnak komen pasal entry ni, sy cume nak komen.. 'Comeynyeee kulit muka akk" hehehe..pakai produk ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii kemain memuji yekk... hahahaha... akak guna foundation maybelline jer... kasi tutup semua jerawat/cela yg adoo... hee!!

      Delete
  2. ni lama dah tak membeli ni, ahakss...walhal baru jer bulan lepas... thanks for sharing jaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom beli voucher murah groupon lagi jommm....

      Delete
  3. Assalamualaikum kak, wahh thanks kongsi entri ni. sheila pun tak pernah beli groupon online. hehee in shaa Allah, mungkin satu hari nanti boleh cuba. heheh singgah sambil menabung ford dan digi ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...

      Beli voucher groupon ni mmg best shiela... jimat berganda... harga yg ditawarkan mmg murah..

      Delete
  4. thanks jaa kongsi
    boleh la lepas ni beli .hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat shopping voucher groupon sue..

      Delete
  5. salam kak.. macam mane nak dpt num hotel tu? kat voucher tu dh ade tulis ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. No.telefon kena refer dekat groupon. Biasanya dia akan tulis no tel, lokasi dan website hotel dekat post deal tu... cuba carik... kalau tak pon... boleh jer google terus no.tel tu... pasti jumpa punya...

      Delete
    2. Ya. Call hotel terus utk konfem kan tarikh check in...

      Delete
  6. Bagaimana keselamatan akaun kita bila transfer money online ni... Itu yg saya bimbang

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far okey je.. sy belum ada masalah lagi dlm bab transfer duit online ni...

      Delete
  7. kalau beli handbag macam mana pulak ye ? nanty dia akan hantar ke alamat yg kita bagi kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. pastikan masukkan alamat yang betul.

      Delete
  8. Salam, thx for info. Sgt informative. Jus nak tanye, kalau beli yg percutian tu memang kena call pihak hotel/resort b4 datang ye?Mean kalau plan nk pergi time school holiday kena booking dulu juga lah ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. nak selamat baik booking dulu. sebab risau nanti kot-kot hotel full house pada tarikh yang kita pergi tu, nayaaa je kangg...

      Delete
  9. saya dh try nk beli dri groupon nie.. tapi slalu naik something apa tah.. nnt saya direct tnya sis la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh email saya : jaakechik@yahoo.com

      Delete
  10. Sis...kalo jenis bnk in gna mesin atm kna tekn yg mana ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, shopping dengan Groupon boleh buat pembayaran melalui atm ke? rasanya takleh kot!

      Delete
  11. Sis, nak tanye satu pasal groupon ni..td baru je beli set of 3 luggage..semua dah setel..so mcm sis ckp dia bg groupon voucher.. so utk purchased ni dpt "Voucher value: RM1,499.00" Use this voucher by 28.02.2015..

    actually mcm ane nak gune klu beli goods..sb sis beli utk travel and dine in...

    Tolong sy fahamkan yer..

    Thanks..
    yaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau beli barangan, nanti dia akan poskan ke alamat kita.

      Delete
  12. kalau pakai debit card boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pasti. sbb biasanya sy transfer online aje. boleh kot.

      Delete
  13. thanks for info yg sangat berguna :D yayyy boleh pi sunway lagoon \O/

    ReplyDelete
  14. Asalam ja...pakej skli ngn hotel sekali ke...kat lost world tambun tu..n lau booking terus bayar ke ja heheh..sori sy tnya sbb x tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. ya yang saya beli ni pakej theme park dan hotel termasuk breakfast utk 2 org. nk beli voucher dgn groupon mmg kena byr terus. guna kad kredit pon boleh.

      Delete
  15. kalo kita ada anak2...camne ek ..sbb groupon tu serba serbi utk 2 orang je kan kan

    ReplyDelete
  16. Assalam Ja. saya masih tak faham. walaupun kte ada voucher tp kte tetap kne bayar pakai credit card or transfer ker. so ape function voucher tu. contoh nk beli goods guna voucher. tlg ek.

    ReplyDelete
  17. kak, klu kite xprint blh x? kite just printscreen kt hp je blh x?

    ReplyDelete
  18. Sis nak tny,kalau sy da booking hotel,boleh ke sy walk in ckp nk redeem voucher??kire cerita da trbalik..sy da terbooking hotel pstu br tpikir nk jenguk groupon.

    ReplyDelete
  19. assalam akak. bila dah beli voucher tu, lepastu boleh pergi bercuti during travel period ke atau kena tunggu deal tamat baru boleh pergi? huhu

    ReplyDelete
  20. salam sis ... selamat ke beli dekat grupon nie?? tak ada kes penipuan ker ???

    ReplyDelete
  21. mmg harga voucher tu tetap or masih perlu bayar di hotel.. sebab mcm ada gak syrat kat situ contoh friday to saturday kene tambah kat hotel..

    ReplyDelete
  22. As salam,Kak jaakechik. Ain nk tanya. Baru ni ain ada nk bli boucer slimming treatment. Tp mase nk buy tu die suh isi code gift, mne nk dpt ek code gift tu? Comfius la 😓

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...