kelab blogger ben ashaari, KBBA,

08 March 2014

Din Rio Corner @ Jalan Pengkalan Chepa





Gambar ni dah lama nih... tapi aku tak kira nak jugak share kat korang pasal kedai makan ni... wehihi... nama kedai yang kami makan ni ialah Din Rio Corner... 

Kedai dia takde signboard... so, memang kalau ko cari macam tu takkan jumpa even kedi tu di tepi jalan besarrrr!! yang pasti kedai ni mudah cam sebab ada Skrin Besar...

Kalau time bola... fuhhhh tak cukup meja beb!!!




Aku order Kueyteow Lakna untuk diri sendiri

 


Pastu order gak Mee Bandung for my laki




Eh, selingan sebentar...

Bila tengok gambar ni kan.... terus teringatkan Note 3 aku...  seriyes aku rindu giler kat henpon tu wehhh... lama benor dah hantar workshop.. tapi tak sesiap lagi... 

Bila call diorang cakap phone aku tu "makan masa" sikit... coz phone aku dia hantar baiki di KL sebab under waranty.. seriyes aku sunyi tanpa smartphone... 

Takleh nak online alwez cam dulu dahhh!!! HUHUHU




Ok stop selingan pasal henpon... and takmo sedih3... meh sambung citer makan-makan balik... hehehe... untuk air aku order jagung cincau... my laki order Neslo....

Sedap ke? 

Okey-okey saja... not bad... just nice!! 

Kalau ada yang nak try, meh aku bagi landmark-nya sikit... kalau korang dari Airport Pengkalan Chepa kedai ni duk di belah kiri jalan sebelum Sekolah Maahad Muhammadi Lelaki...

Apa yang sedap kat sini??

Bagi aku Tomyam dan Belut Goreng Berlado dia Sedap...!!! 

Tapi tuuuu bagi tekak aku laa... bagi tekak korang aku tak tahu.... dulu aku dah penah buat entry pasal kedai ni... Makan-Makan @ Din Rio Corner

Kekadang sedap di tekak aku, tak sedap di tekak orang lain.. sedap di tekak orang lain, maybe tak sedap di tekak aku... ye dakkkk??? apapun pi lah try dulu...!!

No. telefon kedai ni : 017-6775712 (Din)




Oklah babai.. tu jer aku nak citer... hehehehe.... Aku ngan En.suami jer ke kuar malam tu? Idok ler kitorang mai bertiga ngan Fikri... tapi masa ni Fikri tido atas riba... thats why dia takdak dalam pic kami ni... hew.. hew.. hew... 


Fikri kasi chance mama-abah goyang gedixx maaaa!!!




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

8 comments:

  1. nnt iman g la tggu honeymoon yg ntah bila..

    ReplyDelete
  2. waa mcm sedap jee kak. *lapar tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanh sedap pun dik... bagi tekak akak ler... hee!

      Delete
  3. patutla siang2 xjumpa.. xde skrin.. heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam baru mudah jumpa kedai ni cikna. Start buka kul 5ptg.

      Delete
  4. mcm menarik je tgk ko teo ladna tu.

    jaa, sebut pasai belut kan.skrg kn my laki ada kt kuantan, dia ada la cite.zmn bujang ska la juga makan belut masak kicap. tp hari tu bila makan je belut dh x boleh prgi. myb lama sgt kot x makan. nak suruh cik binik masakkan mmg tak la wei.. grrr, kembang tekak.. sbb sy x makan belut.

    sy tgk sapa ygmakan belut ni mmg cayalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe sebab hanyir kot. Jaa kalau hanyir.. pon takleh nk telan gak.

      Baideway tips hilangkan hanyir belut ialah... rendam dan ramas ngn cuka makan.... kejap jer habis hilang segala hanyir dan lendir dia tuh..

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...