kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 March 2014

Hot Spring and Spa / Red Indian Show @ Lost World Tambun





Special bagi sesapa yang menginap di Hotel Tambun... kita akan dapat satu pass masuk ke Hot Spring and Spa di Lost World Of Tambun secara percuma...




Pukul 9 malam kami berjalan masuk semula ke dalam theme park ni... untuk masuk kesini dia akan ada gelang khas pulak... tak sama ngan gelang yang masuk waterpark siang hari tadi... pintu masuk pun lain.. even benda tu memang kat tempat yang sama...




Bergambar dulu sebelum masuk...




Tapi masa ni jaa betul-betul kecewa coz bateri Note 3 jaa memang tak ada langsung... tak sempat nak cas di hotel... powerbank ada tapi tak sempat guna gak... coz tertinggal dalam kete...




Makanya jaa snap gambar guna Note 1 en.suami aje... bateri dia pun masa tu dah separuh nyawa... time-time terakhir memang batery betul-betul dah kurengg.. dan tak boleh nak guna flash...




Hasilnya ini jer laa gambar yang terhasil... gelap gelita... rasa nak nanges jer bila tengok gambar tak comel... hrmmm sabar je laahhh....




Kira okey ler daripada langsung takde gambar




Kalau kat tempat bercahaya baru ler nampak terang sikit.. kalo tak kelautttt!!! itu pun jaa dah pilih-pilih dah mana yang terbaik... yang lelain memang sadisss!!

Kalau la Note 3 aku ada bateri malam tu dah sah-sah gambar ni akan terangggggg dan cantik.... eee.... sedihhh betul lahai...  gelap gelitaaaa!!


 


Malam tu... ada special occasion di dalam Hot Spring and Spa ni.. diorang kata ini show special untuk malam tersebut sempena Hari Valentines Days... 

Aku ngan en.suami masa tu... terpinga-pinga... "Aikk valentines day ke hari ni?" memang aku tak terpikir pun pasal valentine ke hape...

Sumpahh aku pilih tarikh tu bukan sebab Valentine ok.. hanya kebetulan... lagipun Valentine kan haram... takde maknanya aku nak celebrate bagai....

Hok sebenarnya Red Indian ni takde dalam pakej... ini special sempena Valentines Day dan sempena Hari Chap Goh Mei je... hari-hari biasa memang takde...


 


Jadinya kira bertuah gak la kami malam tu... boleh tengok show red indian... sebijik macam pertunjukan di Cowboy Town di A Famosa Resort punya.... memang best!!!

Ada pertunjukkan main api... sembur-sembur api... dan jugak makan api... berani betul diorang ni... Malam tu diorang ada gak anjurkan game Limbo Rock... game yang kita kena lalu di bawah batang yang berapi tuhhh....

Masa tu pengacara majlis tanya penonton... cakap nak try game ni?? terus aku tunjuk kat en.suami dan diorang amik suh join diorang main Limbo Rock dan bertanding ngan penonton yang lain...

Yang syoknya.. my en.suami menang dalam game tu hokey... dapat hadiah FM Tambun!! even tak penah main... dia buat ngan bersungguh-sungguh!!! salute you my dear... superrrr hebakkk!!!

Macam tak caye pun ada... ngeeee!




Dah habis Red Indian show kami terus layan berendam dalam kolam air panas lagi... best... ada yang panas suam-suam kuku.. ada yang panasss nya terlalu panassss...




Hok ni aku dah macam rupa hantu dahh... gelap gelita tak nampak apa pun.. sebijik macam hantu kak limah... kah.. kah.. kah... redo jer laa....





So far best jugak tetengah malam duk berendam lam air panas nih




seharian duk main air sejuk, kita tukar lah pulok kannn...




So far percutian singkat kami di Lost World Of Tambun ni benar-benar menyeronokkan... RM235.00 yang kami bayar dirasakan sangat berbaloi dengan apa yang kami dapat...

Seriyes aku cakap... aku bukan orang senang boleh nak gi cuti-cuti bebila masa or dimana-mana saja... dapat gi tempat gini pon aku hepy banyak dah...

Nak harap gi obersea memang tak laa kot buat masa ni.. kecuali kalau ke Pattani Thailand.. itu memang aku sokmo pergi... dah situ kampung parents aku.. heee!!!




So korang.... jom la bawak family datang sini jugak...tak perlu belanja besar... ada lima nam ratus dah boleh jenjalan dah... (tiket beli awal-awal. RM500 tu spare untuk minyak + tol + makan shj)...

Cuti-cuti aku alwez cuti-cuti bajet... sume benda aku terpaksa bajet-kan... almaklum la setakat gaji aku ngn en.suami mana boleh nak berbelanja lebih... terlebih belanja sikit.. dah sah-sah akan sengkek di tengah bulan... heee!

Okey laa stakat ini dulu entry Tambun untuk hari ni.. dah banyak aku publish sekaligus hari ni rasanya... esok lak aku akan publish entry pasal Review Hotel Tambun pulak... tunggu naaaa esok.....!!!





Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

12 comments:

  1. Assalamualaikum kak, hahhaa samalah kes dengan sheila. phone habis bateri.. nak tangkap gambar pun kemain payah. minta kawan2 tangkapkan guna kamera diorang je. alahaiii nak mandi sini lagi... best kan kak ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... tu palinggg sakit hati part bateri phone habis kan... 1 dah konggg terus... 1 lagi dah phujung nyawa... sadiss betul...

      Delete
  2. Replies
    1. Syok gak berendam air panas memalam buta... hikhik...

      Delete
  3. tak sabar rasanya nak baca entri pasal hotel..

    ReplyDelete
  4. baru dapat voucher tadi, bolehlah pergi ni...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ker... bagus la... sini mmg best...

      Delete
  5. best nya dapat berendam lagi..wuuhuu!!..

    ReplyDelete
  6. bab berendam nampak jari yg tak menahan tu. kak limah pon kak limah la jaahihi.jji ada jugasekeping dua kan.

    thniah kak ur husband dpt jga menang ye even x perna cba kan sblm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu la sue... nasib baik ada gak kenangan... kalau dedua phone habis bateri... dah sah2 melopong kami mlm tu... kihkihkih...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...