kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 March 2014

Sani Char Kuey Teow di Bayan Baru Penang





Malam terakhir aku di Penang... aku request nak makan Char Kuey Teow yang sedap di penang.... aku nak belanja adik-adik ipar ngan biras aku pulak... kali ni turn aku lak payung mereka... baru adil kan?


 


Asyik diorang jer belanja kami... segan jugak... So mereka bawak aku makan kat kedai Sani Char Kuey Teow ni... kedai ni dekat Bayan Baru... kitorang pergi 8 lapan orang with si kecik Fahmi dan Fikri (dlm stroller).




Aku malam tu pakai sesempoi mungkin hingga tak sedar aku pakai tudung sibai-sibai macam gitu jer... punya laa serabai... hahaha... masa kami pergi ni dah pukul 10pm. jaa pun baru habis exam jam 6ptg, itu yg rupa macam tu kot. muehehe..




Kami order 6 pinggan Char Kuey Teow Special.. harga yang biasa RM4.00. yang special RM5.50. ada telor mata kerbau sebiji... ada kerang dan ada 4 ekor udang besarrrr!!




Okeyy meh kita zoooommmm kasi dekat sikit... ehemm... menggoda tak? ekceli udang dia ada 4 ekor benornya tapi ada terselit kat bawah... jaa tak perasan, ingat kan ada tiga.. itu yang jaa susun dan terus snap tu... rupanya ada lagi sekor duk terselit di bawah...




Untuk fikri jaa order fries jer laa... hrmmm bertabah lah yer dik.. esok-esok dah besar baru mama order Char Kuey Teow yekk... skang ni makan je la apa yang ada... huhu...


Total bill malam tu ialah : RM48.50


:: Entry throwback ni... even citer ni dah lama basi, bertabah je lah korang membaca yekk... sila feeling aku berada di Penang lagi... hehehe... pelan-pelan kayuh karang entry!



    Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :


    8 comments:

    1. Vee tak minat CKT. Haha. Dan allergic to prawns T_T

      ReplyDelete
    2. lamo giler xmkn charktiow, sbb Angah Charktiow kat ketereh ni dah tutup.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Di kelate ni pyoh nk cari char kuey teow jok sedak dih cikji... byok hok kelautt...

        Delete
    3. wah wah udang tu.. menggoda sungguh!

      ReplyDelete
    4. bayan baru dekat depan sunshine ke jaa?
      ke bayan baru area lain..
      dlu masa ddk pennag slalu mkan char ko teow dkt dpn sunshine tu.mmg sedap. skrg ni ntah ada lagi ke tak

      ReplyDelete

    DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

    DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...