kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 April 2014

Beli Produk Olay Total Effect Melalui Zalora


~ Assalamualaikum WBT ~


Sukanyaaaaa.... bila dunia shopping berada di hujung jari nih... ketuk keyboard tup tap tup tap... proceed payment via online banking... dalam 2-3 hari barang yang di order sudah pun sampai...

Fuuyohhhh... senang sungguh shopping with Zalora nih....

Korang penah shopping with Zalora? heiii korang rugi ler kalau tak cuba... jaa dah 4 kali shopping kat website Zalora ni tau... semuanya sudah selamat sampai... 

Pestaim shopping dulu jaa beli 2 pasang selipar. 1 heel dan 1 sandal. refer entry ini "Jom beli kasut dengan Zalora". kali kedua pulak jaa beli sepasang kasut untuk readers blog jaa, refer entry ini "Barang Zalora dah selamat sampai"

Kali ketiga pulak jaa beli kasut sport untuk my laki... boleh refer entry ini "Beli kasut Zalora melalui cash on delivery (COD)". okeh itu semua bukti tentang pengalaman jaa shopping with Zalora yer.. Aii tak cakap kosong maa...


 beli produk olay, olay total effect, pengalaman shopping zalora, zalora tipu customer?, zalora.com.my,


Untuk kali ke-4 jaa cuba beli produk Olay pulak ngan ZALORA. jaa beli sebab jaa memang pakai produk Olay ni... plus lagi ada offer murah... RM32.90 sebotol... harga biasa RM39.90. so dah boleh save banyak hingget kat situ... zaman barang naik harga ni kita kena bijak membeli.. bila dah murahhhh kemain... harus ler rembat 2 ketui sekaligus... ye dakk?




Gilaaaa shopping kat sini sebab jaa ada Voucher ZALORA bernilai RM50. harga Olay Total Effect for 2 botol is RM65.80. so bila dah berbelanja lebih dari RM65 di ZALORA kita akan dapat free shipping (free postage) so..nak jimat jaa amik dua untuk cukupkan RM65... kalau shopping bawah RM65 kita akan di caj kos shipping sebanyak RM5. tak ke rugi tuh? RM5 dah boleh order Kuetiaw Goreng hokey... hehehe...




Bila dah konfem nak beli... terus jer buat pembayaran secara online... jaa ticked online banking via maybank2u... lepas dah masukkan kod voucher RM50.. jaa hanya perlu bayar RM15.80 sahaja... ohhh syurganya lahaiiiii..... 2 botol Olay hanya kena bayar RM15 aja okay... ermm suka3x...




Dah settled pembayaran tuh... dalam masa sejam gitu aku dah dapat email dari Zalora... dalam email tu diorang cakap dah siap bungkus dah barang yang aku order... dia jugak ada beri number tracking sekali (yang aku bulatkan tuh). terus boleh trace barang kita tu bila akan sampai... tapi biasanya paling lewat pun 3 hari bekerja laa...




2-3 kali sehari aku trace di website G-DEX okey...haha!!




Order 30hb Mac 2013 (ahad). pastu 02 April 2014 (rabu) dah selamat sampai di office aku dah.... apesal kat opis? sebab aku ngan laki aku alwez takde di rumah time tengah hari. so better bagi alamat opis... lebih mudah G-Dex nak mai hantar.... (^_^)


beli produk olay, olay total effect, pengalaman shopping zalora, zalora tipu customer?, zalora.com.my,


Tingggg... ini ler 2 ketui Produk Olay Total Effect yang aku order tu... kiranya tu dah boleh buat stok 5 bulan tuh... muahaha.... boronggggg 2 singget!! keh..keh...keh... okey aku mengaku aku tamak haloba disitu. dan tamak adalah sikap syaitonnirojim... okey aku insaf.. pasni tobat tak buat gini dah... haha.... membebel laki aku.... ampun bang!!! barang murah bang.. plus ada voucher.. camana aii tak giler bang oii.... hahahaa...


beli produk olay, olay total effect, pengalaman shopping zalora, zalora tipu customer?, zalora.com.my,


Pakai produk ni kunun nak elakkan kulit nampak tua. anti-ageing katanya.... also known as (a.k.a) anti penuaan. perasannngggg kunun nak kulit secantik SitiNurhalija YUNA. hikk hoookkk.... bukan laa... aku beli sebab harga dia murahhhh benornya.... harga di supermarket RM39.90 ok. memang superrr jimattt beli ngan Zalora time dia buat diskaun ni....!!




Produk Olay Total Effect ni aku pakai on off jugak. selang seli with Krim Fair & Lovely. so far okey ler ngan muka aku. time rajinnnn... aku tempek banyak-banyak kali.. kalau malas.... idok ler menyempat nak pakai... buh bedak je pung... hahaha.... ada tak kat sini yang pakai Olay?? 

Eh, jangan tak tahu mak aku yang umur 58 tu pun pakai Olay ini okey.... setakat ni muka dia yang banyak jeragat tu dah banyak hilangggg dah... suka jer aku tengok... tapi terpikir jugak... pandai pulak dia beli produk Olay ni..?..? aku tanya sape suggest? dia cakap dia lamaaaa dah pakai... takde yang suggest pung... 

Aku yang muda ni pulak terkedu... "hebakk mak aku!" (^_^) hahahaa.... korang semua ni pulak pakai produk apa untuk muka? untuk make-up???? meh ler sharing sesama kita kat sini...



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

16 comments:

  1. Replies
    1. Putih sebab camera 360.....!!!
      Har...har...har....

      Delete
  2. Assalamualaikum jaa, perghh best gila shopping zalora. sheila first time beli guna voucher rm50 gak. tapi kena bayar shipping rm5 sebab tak cukup syarat free postage tu. hihii memang puas hati dengan zalora ni. hehehe btw dulu sheila pakai garnier kuning. sejak mengandung muka jadi mengelupas dan kering, pakai pembersih safi 2 in 1. alhamdullilah. serasi dah. cuma guna pembersih semata-mata. malas gila nak pakai benda lain. heeee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...

      Lenkali kena beli RM65 ke atas baru dpt free postage... lebih untung... hehe...

      Sheila pakai garnier ya... jaa xpenah pakai produk tu... tapi adik jaa pengguna setia garnier.. elok juga tgk dia pakai...

      Produk safi pun jaa pakai... untuk toner... jaa guna safi balqis perfect 10 yg duta shila amzah tu...

      Tq sharing ye sheila...

      Delete
  3. bila teknologi dhujung jari..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila teknologi di hujung jari.... Semua benda nak beli online... wee!!

      Delete
  4. sue dolu pakai brand ni..mmm...sue pon sekarang online membeli kat zalora ni..mmg best kan...so far buat masa ni mmg cepat sampainya....suke....nanti sue buat review yee.....kiter sekarang ni mmg sue puas hati la pakai barang yg beli kat zalora ni...tp sue tgk jaa pakai apa pon mmg dah cantik ni...flewless je muka tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 hari jek dah sampai.. paling awal 2 hari pun dah boleh sampai brg yg kita order time GDex tu lajuu wat kerja... hee!

      Flawless hape nya... effect dari foundation setebal 4 inci semata-mata tu sue... hehee...

      Delete
  5. wah.olay pun dah ada jula kat zalora.nnt blh usha kot2 ada brg yg nik nak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 produk kosmetik di jual di zalora kak nik... rambang mata tengok... time dia buat diskaun hebat mmg best ler shopping di zalora... murah!

      Delete
  6. bestlah dapat voucher rm50..huhu~ :)

    ReplyDelete
  7. saya pun pakai ni jgk hihihihi... tp kulit jaa lg cantik.... mmg nampak muda gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak muda? Ewahh kembang semangkuk dah idung jaa ni tau... kekeke...

      Delete
  8. muja dah dua kali dapt baucer ni,, hehe,, suka kan,, btw, best tak pakai olay ni? umo muja sesuai tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa 3 kali dah dapat voucher RM50 ni muja... best gak olay.... umur muja sgt sesuai... cegah penuaan dari awal lagi baik...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...