kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 April 2014

Melilau Cari Kasut Besday - Peningg arr



Nak beri hadiah apa untuk birthday pasangan kita?

Bab hadiah besday , kami laki bini takde pape masalah dalam bab memilih hadiah. coz kami berdua dah terdidik terbiasa kalau part hadiah besday 2-3 bulan sebelum besday pakat mention dah nak hadiah hape? hahahha. nampak macam teruk, tapi bagi aku itu ler yang moleknya. nanti senang kita nak bajet duit. 

Kami dedua pun tahu setakat mana ekonomi memasing kan... so dah tahu berapa bajet yang mampu. setakat RM200 kebawah jer yang mampu nya. tinggi dari itu alamat, belum hujung bulan dah kena makan megi dan telor masin hari-hari... hahahhaa....

Buat permulaannya.. si besday boy bagitahu nak kasut kulit koko ala-ala macam gambar kat atas ni... dia siap whatsapp aku gambar ni hokey... okey... aii as bini mithali turtkan jua... tapi sampai masa nak gi beli, bertukar pikiran pulak... nak kasut sport pulak katanya.... nak cari kat Kedai Al-Ikhsan... okey jom kita cari.....




13 April 2013. di awal pencarian kami ke Kedai Al-Ikhsan Cawangan berdekatan Bank Islam... tapi non hadoo yang berkenan.... tak lawa katanya... okey jom kita ke cawangan lain...





Kami ke Kedai Al-Ikhsan Cawangan hadapan Istana Kota Lama pulak. kat sini tak yang berkenan gak... Pastu tukar pikiran... takmo carik kat Al-Ikhsan.. dia nak cari dalam KBMALL pulak... okey kerana sayang ku turutkan jua... letih toksah cakap... tapi nasib baik perut dah kenyang sebab dah makan di Kenny Rogers Roasters dah sebelum tuu... hehe...






Jamah lepas... jamah lepasss.... takde gak hok berkenan di hati dia... bang.. udah lah bang.. dah lewat ni... kalau takde jugak kita sambung carik esok la yer.. esok masih ada... hewhewhew... kesian aku tengok muka besday boy yang bengang takde kasut yang dicari...




Esoknya 14 April 2013 lepas jaa balik kerja terus ke Kota Bharu again bagi settlekan misi mencari kasut besday boy yg belum terlaksana... kali ni kami ke Kedai Al-Ikhsan Cawangan Kubang Kerian... tinjau punya tinjau... non hadooo yang berkenan gak... 




Style mana yang dia mahu... aku pun tak paham... nak beli yang Adidas Good Year atau Adidas Motorsport katanya... sbb design itu buleh di pakai secara santai / kasual.. bukan untuk bersukan saja... 





Pastu masuk pulak ke Kedai Al-Ikhsan Cawangan berdekatan Bilal... tak jugakkkkk dia berkenan... haii... peninggg arrr... masa tu dah lewat petang... jom balik dulu bang.. esok besday abang kan... kita datang esok pulak... tapi besday boy takmo balik lagi... dia kata nak beli Kasut Kulit pulak.. okey jom kita carik kat kedai H2 Collection di level 1 KBMALL....




ponnnn takde yang berkenaan.... grrrrr!!!




Kemain tersusun kasut kulit yang cantik-cantik kat atas rak.. boleh dia tak berkenan? patern mana yang ko cari bang? tell me plisss!! range harga sume okey... still dalam bajet.. kalau mahal pun kena topup sikit jer.




Tapi bukan harga yang dia tak berkenan.. tapi pattern! ada hok lawa, tapi ada zip... dia takmo yg berzip... ada hok berkenan saiz takdak... aku tunjuk kasut yang warna putih... dia rejected... payah nak jaga katanya... so pusing-pusing di Kbmall ni nothing yang di beli punggg! aiseyman!




Tempat terakhir kami singgah ialah di Kedai Kasut IMPIANA di hadapan hypermarket Pantai Timur di Kota Bharu... kat sini memang banyak pilihan kasut kulit yang menarik.. aku ada tunjuk 1 design tu.. dia pun dah berkenan... tapi nak balik pikir dulu katanya... nak datang esok lak.. okeyyy moh balik banggg!!




Esoknya pulak 15 April 2014 (hari besday dia) kami ke KB sekali lagi... kali ni aku dah warning siap-siap... pikir baik-baik yer bang... wat keputusan baik-baik.. ada ke takde ke... kena beli gak.. letih weii duk melilau carik kasut ni.. asyik keluar masuk kedai kasut... aku lak rasa muak ngn bau kasut... hahaha...




kali ni kami terjah Supermarket Billion




pilih bang jangan tak pilih...




tapi non hadooo jugak




Akhirnya kami kembali ke Kedai Kasut Impiana yang hari kedua kami carik kasut tu (refer pic atas)... lastly dia decided berkenankan kasut yang jaa tunjuk kat dia tu... haaa... tau pun... hok tu memang cantik.... len kali dengar ler suggestion bini mu ini.... (^_^)

Fuhhh lega akhirnya dah jumpa kasut yg dia berkenan!!!




Akhirnya kasut ini yang menjadi pilihan hati dia... Kasut Kulit Jenama Lee Cooper... alahai la bang... merata ko melilau... 3 hari berturut-turut lak tuuu... akhirnya pilihan si bini gak yang ko pilih kan... hahahhaa... berapa harga? sekitar RM200 sajooo.... 

Memula kami berkenan kaler koko.. tapi untuk saiz 5 takde ler pulok.. kaler koko ada seketul saja.. itu pun saiz 4! mana ler muat ngan kaki laki aku... pastu amik gak laa yang kaler hitam pun.. lawa jugak.... harap puas hati la abang dengan pilihan kasut besday mu ini yer... hehehe...

Selamat bergaya dengan kasut baru yer banggggg....!! (^_^) psttt...pssstt.... banyak nau gambar my en.suami tengah dukung fikri kan? ada yg perasan tak? aku kan keding lagi ketot orangnya... mana larat nak dukung kulu kilir wehhh.... wehihi... ampunnnn banggg!!!



16 comments:

  1. hepi bestday buat husband jaa..:)

    ReplyDelete
  2. sampai tertidur hat kecik temankan cari kasut besday yer...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak Jaa, lawa kasut abang.. hehehe punyalah susah nak cari sampai berkedai2 masuk. hehhehee sheila susah gak nak faham apa kehendak lelaki yang nak beli kasut ni. hiiiiihihii ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... tu laa taste dia di luar kotak pemikiran kita... hehehe....

      Delete
  4. happy birthday buat husband jaa...kasut 2 tahun yang lepas iolss dah belikan, tapi serious memang payah nak membeli kasut mereka ini... bukan setakat 1 mall, lebih dari 2 mall dan balik ke mall yang pertama dan sangat berjam2 untuk memilih... ha ha ha... next bagi duit suh beli sendiri jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih farah. Ja mmg dah bagi duit tu siap2 kat dia... masalahnya dia ttp suruh kita temankan dia.... tpaksa la ngekor... hee!

      Delete
  5. sanah helwah unutk asben akk.smge pnjg umo n murah rzki.. perghh! dah buleh cerita the journey ni pasal kasut saje

    ReplyDelete
  6. hamboiii.. sampai tiga hari berturut2 cari kasut ye.. nak tunggu hari besday jugak br jumpa yg berkenan.. kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki... biasa laaa chicna.. mmg cerewet bab memilih kasut, seluar, spek, purse dan belt. Sabar je lahh....

      Delete
  7. hahaha lamanya kan crik yg berkenan di hati.sma mcm cik abe saya.letih mengekornya mencari..sudahnya pilihan cik puan binik jugak yg berkenan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah pasal.. last sekali pilihan si bini gak yg dia pilih... hihihi....

      Delete
  8. uik dasyat gak nak pilih kasit sampai makan masa berhari2.hehe
    apa2 pun mmg isteri terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri terbaik? Hope so. InsyaAllah.

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...