kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 April 2014

OPPO - Eh, Berkenan Pulak Rasanya!!



Assalamualaikum


Masa kitorang 3 beranak duk melilau mencari kasut di KBMALL kami ushar gak kedai henpon... bukan nak beli Smartphone Baru... tapi saja cuci mata... takleh beli.. boleh jeling-jeling pun jaaaaadi ler!!


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone,


Memula tengok Smartphone Lenovo ni... hrmmm macam berkenan aja... bukan nak tukar ngan Samsung Note 3 aku... tapi rasa nak tukar ngan Tablet HKV yang aku penah beli duluuu...

Tablet HKV yang aku beli tak lama dulu dah jahanammm wehhh... bukan sebab terhempas atau hanggg tapi dirosakkan oleh Fikri.. dia curah susu dia ke henpon HKV tu.. terus kong!!! 


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone,


Sekarang ni rasa nak gak beli smartphone baru untuk fikri main game.. yang memurah pun takpe.. asalkan dia tak berebut main henpon kami laki bini... seriauuuu aku tengok dia pegang henpon aku sebelah tangan tau... huhu...


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone, oppo n1,


Dalam pada duk cuci mata tu, terlihat pulak Smartphone Jenama OPPO. wahhh comelnya.... harga terkini RM1798. OPPO ni comel okey.. kamera siap boleh pusing-pusing dan ada remote lagi... abang aku dah rembat seketul... uuiii jelesssss lak aku tengok dia duk tayang OPPO dia tuuu... melelehhhh ailio aku!! (^_^)


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone,


Ini pun hok jenama OPPO gak.. hok ni hok murah sikit.. spesifikasi pun jauh berbeza ngan harga OPPO yang 1.7K tu... ermmm telan ailio jer aku tengok phone comel-comel ni tau... kalau nak beli kena kumpul duit dari sekarang ler... hrmmmm...!!




Dalam pada sibuk ushar kasut dan henpon sempat gak tengok Restoran Seoul Garden yang baru di buka di KBMALL ni... wahhhh makin maju KBMALL sekarang ni yer... sume ada... banggg ooo banggg... bila kita nak mai dinner kat sini nih???? bulan depan jommmmm!!




Sushi King pun hadoooo... aku ada google pasal status Sushi King ni... sebab ada yang kata halal.. ada yang kata tak halal... mana satu betul nih? status halal dan haram jangan dibuat main ooo... setiap apa yang kita makan jadik darah daging okey... eee seram aku kalau orang islam termakan benda yang tak halal... huuu! mintak jauhhhh ler....!!



p/s : tak sabar nak tunggu Pawagam KBMALL dibuka!!!!


20 comments:

  1. Replies
    1. nak tahu pasal oppo refer kat sini yer liz :

      http://www.budiey.com/telefon-bimbit-android-oppo-n1-bakal-dilancarkan/

      Delete
  2. wahhh ada note3 pon meleleh ailio ke he3...

    wahhhh seoul garden tu.. ntah bler la nak terjah tu hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. melelh ailio sebab kamera boleh pusing-pusing dan ada remote control.... oppo tampak lebih smart!! heee!

      Delete
  3. comeynya smatpon tu.. harga pun boleh tahan comey.. hehe..

    tak sure lak seoul garden & sushi king tu ada sijil halal ke tidak tp dah selamat telan.. kikiki.. tapi if tak halal takkan kerajaan negeri bagi masuk kot.. Wallahua'lam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaa ni pulak tak tahu bila nak pergi mkn kat situ... dah survey harga hari tu... lebih kurang RM70 untuk 2 orang (termasuk air & tax) ermmm.... one day ofkos nak gak cuba nanti... fefeling duk korea gitu... kekeke...

      p/s : harapnya sushi king tu halal!

      Delete
  4. waaah akan ada pawagam ke kat kb mall??haritu pon ada gak g jln2 dekat kbmall tingkat atas banyak jual hp..murah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan dibuka nanti.. kini masih dalam proses pembinaan... maybe hujung tahun ni siap kot.....

      Delete
  5. dengar ceritanya OPPO ni memang awesome jaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa.... OPPO N-1 yg putih tu memang nampak smart betoi...

      Delete
  6. Berkenan gak oppo tu.comel.hehe
    Wayang nak buka kt kbmall.kelantan.betul ke.cm xcaya la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa'aaa hana... kbmall nanti akan ada panggung wayang... sila percaya.... hehehe...

      Delete
  7. Akak masih setia dengan enpon cap ayam akak ni.. Tak mampu nak beli enpon harga ribu2 ni.. huu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa pun guna henpon cap ayam gak lagi sbg henpon kedua... yg note 3 ni guna utk online.. whatsapp je... heee!

      Delete
  8. Cantik!!
    Tapi nak setia ngan abg Sam(sung) la...heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa pon masih setia ngn samsung gak sekarang ni...

      Delete
  9. mmg cun oppo(cot) tu.. rege pun cun.. haha.. duit kutu bila dpt? haha.. rembatlah seketoi.. deqla just berlenovo ker sekrg.. yg kaler putih pic 1st skali tu.. tp mahal sikit la dari rege tu.. maybe sekrg rege dah turun kan.. alhamdulillah paus hati gak guna tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit kutu dapat awal mei ini ler.... itu yg syok ushar henpon baru tu... kekeke... ooo deqla beli lenovo putih tu eh.... smart... Jaa pon berkenan...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...