kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 April 2014

Pertandingan Mr. Newfort Kelantan 2014 (Badan Cantik)



extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


Pertandingan Bina Badan 2014 bagi merebut gelaran Mr Newfort Kelantan - Badan Cantik 2014 telah diadakan di Dewan Sutera Emas di Hotel Sutera Inn Kota Bharu Kelantan pada hari jumaat 25 April baru-baru ini.





Jaa pun tak ketinggalan datang menemani en.suami yang minat dengan Sukan Bina Badan ni. en.suami jaa duluuuuu sebelum kawin memang agak aktif main gym. bukan setakat bermain... dia juga pernah kerja part-time di Solid Gym (berhadapan Maybank Wakaf Siku) lebih kurang 2 tahun gak rasanya kot. 2007-2009.




Tapi keje part-time tu berakhir setelah owner gym tu dah menjual segala peralatan gym tersebut kepada orang lain. owner Solid Gym dulu ialah Abang Wan (Anggota Pdrm). dulu petang sampai ke malam suami jaa abiskan masa di gym aje... gambar atas tu rasanya disnap semasa owner Solid Gym (yang bermisai) bertanding untuk gelaran Mr Kelantan 2006 rasanya kot. lupa sebab dah lama!




Tapi sekarang ni dah lama en.suami jaa tak ke gym.... ada gak lepas gian angkat besi di Extreme Gym di Pengkalan Kubor.. tapi itu pun jarang-jarang jugak... aktiviti bina badan (body builder) ni memang hobi no.1 dia sejak dari dulu.... dulu badan dia agak tough juga tapi sekarang dah lainnnnnn banyakkk dah... ini gambar latest dia masa aktif ke gym di pengkalan kubor sekitar 4-5 bulan lepas... 


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


Disebabkan pertandingan bina badan ini diminati suami jaa, makanya hari jumaat lepas kami 3 beranak pun pergi ler ke Sutera Inn untuk tengok acara ni berlangsung.. seronok gak tengok gelagat abang ketak-ketak duk tayang body kat sini. pelbagai gaya, pelbagai reaksi. ada gak yang cukup mencuit hati.. hehehe...

Pada hari tersebut terdapat 7 kategori yang dipertandingkan.... tapi kitorang hanya sempat tengok untuk kategori pertama sahaja iaitu >70kg terbuka. yang lelain tak sempat tengok sebab kami nak ada hal lain pada petang tuh..


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


Seramai lebih kurang 25 peserta rasanya untuk kategori pertama ni. bila dah sesiap posing untuk 5 posisi diorang akan dipilih untuk TOP 10 yang terbaik... pastu dari 10 peserta dia akan memilih sehingga TOP 5 pulak untuk menentukan sapa yang bakal no.1 - no.5.


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


Top 10


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


Top 5


Jom tengok TOP 5 bagi kategori >70kg terbuka ini berposing untuk 5 posisi. agak-agak siapakah pemenang no. 1, no.2 dan no.3 bagi kategori ini ya??? cer teka!


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


pose pertama


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


pose kedua




pose ketiga




pose keempat




pose kelima





Siapakah pemenang?



Peserta sebelah kanan mendapat nombor 1. peserta sebelah kiri pula mendapat nombor 2, dan peserta tengah mendapat no. 3. hrmmm... keputusan yang sangat memuaskan hati. ternyata pengadil memang telus...!! tapi sayang pic yang jaa snap masa ni gegar nam-belas. nerbes sebab jaa berdiri betul-betul hadapan stage. segan orang duk tengok2. muehehe (^_^).


 


Setelah selesai kategori ni... kitorang terpaksa tinggalkan dewan sebab kitorang dah janji nak bawak fikri jenjalan ke Taman Tengku Anis petang tu.. apapun sebelum balik sempat jumpa pemenang no. 2  (kiri) dan no.3 (kanan). makanya sempat laa bergambar sekeping dua. Peserta tag 48 tu menang Mr. Cool juga pada hari tersebut (anugerah khas).


extreme gym, main gym, mr kelantan 2014, mr newfort kelantan 2014, mr universe, pertadingan badan cantik, pertandingan bina badan 2014, solid gym, sukan bina badan,


My laki pun over eksaited nak tunjuk muscle dia... kekeke... baideway, jangan pelik pulak ya, bila seorang yang kedingggg macam aku berbicara pasal Sukan Bina Badan. hehehe. ini minat laki aku. bukan minat aku. tapi aku story kat sini sebab nak share ngan korang yang mungkin nak tahu, cemana rupa abang ketak-ketak bila bertanding untuk Badan Cantik. kekeke.




Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

10 comments:

  1. ni laki jaa boleh la geng ngan adik sue..pon suke benda2 gini..kikikiki..dolu kecik2 keding je..sekarang ni dah ketak sana sini dah,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la laki jaa dulu tu pun kurus juga... sekarang dah lain dah.... jauh benor beza ngn si bini yg kedinggg lagi keringgg....

      Delete
  2. fikri tumpang sekaki bergambar..:)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak Jaa, sheila scroll laju gila. geli laa nak tengok body builder ni. hehehehee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. tak sangka lak ramai yang geli.. aduuhaii... sory ya semua..

      Delete
  4. salam. fuuhhh tough nya hahhaha namun sungguh sy geli tengok :D

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...