kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 May 2014

Beli Cermin Mata Playboy di Focus Point KBMALL



focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Setelah 3 tahun berkhidmat untuk aku, akhirnya spek mata ni rosakkkk sudahhh.... selama 9 tahun aku bercermin mata ni, spek ini laaa yang paling lamaaaa sekali berkhidmat untuk aku tau.. sayang gila kot ngan spek ni nih... hehehe... masa Fikri belum "ada" lagi dia dah bersama aku... (^_^)


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Ahad - 25 Mei 2014, kau rosak jua.... bengkok 16 bila takde penyendal di hidung... gambar kat atas ni sengaja aku snap macam gitu coz nak wassap ke En.Yie punya pasal... muahaha... saje tunjuk muka seposen menggoda nak bodek beli spek baru.. ngeh3x...


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Makanya, malam itu kami 3 beranak ke KBMALL nak mencari spek baru... nak cari spek yang bajet murah sajo... sebab bajet untuk beli spek tak tersenarai untuk gaji kali ni.. mihmihmih... so puas melilau kedai optometris di sekitar KBMALL untuk survey spek yang berkualiti dan ngam dgn isi poket aku...

Aku biasanya suka buat spek di Kedai Milan Optical di KBMALL, tapi kali ni terasa nak try ngan kedai lain pulak... so, kami ushar Kedai Cermin Mata Focus Point yang berhadapan Butik Carlo Rino di ground floor KBMALL...


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Banyak sungguh pilihan spek yang ada... hingga aku konfius tak tahu nak pilih yang mana... sebelum ni aku asyik pakai yang bingkai besi jer.... frame less, half frame, full frame segala tu semuanya aku penah guna.. but antara tiga jenis bingkai tu aku prefer bingkai full frame untuk aku yang careless nih.. sebab yang full frame payah jahanam... tahan lasak.. main cecampak pun boleh... kikiki...

Sebelum ke Focus Point aku dah survey 4 kedai spek lain dulu... majoriti nya diorang suggested aku untuk amik bingkai plastik. itu trend masa kini, kata mereka! aku memula agak tak berkenan. coz belum penah aku guna bingkai plastik yang tebal tuh... aku alwez guna spek bingkai besi je sokmo pung!


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Laki aku pun duk geleng-geleng kepala time aku ngetest spek bingkai plastik. tak comey katanya. but aku kata aku rasa macam aku lebih comel bila pakai bingkai plastik tebal nih. (bluweeekkk muntah!!) but En.Yie tetap tak bagi. tapi lastly dia turutkan jua coz hati aku yang dah jatuh chenta ngan spek plastik tuh. keh3..


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Bingkai spek hok aku paling berkenan ialah Bingkai Playboy. puas tilik hok lain, but hok tu gak menjadi pilihan aku. cuma aku duk pening tak tahu nak pilih kaler jer... aku suka kaler hitam, but staff kat situ cakap comey purple. dan dia cakap kaler tu yang palingggg laku setakat ni... simple dan cantik!!! so, aku pun setuju jer laa.... 

Harga bingkai playboy tu termasuk cermin multicoated pun still dalam bajet, walaupun agak ter-lariiii sedikit.... (^_^) tapi bila hati dah berkenan, kena ikutkan jugak.. kang kalo pilih yang tak berkenan di hati, balik umah tak pasal-pasal nyesal panjanggg lak kan....??


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Dah siap pilih spek baru, moh kita check power mata pulak... 3 tahun dah aku duk pakai spek yang sama tau... sampai mata pun dah agak kelabu time malam... aku syak power mata aku dah makin naik rasanya.... so kena cek power baru laaa, untuk spek baru nim!


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Dah siap test ngan mesin tadi, kena masuk dalam bilik khas lak untuk pakai spek robot ni... untuk dapatkan lebih sharp lagi bacaan power mata kita. especially untuk bacaan rabun silau... masa aku upload gambar ni di FB ramai duk komen nampak macam otomen laa... macam robot laa... macam ironman laa.... muahahaa....


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Okeh ini power terkini aku. 275 mata kanan. 250 mata kiri... aku memula pakai cermin mata masa penghujung tahun 2004 (form 4). masa tu aku ngadu ngan parents aku yang mata aku bermasalah sebab aku makin tak nampak apa yang cikgu tulis di whiteboard. hingga aku kena salin nota yang cikgu bagi tu melalui rakan sebelah coz tulisan tu aku takleh nak baca langsung.

Pestaim buat spek, power aku hanyalah 175 mata kanan. 125 mata kiri. sekarang ni hampir masuk 10 tahun aku menggunakan spek, power aku dah naikkkk gila-gila okey... naik 100 utk sebelah mata! fyi, dlm adik-beradik aku, aku sorang je yg rabun. aku mewarisi rabun cam mak ayah aku kot.. huhuhu... aku sokmo ganjil dalam 16 adik-beradik aku... nak tahu apa lagi yang ganjil, tunggu nanti aku citer len kali ya...


focus point kota bharu, focus point di kbmall, harga spek mata, cermin mata playboy, spek mata playboy, harga spek mata playboy, bingkai playboy,


Hari ahad gi tempah, hari isnin dah siap... yeayyyy welcome to my life spek baru.. sila berkhidmat dengan baik pada mata aku ya.... cantikkkkkk sungguh kotak spek playboy ni weiii.... kalerful!!! pada yang berminat nak mencari spek mata baru jugak tu, pi la cari bingkai playboy ni jugak... tak mahal mana pung... RM300++ sahaja termasuk cermin multicoated.... boleh jadikan sebagai spek raya! weee!!!

Even ini adalah pestaim aku pakai spek bingkai plastik, but agak sedap di pakai bagi aku. tak besar sangat. tak kecik sangat. sedang-sedang sahaja. saiz bingkai spek ni ialah 47. ringan dan nampak cam budak pandai sajooo.... hahaha... (okey muntah again!!!) okey for your info, ini no.telefon kedai Focus Point ye : 09-7432636



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

14 comments:

  1. ha3 mmg la dpt spec yg berkenan d hati sbb tgh test mata pon nmpk lg senyum sampai ke telinga tu ;p

    box spec tu chantek sgt... tergoda ai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum lebor coz dpt spek pilihan... ekeke...
      box tu mmg chantekkk.. jaa pun tanjat tengok!

      Delete
  2. wah dah ber spek mata baru ye.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'aa... coz yg lama dah patah... :)

      Delete
  3. jaa kasi up la muka pakai spek baru ni..nak tgk jugak....mesti comey ni

    ReplyDelete
  4. wah..sy pun plan2 nk cri cermin mata baru..hehe:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom beli spek playboyyy.. spek comeyyy.. kota spek lagi comeyyyyy.....!! (^_^)

      Delete
  5. lebih kurang je power kita akak..2.75..2.50..hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan yang agak susah nak jumpa ni... heee!

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...